Yiaourtopita/ Prajitura cu lamaie si iaurt

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa
Yiaourtopita/ Prajitura cu lamaie si iaurt

Ingrediente

  • 435 g faina
  • 2 lingurite praf de copt
  • 2 lingurite bicarbonat de sodiu
  • 1 varf cutit de sare
  • 240 g unt nesarat
  • 375 g zahar
  • 2 oua mari + 2 albusuri
  • 490 g iaurt grecesc
  • 1 lingura extract de vanilie
  • coaja de la 1 lamaie

Mod de preparare

Incalziti cuptorul la 175 g C.

Eu am folosit o forma de guguluf/ bundt din silicon dar puteti folosi si o forma de tort mai mare. Ungeti tava cu unt.

Cerneti intr-un castron faina, praful de copt, bicarbonatul de sodiu si sarea si amestecati.

Intr-un alt castron mixati untul la temperatura camerei pentru 5 minute, apoi adaugati treptat zaharul.

Adaugati pe rand ouale si albusurile si mixati in continuare.

Folosind mixerul la viteza mica, adaugati cate 2 linguri din amestecul de faina, alternand cu iaurt. Amestecati doar pana ce ingredientele s-au omogenizat, altfel aluatul se va intari.

Adaugati extractul de vanilie iar la final coaja de lamaie.

Puneti aluatul in forma pregatita anterior si dati la cuptor pentru cca 1 ora sau pana ce o scobitoare introdusa in prajitura iese curata iar prajitura a capatat o nuanta aurie.

Scoateti tava din cuptor, lasati-o 10 minute apoi scoateti prajitura pe un gratar sa se raceasca.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise