autor:

ELYSABETH DAIAN

» » Mancaruri cu carne

Vitel cu telina

Autor: ELYSABETH DAIAN (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 11 octombrie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: ELYSABETH DAIAN (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 11 octombrie 2010

Ingrediente
8 felii potrivite de pulpa de vitel, , 3 cepe, , 400 ml vin alb, , o telina mica, , 2 morcovi potriviti, , sare, piper, , 2 cuisoare, , boia dulce de ardei, , 4 boabe de ienibahar

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

0 voturi

Mod de preparare

Se sareaza, se pipereaza si se da cu boia carnea. Se pune intr-o craticioara si peste ea se pune o ceapa si jumatate taiata julienne, se amesteca, apoi se toarna vinul. Se lasa in acest bait cel putin doua ore. Restul de ceapa se taie julienne si se caleste 2-3 minute; se adauga suc de rosii, cuisoarele si enibaharul si se mai lasa cam 5 minute. Separat, telina si morcovii taiati bucatele se pun la fiert cu putina apa si sare.

Intr-un vas Jena, se aseaza ceapa, apoi carnea din bait si deasupra cubuletele de morcovi si telina, fierte. Se toarna deasupra o parte din bait (cat sa acopere carnea) si se baga in cuptor la foc tare 50 minute.

Se poate servi cu cartofi natur sau piure.

Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Vitel cu telina" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Ardei umpluti

Ardei umpluti

Se spala bine ardeii si se scot cotoarele cu seminte.Cotoarele se pastreaza avand rol de \"capac\".Carnea

8 voturi    5 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Sarmale

Sarmale

Carnea se amesteca cu orezul fiert, oua, ceapa data pe razatoare, sare si piper. Frunza de varza

117 voturi    8 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

0 voturi

Ingrediente

Raporteaza reteta

Retete
de ELYSABETH DAIAN
Prajitura cu rabarbura

Prajitura cu rabarbura

BLATUL:6 galbenuse se freaca spuma cu 12 linguri de zahar si un plic de zahar vanilat, se adauga

24 voturi    3 comentarii
2h
Prajituri
Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu carne

Aperitiv din muschiulet de porc Aperitiv din muschiulet de porc

Ungem muschiuletul cu 40 ml ulei de masline, apoi il condimentam cu sare, piper, cimbru, boia si usturoi (pisat sau strivit cu lama

7 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat

se incinge untura sau uleiul, se prajeste puiul taiat bucati, se adauga ceapa taiata marunt, se stinge cu vinul ( pana nu mai are miros

3 voturi    2 comentarii
3h
Mancaruri cu carne
Pulpa de porc inabusita, cu garnitura de orez salbatic