autor:

Aurelia_Ciobanu

» » Prajituri

Vulcan de ciocolata cu inghetata si capsuni

Autor: Aurelia_Ciobanu (Bucatar sef)   
    Reteta postata pe: 17 aprilie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Aurelia_Ciobanu (Bucatar sef)   
Reteta postata pe: 17 aprilie 2015

Ingrediente
200 g ciocolata amaruie/dulce, 80 g unt, 2 oua, 40 g faina, 2 galbenusuri, 80 g zahar pudra, 1 praf sare, 1 esenta vanilie

Dificultate: Redusa Timp: 15 min

29 voturi

Mod de preparare

Se topeste ciocolata cu untul intr-un bol la aburi, se amesteca preparatul obtinut cu zaharul pudra, apoi se adauga cele 2oua, cele 2 galbenusuri, praful de sare, esenta de vanilie si la final faina.
Se amesteca toate pana se omogenizeaza si se pun la cuptor 10 minute la 200 grade C in 6 forme de aluminiu (pentru briose).
Se orneaza cu inghetata stracciatella si capsuni.
Daca ti-a placut reteta noastra "Vulcan de ciocolata cu inghetata si capsuni" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura cu capsuni si bezea

Prajitura cu capsuni si bezea

Amestecam zaharul cu galbenusurile, adaugam untul,smantana si restul ingredientelor. Se obtine o

38 voturi    27 comentarii
1h
Prajituri
Prajitura mea de Halloween

Prajitura mea de Halloween

Incepem asa: pentru un blat folosim: 4 galbenusuri amestecate cu 4 linguri de zahar si 6 linguri

1 vot    1 comentariu
1h
Prajituri

  • 5 comentarii

  • sanda , 29 aprilie 2018

    Specificat: Sa se manance repede daca vrei sa curga ciocolata. E importanta aceasta precizare.

  • dantes (Chef de cuisine) , 29 aprilie 2018

    Delicios!

  • Cristina Diana_Hattab

    Cristina Diana_Hattab (Bucatar) , 22 aprilie 2015

    Si e Si Buna tare

    • Atena Pop , 21 aprilie 2015

      Multumesc!Sigur incerc.

    • Ioana-Niculina Ciobanu , 19 aprilie 2015

      arata bine !

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

15 min

29 voturi

Ingrediente

  • 200 g ciocolata amaruie/dulce
  • 80 g unt
  • 2 oua
  • 40 g faina
  • 2 galbenusuri
  • 80 g zahar pudra
  • 1 praf sare
  • 1 esenta vanilie

Raporteaza reteta

sanda

Specificat: Sa se manance repede daca vrei sa curga ciocolata. E importanta aceasta precizare.

Retete

din Prajituri

Pandispan cu zmeura si mure Pandispan cu zmeura si mure

Separam ouale. Batem albusurile spuma cu 6 linguri de zahar. Batem si galbenusurile cu celelalte 2 linguri de zahar. Amestecam

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Pandispan zebra cu nectarine Pandispan zebra cu nectarine

Bați albușurile spumă tare împreună cu zahărul și praful de sare ,apoi adaugi pe rând galbenusurile, mixând

3 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Cosulete de ciocolata