autor:

anaandronel

» » Mancaruri cu carne

Volovan acompaniat de crochete de piure(Vol-au-vent,denumirea originala a acestei mincari)

Autor: anaandronel (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Belgia


    Reteta postata pe: 18 iulie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: anaandronel (Chef de cuisine)   
Specific:  

Belgia


Reteta postata pe: 18 iulie 2010

Ingrediente
Pentru 6 persoane:un pui de un kg,intreg,o ceapa, sau trei frunze de dafin,un morcov. acompaniat se poate pune si cartofi prajiti sau ce doriti,aici aceste crochete sunt foarte apreciate si des folosite. Pentru sosul besamel:doi catei de usturoi, trei linguri de faina,depinde de citi comeseni ai,o lingura de ulei sau 25 gr de margarina special pentru prajit,250ml de lapte, 500 ml de supa,sare piper negru,si una sau doua cutii de ciuperci si o lingurita de curry.

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

2 voturi

Mod de preparare

Se pune puiul la fiert impreuna cu ceapa taiata in doua,foile de dafin si morcovul,nu uitind de pus sare.Se lasa la foc iute pina da in clocot se spumuieste si se da la foc mic cca.o ora,dupa care se scoate si se lasa la racit pentru ca dupa aia sa putem scoate carnea de pe oase.Intre timp facem sosul besamel,punem margarina sau uleiul la incalzit cind e fierbinte punem faina inaasa fel cit sa se prajeasca un pic dupa care dam la o parte si punem supa de la pui amestecind repede cu telul ca sa nu se faca gogoloase.Punem inapoi pe foc si tot timpul dind cu telul,apoi punem laptele si usturoiul pisat bine impreuna cu lingurita de curry(eu nu stiu daca in tara se gaseste,dar sigur cei de afara stiu)si lasam sa fiarba pina sosul devine lipicios,sa nu fie prea gros.La sfirsit adaugam ciupercile si carnea de pui. Sper sa va placa si Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Volovan acompaniat de crochete de piure(Vol-au-vent,denumirea originala a acestei mincari)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Snitel vienez cu piure de cartofi cu broccoli

Snitel vienez cu piure de cartofi cu broccoli

Se spala bucatile de piept de pui, se sterg de apa , se taie in felii de snitele se pudreaza cu sare

9 voturi    7 comentarii
3h
Mancaruri cu carne
Pulpe in foietaj

Pulpe in foietaj

Asezi o bucata de cabanos in locul osului pulpei, prinzi cu o scobitoare, treci printr-un sos obtinut

43 voturi    21 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 40 %
299.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • ALINA BANICA

    ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 26 iulie 2010

    Tere gustos!

  • Camelia Grosu

    Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 22 iulie 2010

    Vol-au-vent ne vol-au-vent eu cred ca-i bun ce iese din reteta.

  • anaandronel

    anaandronel (Chef de cuisine) , 19 iulie 2010

    Denumirea originala Vol-au-vent,ca sa nu se inteleaga de ceva frantuzesc pentru ca nu e,asa nu sunt confuzii de denumire.

    • ana catalina focsa

      ana catalina focsa (Chef de cuisine) , 19 iulie 2010

      are dreptate d-na silvia...din pozele retetei nu rezulta adevaratele aperitive val-au-vent din aluatul frantuzesc....

    • anaandronel

      anaandronel (Chef de cuisine) , 19 iulie 2010

      Da silvia stiu,problema e ca aici in belgia la aceasta mincarica se zice volovan,eu am reteta de la sotul meu,e specific belgiei ei o fac si cu foarte mult curry si ii spun kip curry,numai ca se serveste cu sandwici,oricum merçi si sper sa nu se creeze confuzii

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 19 iulie 2010

      Foarte bine arata mancarica ta,dar volovanul este facut din aluat Frantuzesc,foitaj.La tine nu il vad.O sa pun o poza cu un preparat volovan.Sper sa nu te superi.Dar nu vreau sa se creeze confuzii .

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

2 voturi

Ingrediente

  • Pentru 6 persoane:un pui de un kg,intreg,o ceapa, sau trei frunze de dafin,un morcov. acompaniat se poate pune si cartofi prajiti sau ce doriti,aici aceste crochete sunt foarte apreciate si des folosite. Pentru sosul besamel:doi catei de usturoi, trei linguri de faina,depinde de citi comeseni ai,o lingura de ulei sau 25 gr de margarina special pentru prajit,250ml de lapte, 500 ml de supa,sare piper negru,si una sau doua cutii de ciuperci si o lingurita de curry.

Raporteaza reteta

Retete
de anaandronel
Crema de vinete

Crema de vinete

Se frig vinetele pe gratar sau pe o tava pe aragaz(e mai bine la gratar deoarece fac mult fum in

4 voturi    7 comentarii
1h 30 min
Salate reci
Creveti a la Franky

Creveti a la Franky

Daca preferati crevetii proaspeti ii decojiti si ii lasati pe un prosop de bucatarie la uscat,daca

5 voturi    13 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu peste
Pulpite de pui  prajit peste orez cu legume

Pulpite de pui prajit peste orez cu legume

Punem cele 6 pulpite la fiert in cca 2 l jumate de apa,cu un morcov si sare.Intre timp taiem ceapa

8 voturi    13 comentarii
1h 5 min
Mancaruri cu carne

ALINA BANICA (Chef de cuisine)

Tere gustos!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Platou mixt cu friptura si legume Platou mixt cu friptura si legume

Pentru o cina in familie, am pregatit carne de porc la grill, cu mazăre (preferata mea), coşuleţe cu ouă ochiuri româneşti

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aperitive cu carne
Pulpe la cuptor cu usturoi Pulpe la cuptor cu usturoi

Pulpele spalate, uscate,condimentate cu sare, piper si amestecul de ierburi, se pun in tava sau in vas de yena, alaturi rosiile cubulete,

0 voturi    0 comentarii
1h
Fripturi
Pui taranesc