Whoopie pies

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie
Whoopie pies

Ingrediente

  • * 180 g unt
  • * 300g zahar
  • * 2 linguri zahar vanilat
  • * 1 lingurita sare
  • * 6 oua
  • * 300 g faina
  • * 4 lingurite praf de copt
  • * 300g fulgi de cocos
  • Pentru crema de afine
  • * 300 g afine
  • * 100 g zahar
  • * 100 ml smantana
  • * 100 g mascarpone

Mod de preparare

Preparare Whoopie pies

Se mixeza ouale, sarea, zaharul tos si zaharul vanilat pana isi dubleaza volumul.

Se topeste untul si se lasa sa se racoreasca, apoi se adauga in fir subtire in compozitia de mai sus.

Se amesteca faina, praful de copt,fulgii de cocos si se adauga treptat in compozitie amestecand usor.

Se ia cu lingura din compozitie si se pune cate un pic intr-o tava tapetata cu hartie de copt.

Se da tava in cuptorul preincalzit la 180 de grade si se coc timp de 12 minute.

Preparare crema de afine

Intr-o cratita se pun afinele, se amesteca cu zaharul apoi se pun sa fiarba pe foc mic.

In momentul in care incepe sa fiarba se mai lasa pe foc maxim 5 minute, apoi se lasa sa se raceasca.

Smantana pentru frisca se mixeaza cu un zahar vanilat, apoi se da la rece.

Mascarpone se mixeaza si se amesteca cu frisca, apoi se incorporeaza afinele.

Se lipesc doi cate doi cu crema de afine si se serv

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort copii

Tort copii

Tort copii
Lapte cu orez si sos de capsuni

Lapte cu orez si sos de capsuni

Lapte cu orez si sos de capsuni
Gogosi cu ciocolata
Dulciuri diverse

Gogosi cu ciocolata

Intr-un bol micut, trebuie sa punem drojdia impreuna cu 60 ml lapte.

Gogosi cu ciocolata
Parteneri
Desert briose cu ciocolata si ness
Bucataras.RO

Desert briose cu ciocolata si ness

Daca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...

Desert briose cu ciocolata si ness
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Culinar.RO

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor