Yiaourtopita/ Prajitura cu lamaie si iaurt

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa
Yiaourtopita/ Prajitura cu lamaie si iaurt

Ingrediente

  • 435 g faina
  • 2 lingurite praf de copt
  • 2 lingurite bicarbonat de sodiu
  • 1 varf cutit de sare
  • 240 g unt nesarat
  • 375 g zahar
  • 2 oua mari + 2 albusuri
  • 490 g iaurt grecesc
  • 1 lingura extract de vanilie
  • coaja de la 1 lamaie

Mod de preparare

Incalziti cuptorul la 175 g C.

Eu am folosit o forma de guguluf/ bundt din silicon dar puteti folosi si o forma de tort mai mare. Ungeti tava cu unt.

Cerneti intr-un castron faina, praful de copt, bicarbonatul de sodiu si sarea si amestecati.

Intr-un alt castron mixati untul la temperatura camerei pentru 5 minute, apoi adaugati treptat zaharul.

Adaugati pe rand ouale si albusurile si mixati in continuare.

Folosind mixerul la viteza mica, adaugati cate 2 linguri din amestecul de faina, alternand cu iaurt. Amestecati doar pana ce ingredientele s-au omogenizat, altfel aluatul se va intari.

Adaugati extractul de vanilie iar la final coaja de lamaie.

Puneti aluatul in forma pregatita anterior si dati la cuptor pentru cca 1 ora sau pana ce o scobitoare introdusa in prajitura iese curata iar prajitura a capatat o nuanta aurie.

Scoateti tava din cuptor, lasati-o 10 minute apoi scoateti prajitura pe un gratar sa se raceasca.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise