Vitello tonnato

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 700 g muschi de vitel,
  • 2 oua,
  • 50 g ton (conserva),
  • 3 fileuri de hamsii,
  • 20 g capperi,
  • o lamaie,
  • 1/2 pahar ulei de masline,
  • sare,
  • un os de vita,
  • un cartof,
  • 2 ramuri de telina (verde),
  • un morcov,
  • o ceapa,
  • masline negre,
  • o legaturica de ierburi aromatice (salvie, rosmarin).

Mod de preparare

Se fierbe carnea la foc moderat, cca 2 ore, in 2 l de apa, impreuna cu legatura de ierburi aromatice, cartoful,telina, ceapa, osul de vitel si sare.

Odata fiert, se lasa la racit,apoi se taie felii si se aseaza pe un platou.

Intre timp, in vasul de la mixerul vertical, se pun ouale crude,tonul, fileurile de hamsii, capperi si putina sare. Se adauga, lent, uleiul si se mixeaza pana se fac ca o crema (maioneza). Inainte de a opri mixerul, se adauga sucul de la o jumatate de lamaie.

Cu acest sos, se acopera feliile de carne.

Se orneaza cu felii de lamaie (jumatatea ramasa), masline negre, felii de cartof si morcov.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

In tuci se incinge un pic de ulei in care calim scarita taiata si costita proaspata, taiata in bucatele mai mici.

Varza noua calita in tuci
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise