Incalziti cuptorul la 175 g C.
Eu am folosit o forma de guguluf/ bundt din silicon dar puteti folosi si o forma de tort mai mare. Ungeti tava cu unt.
Cerneti intr-un castron faina, praful de copt, bicarbonatul de sodiu si sarea si amestecati.
Intr-un alt castron mixati untul la temperatura camerei pentru 5 minute, apoi adaugati treptat zaharul.
Adaugati pe rand ouale si albusurile si mixati in continuare.
Folosind mixerul la viteza mica, adaugati cate 2 linguri din amestecul de faina, alternand cu iaurt. Amestecati doar pana ce ingredientele s-au omogenizat, altfel aluatul se va intari.
Adaugati extractul de vanilie iar la final coaja de lamaie.
Puneti aluatul in forma pregatita anterior si dati la cuptor pentru cca 1 ora sau pana ce o scobitoare introdusa in prajitura iese curata iar prajitura a capatat o nuanta aurie.
Scoateti tava din cuptor, lasati-o 10 minute apoi scoateti prajitura pe un gratar sa se raceasca.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii