autor:

DINCA

» » Conserve si muraturi

Zacusca

Autor: DINCA (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 01 septembrie 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: DINCA (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 01 septembrie 2012

Ingrediente
- 1 kg de ceapa, - 2 kg vinete, - 1kg rosii, - 3 kg ardei capia, - 3 gogosari rosii, - 500 ml ulei, - 2 foi de dafin, - 1 lingurita rasa cu boabe de piper negru, - sare, - facultativ 3-4 mere date pe razatoare

Dificultate: Ridicata Timp: 4h

2 voturi

Mod de preparare

Se coc vinetele,ardeii,gogosarii, se curata, se toaca, se paseaza cu blenderul (sau se dau prin masina de tocat). Ardeiul in mod special se curata de pielite,cotoare si seminte.Rosiile se dau prin razatoare sau separator si se pune la fiert sosul obtinut cu un praf de sare, foile de dafin si se lasa sa fiarba pana devine ca o pasta. Ceapa se caleste dar eu o fie o pun cruda, fie o fierb inainte ca i mai sanatos pentru stomac. Eu amestec totul foarte bine si o pun la cuptor vreo doua ore pana scade si se leaga bine. Pun zacusca in borcane sterilizate cand s a mai racorit si le bag in cuptor fara capac sa prinda coaja cu usa intredeschisa. Apoi le pun capacele.
Daca ti-a placut reteta noastra "Zacusca" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Conserve si muraturi
Zacusca de galbiori

Zacusca de galbiori

Se spala galbiorii, se scurg bine de apa. Se pune niste ulei intr-o cratita care incape in cuptor.

15 voturi    6 comentarii
3h 30 min
Conserve si muraturi
Zacusca de dovleac

Zacusca de dovleac

Se curata dovleacul de coaja si se da pe razatoare pe partea mare. Curatam morcovul ,pe care il

13 voturi    9 comentarii
3h
Retete vegetariene

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu

  • In bucataria vesela

    In bucataria vesela (Chef de cuisine) , 04 septembrie 2012

    ma pregatesc si eu sa pun de zacusca....iata o fotografie mai veche

Dificultate

Ridicata

Timp

4h

2 voturi

Ingrediente

  • - 1 kg de ceapa
  • - 2 kg vinete
  • - 1kg rosii
  • - 3 kg ardei capia
  • - 3 gogosari rosii
  • - 500 ml ulei
  • - 2 foi de dafin
  • - 1 lingurita rasa cu boabe de piper negru
  • - sare
  • - facultativ 3-4 mere date pe razatoare

Raporteaza reteta

Retete
de DINCA
Prajitura Miharti

Prajitura Miharti

PENTRU PANDISPAN: Se separa galbenusurile de albusuri.Se bat albusurile spuma cu zaharul,se adauga

1 vot    2 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Prajitura cu crema  la rece

Prajitura cu crema la rece

Preparare pandispan:Se separa albusurile de galbenusuri.Albusurile se bat spuma cu zaharul.Galbenusurile

12 voturi    2 comentarii
1h 10 min
Prajituri
Inghetata de vanilie:

Inghetata de vanilie:

Preparare:Se pune laptele la fiert intr un vas.Cand incepe sa fiarba, se adauga vanilia,zaharul,galbenusurile

4 voturi    2 comentarii
2h 30 min
Inghetate
In bucataria vesela

In bucataria vesela (Chef de cuisine)

ma pregatesc si eu sa pun de zacusca....iata o fotografie mai veche

Retete

din Conserve si muraturi

Zarzavat pentru iarna Zarzavat pentru iarna

Toate aceste legume, spalate, curatate si taiate, se cantaresc si la fiecare kilogram de legume curatate, se adauga 20 gr sare pentru

77 voturi    31 comentarii
2h
Conserve si muraturi
Bulion aromat cu ardei Bulion aromat cu ardei

Rosiile se spala, se taie in sferturi, eliminandu-le codita si se pun intr-un tuci mare. Ardeii se taie pe jumatate, se curata de

4 voturi    0 comentarii
4h
Conserve si muraturi
Compot de piersici