Vitello tonnato

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 700 g muschi de vitel,
  • 2 oua,
  • 50 g ton (conserva),
  • 3 fileuri de hamsii,
  • 20 g capperi,
  • o lamaie,
  • 1/2 pahar ulei de masline,
  • sare,
  • un os de vita,
  • un cartof,
  • 2 ramuri de telina (verde),
  • un morcov,
  • o ceapa,
  • masline negre,
  • o legaturica de ierburi aromatice (salvie, rosmarin).

Mod de preparare

Se fierbe carnea la foc moderat, cca 2 ore, in 2 l de apa, impreuna cu legatura de ierburi aromatice, cartoful,telina, ceapa, osul de vitel si sare.

Odata fiert, se lasa la racit,apoi se taie felii si se aseaza pe un platou.

Intre timp, in vasul de la mixerul vertical, se pun ouale crude,tonul, fileurile de hamsii, capperi si putina sare. Se adauga, lent, uleiul si se mixeaza pana se fac ca o crema (maioneza). Inainte de a opri mixerul, se adauga sucul de la o jumatate de lamaie.

Cu acest sos, se acopera feliile de carne.

Se orneaza cu felii de lamaie (jumatatea ramasa), masline negre, felii de cartof si morcov.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort Dobos (mic)

Tort Dobos (mic)

Tort Dobos (mic)
Iahnie de fasole

Iahnie de fasole

Se spala fasolea, apoi se pune in apa rece, la hidratat.

Iahnie de fasole
Prajitura cu mere si bezea

Prajitura cu mere si bezea

Prajitura cu mere si bezea
Parteneri
Desert briose cu ciocolata si ness
Bucataras.RO

Desert briose cu ciocolata si ness

Daca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...

Desert briose cu ciocolata si ness
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Culinar.RO

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor