autor:

Aurelia_Ciobanu

» » Prajituri

Vulcan de ciocolata cu inghetata si capsuni

Autor: Aurelia_Ciobanu (Bucatar sef)   
    Reteta postata pe: 17 aprilie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Aurelia_Ciobanu (Bucatar sef)   
Reteta postata pe: 17 aprilie 2015

Ingrediente
200 g ciocolata amaruie/dulce, 80 g unt, 2 oua, 40 g faina, 2 galbenusuri, 80 g zahar pudra, 1 praf sare, 1 esenta vanilie

Dificultate: Redusa Timp: 15 min

28 voturi

Mod de preparare

Se topeste ciocolata cu untul intr-un bol la aburi, se amesteca preparatul obtinut cu zaharul pudra, apoi se adauga cele 2oua, cele 2 galbenusuri, praful de sare, esenta de vanilie si la final faina.

Se amesteca toate pana se omogenizeaza si se pun la cuptor 10 minute la 200 grade C in 6 forme de aluminiu (pentru briose).

Se orneaza cu inghetata stracciatella si capsuni.
Daca ti-a placut reteta noastra "Vulcan de ciocolata cu inghetata si capsuni" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura cu foi cu bulion

Prajitura cu foi cu bulion

Intr-un castron, amestecam uleiul si zaharul pana se topeste acesta din urma. Adaugam bulionul,

40 voturi    22 comentarii
1h
Prajituri
Prajitura cu branza si caise

Prajitura cu branza si caise

Blat: Din toate aceste ingrediente se framanta un aluat elastic,nelipicios.Il invelim in folie si

11 voturi    2 comentarii
2h
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    sanda , 29 aprilie 2018

    Specificat: Sa se manance repede daca vrei sa curga ciocolata. E importanta aceasta precizare.

  • Fara foto

    dantes (Chef de cuisine) , 29 aprilie 2018

    Delicios!

  • Cristina Diana_Hattab

    Cristina Diana_Hattab (Bucatar) , 22 aprilie 2015

    Si e Si Buna tare

    • Fara foto

      Atena Pop , 21 aprilie 2015

      Multumesc!Sigur incerc.

    • Fara foto

      Ioana-Niculina Ciobanu , 19 aprilie 2015

      arata bine !

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

15 min

28 voturi

Ingrediente

  • 200 g ciocolata amaruie/dulce
  • 80 g unt
  • 2 oua
  • 40 g faina
  • 2 galbenusuri
  • 80 g zahar pudra
  • 1 praf sare
  • 1 esenta vanilie

Raporteaza reteta

sanda

Specificat: Sa se manance repede daca vrei sa curga ciocolata. E importanta aceasta precizare.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Amandine Amandine

Separa albusurile de galbenusuri. Bate albusurile spuma, adauga zaharul, apoi galbenusurile unul cate unul, iar la final faina cernuta

35 voturi    10 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Tarta cu mere caramelizate si frisca Tarta cu mere caramelizate si frisca

O reteta pentru familie si prieteni in care bineinteles ca am pus ingredientul secret dragoste. Am inceput cu zaharul caramelizat.

0 voturi    0 comentarii
45 min
Dulciuri diverse
Brownies cu grapefruit goji curd