Pentru inceput, amestecati laptele cu zaharul si puneti pe foc mic pana se dizolva zaharul.
Separat, amestecati faina cu untul,adaugati laptele caldut,1 lingurita din esenta si ouale. Framantati bine aluatul (nu trebuie sa se lipesca de degete).
Rasuciti aluatul pe masa,dupa care il taiati in 16 bucati egale.
Aveti nevoie de cate 2 bucati de aluat pentru fiecare "Coronita",pe care le rasuciti pana ajung la aceeasi dimensiune,dupa care "impletiti" cele 2 bucati si le lipiti capetele.
Asezati cate 4 "Coronite" intr-o tava si dati la cuptor pentru 20-25 de minute (140 grade).
Intre timp, pregatiti glazura : Toate ingredientele se pun intr-un vas si se lasa la foc mic aproximativ 5-6 minute, timp in care amestecati continuu.
Cand sunt gata "coronitele" , le lasati putin sa se raceasca dupa care le ungeti cu glazura de lamaie.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii