autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu carne

Vitello tonnato

Autor: Maria Olariu (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Italia


    Reteta postata pe: 18 februarie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Maria Olariu (Chef de cuisine)   
Specific:  

Italia


Reteta postata pe: 18 februarie 2011

Ingrediente
700 g muschi de vitel,, 2 oua,, 50 g ton (conserva),, 3 fileuri de hamsii,, 20 g capperi,, o lamaie,, 1/2 pahar ulei de masline, , sare,, un os de vita,, un cartof,, 2 ramuri de telina (verde),, un morcov,, o ceapa,, masline negre,, o legaturica de ierburi aromatice (salvie, rosmarin).

Dificultate: Redusa Timp: 2h 30 min

1 vot

Mod de preparare

Se fierbe carnea la foc moderat, cca 2 ore, in 2 l de apa, impreuna cu legatura de ierburi aromatice, cartoful,telina, ceapa, osul de vitel si sare.
Odata fiert, se lasa la racit,apoi se taie felii si se aseaza pe un platou.
Intre timp, in vasul de la mixerul vertical, se pun ouale crude,tonul, fileurile de hamsii, capperi si putina sare. Se adauga, lent, uleiul si se mixeaza pana se fac ca o crema (maioneza). Inainte de a opri mixerul, se adauga sucul de la o jumatate de lamaie.
Cu acest sos, se acopera feliile de carne.
Se orneaza cu felii de lamaie (jumatatea ramasa), masline negre, felii de cartof si morcov.
Daca ti-a placut reteta noastra "Vitello tonnato" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Ficatei de Pui cu Legume Mexicane

Ficatei de Pui cu Legume Mexicane

Ficateii se spala se curata dupa care se pun in tigaie la prajit, se curata 3 catei de usturoi, se

9 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Sarmalute in varza dulce cu coasta de porc cruda (scarita)

Sarmalute in varza dulce cu coasta de porc cruda (scarita)

Curatati, tocati si caliti in ulei cepele cu morcovul ras, adaugati ketchup, concentratul si orezul

32 voturi    13 comentarii
2h 15 min
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Elisabeta Neculai (Chef de cuisine) , 05 martie 2011

    am luat reteta si am sa o incerc

  • Camelia Grosu

    Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 24 februarie 2011

    Cred ca sosul e gustos...

Dificultate

Redusa

Timp

2h 30 min

1 vot

Ingrediente

  • 700 g muschi de vitel,
  • 2 oua,
  • 50 g ton (conserva),
  • 3 fileuri de hamsii,
  • 20 g capperi,
  • o lamaie,
  • 1/2 pahar ulei de masline
  • sare,
  • un os de vita,
  • un cartof,
  • 2 ramuri de telina (verde),
  • un morcov,
  • o ceapa,
  • masline negre,
  • o legaturica de ierburi aromatice (salvie
  • rosmarin).

Raporteaza reteta

Retete
de Maria Olariu
Nutellotta

Nutellotta

Blat: Se topeste ciocolata intr-o craticioara (in bain-marie). Cand s-a topit, se adauga untul.

2 voturi    2 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Ceafa de porc pe pat de cartofi la cuptor

Ceafa de porc pe pat de cartofi la cuptor

Cartofii se curata si se taie patratele. Se condimenteaza cu sare si piper si se pun intr-o tava

2 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Fripturi
Tort Mimosa

Tort Mimosa

Se freaca bine 2 galbenusuri cu 5o g zahar si 50 g faina. Se adauga coaja de lamaie si 250 ml lapte.

2 voturi    2 comentarii
1h 30 min
Torturi

Elisabeta Neculai (Chef de cuisine)

am luat reteta si am sa o incerc

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Platou mixt cu friptura si legume Platou mixt cu friptura si legume

Pentru o cina in familie, am pregatit carne de porc la grill, cu mazăre (preferata mea), coşuleţe cu ouă ochiuri româneşti

1 vot    2 comentarii
50 min
Aperitive cu carne
Pulpe la cuptor cu usturoi Pulpe la cuptor cu usturoi

Pulpele spalate, uscate,condimentate cu sare, piper si amestecul de ierburi, se pun in tava sau in vas de yena, alaturi rosiile cubulete,

0 voturi    0 comentarii
1h
Fripturi
Tocanita de pui deosebita