autor:

dicarmencitta1957

» » Mancaruri cu carne

Vitel cu varza in vasul roman

Autor: dicarmencitta1957 (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 27 mai 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: dicarmencitta1957 (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 27 mai 2010

Ingrediente
4 bucati de friptura de vitel., 1 varza., 250 ml vin alb(pentru marinat carnea)., 100 ml vin alb., 2 linguri de mustar., 1 ceapa de apa(tocata julien)., sare, roz proaspat macinat,curry,rozmarin,tarhon si alte condimente care ne plac.

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

11 voturi

Mod de preparare

In primul rand dam carnea de vitel cu mustar dupa care o punem in vin cu condimente dorite(piper roz proaspat macinat,tarhon uscat,rozmarin uscat,curry) si ceapa rosie taiata julien pe deasupra, pentru cel putin 2 sau 3 ore sa se marineze.Intre timp curatam varza si o taiem in sferturi,ca sa intre perfect in vasul roman peste carnea de vitel.Dupa ce carnea s-a marinat,o scoatem o punem in vasul roman,peste care adaugam sferturi de varza noua,punem capacul la vas si o bagam la cuptor la foc mediu, pentru cel putin 70-80 de minute.Dupa o ora scoatem vasul si verificam cu furculita carnea sa vedem daca s-a facut,daca nu s-a facut o mai bagam cateva minute la cuptor.Eu am avut friptura de vitel,pe care am batut-o in prealabil cu ciocanul de snitele.Carnea a fost foarte frageda si foarte gustoasa.Pofta buna !!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Vitel cu varza in vasul roman" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Friptura de vita cu sos rosu

Friptura de vita cu sos rosu

M-am hotarat sa postez aceasta reteta, dupa ce am cautat, in zadar, una care sa semene cu ce am dorit

10 voturi    6 comentarii
3h 20 min
Mancaruri cu carne
Placinta  cu carne - Ana

Placinta cu carne - Ana

Cartofii se curata, spala si se taie potrivit, taiem cepele julien si le calim putin, orezul se spala

22 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 13 comentarii
  • Fara foto

  • dicarmencitta1957

    dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 30 mai 2010

    Multumesc draga Camelia, pentru comentariu.Eu gatesc foarte des in vasul roman,am unul din 2000 cumparat de la Sibiu si este foarte bun si azi,iar anul trecut cand am fost la Alba-Iulia,la intalnirea gustoaselor am mai cumparat unul.Sunt foarte bune,pentru ca au capac si iese mancarea foarte gustoasa si buna in acest vas roman.Eu sunt foarte multumita de aceste vase pe care le am.

  • ALINA BANICA

    ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 29 mai 2010

    O mancare gustoasa si sanatoasa! Si eu prefer sa pregatesc multe feluri de mancare in vase de lut.

  • Fara foto

    mira (Chef de cuisine) , 29 mai 2010

    Cred ca modul de coacere face mancarea gustoasa si suculenta.

    • husni

      husni (Chef de cuisine) , 28 mai 2010

      Am salvat,reteta,Carmen.Asta din poza e vas roman?Nu stiam;il numeam,ca aici,taca din lut. Acum vreo 2 zile,am primit in cadou o cratita dintr-un lut f.fin,dar nu are capac;voi folosi folie,sau hirtie de copt.Cred ca merge. Felicitari !Ai de la mine 5 stelute.

    • Manolovici Eugen

      Manolovici Eugen (Chef de cuisine) , 28 mai 2010

      Apropos!, cand ii place o mancare, romanul are o vorba; " E asa de bun !!, ca ar merge "uns" un pahar de vin !. Eu asta am vrut sa scot in relief , calitatea excelenta a preparatului d-stra, nu am facut nici o referire la nici un fel de dieta !!!, si nici nu ma intereseaza cine bea sau nu, sau ce bea si ce nu bea.

    • Alice85

      Alice85 (Chef de cuisine) , 28 mai 2010

      Varza este preferata mea ...felicitari si este de nota 20.

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 28 mai 2010

      Raspuns pentru domnul Manolovici: Da sigur varza va fi foarte buna de mancat,foarte frageda,pentru ca a fost varza noua si din cate stiu eu varza isi lasa apa la gatit......sau la dvs nu lasa varza apa cand o gatiti???La mine lasa varza apa destula si nu gatesc de ieri de alaltaieri.De cantitatea de vin dupa ce preparatul este gata nu pot sa va dau detalii draga domnule Manolovici, pentru ca sunt la dieta si nu beau de felul meu.Va multumesc pentru comentariu si va mai astept.

    • Camelia Grosu

      Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 28 mai 2010

      Imi place ideea cu varza taiata in sferturi.

    • Fara foto

      maria mihalache , 28 mai 2010

      Am si eu un vas roman nou nout dar nu stiu de ce il tin si nu il pun la treaba.............ha,ha,ha. Buna varzuca ta ,cred ca voi "confectiona" si eu zilele urmatoare.

    • flory avram

      flory avram (Chef de cuisine) , 28 mai 2010

      Cred ca este un deliciu,felicitari!

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 27 mai 2010

      Foarte gustoasã!mustarul frãgezeste carnea!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 27 mai 2010

      Mi-ai facut o pofta Carmen ...Delicioasa,iar prezentarea este pe masura...

    • Manolovici Eugen

      Manolovici Eugen (Chef de cuisine) , 27 mai 2010

      Ai uitat sa treci o cantitate la un anumit ingredient !!!!???, e vorba de cantitatea de vin, care trebuie bauta dupa ce consumi o asa bunatate de mancare ??????. Am si o nelamurire, ce facem cu sferturile de varza ? dupa ce preparatul e gata ? . Sigur varza va fi frageda ?

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

11 voturi

Ingrediente

  • 4 bucati de friptura de vitel.
  • 1 varza.
  • 250 ml vin alb(pentru marinat carnea).
  • 100 ml vin alb.
  • 2 linguri de mustar.
  • 1 ceapa de apa(tocata julien).
  • sare, roz proaspat macinat,curry,rozmarin,tarhon si alte condimente care ne plac.

Raporteaza reteta

Retete
de dicarmencitta1957
Tort Tiramisu

Tort Tiramisu

500 ml frisca lichida se bate cu mixerul,la care adaugi o lingura de zahar si un pliculet de zahar

40 voturi    13 comentarii
1h
Torturi
Tort de lamaie cu blat de ciocolata

Tort de lamaie cu blat de ciocolata

Eu cumpar blatul pentru ca niciodata, nu imi iese perfect si mai ales mare si dreptunghiular. Crema

17 voturi    11 comentarii
30 min
Torturi
Supa crema de ciuperci.

Supa crema de ciuperci.

Se taie cubulete ceapa si telina. Intr-o oala de 3 l se topeste untul la foc mediu si se adauga ceapa,

23 voturi    9 comentarii
45 min
Supe de legume

dicarmencitta1957 (Chef de cuisine)

Multumesc draga Camelia, pentru comentariu.Eu gatesc foarte des in vasul roman,am unul din 2000 cumparat de la Sibiu si este foarte bun si azi,iar anul trecut cand am fost la Alba-Iulia,la intalnirea gustoaselor am mai cumparat unul.Sunt foarte bune,pentru ca au capac si iese mancarea foarte gustoasa si buna in acest vas roman.Eu sunt foarte multumita de aceste vase pe care le am.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Mancare de praz cu limba si masline Mancare de praz cu limba si masline

Se fierbe separat limba și se curata de piele cu atentie. Intr-o cratiță se pune ceapă tocata cu 2 linguri de ulei si putina apa.

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Shaorma cu tortilla si salata Shaorma cu tortilla si salata

Ptr shaorma: taiem pieptul de pui in fasii de 3-4 cm si se pun intr-un bol si se condimenteaza cu 1-2 linguri de ulei de masline, 1/2

0 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Aperitive
Vitel cu mazare verde