autor:

gabriela bacila

» » Conserve si muraturi

Zacusca

Autor: gabriela bacila (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 19 ianuarie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: gabriela bacila (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 19 ianuarie 2014

Ingrediente
4 kg vinete, 1 kg ardei capia, 1 kg gogosari, 1kg ceapa, 1 kg morcovi, 1L bulion, 3 foi dafin, 0,5 L ulei, sare dupa gust, 1 lingura miere

Dificultate: Medie Timp: 4h

0 voturi

Mod de preparare

Vinetele si ardeii capia se coc, se curata si se lasa la scurs. Gogosarii se utilizeaza in stare cruda. Ceapa, morcovii, vinetele,ardeii capia, gogosarii, (spalati si curatati de seminte) se dau prin masina de tocat.



Toate legumele se pun in vase separate. Se caleste ceapa (20 min) dupa care se adauga treptat la 20 min morcovii, la alte 20 de minute gogosarii si ardeii capia, dupa alte 20 de minute vinetele si apoi dupa 30 min se adauga bulionul,sarea, foile de dafin, piperul si mierea.Dupa ce incepe sa clocoteasca, se mai lasa sa fiarba aproape o ora. Se aseaza in borcane si se sigileaza.



Se fierbe in dunt o ora.
Daca ti-a placut reteta noastra "Zacusca" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Conserve si muraturi
Zacusca simpla

Zacusca simpla

Se coc vinetele pe plita, se curata, se lasa sa se stoarca si apoi se toaca. Gogosarii se curata

16 voturi    8 comentarii
4h
Retete vegetariene
Zacusca ca la mama

Zacusca ca la mama

Se coc vinetele si gogosarii . Peste gogosarii copti se pune sare si se acopera cu un prosop pentru

14 voturi    7 comentarii
10h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Blender Profesional Oster Pro

- 300 lei
1299.99 lei
999.99 lei

Ultra Sonic Steam

- 20 %
799.99 lei
639.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Gabriela Bacila , 29 septembrie 2014

    Pentru a reduce aciditatea.

  • kok miori

    kok miori (Chef de cuisine) , 28 septembrie 2014

    De ce trebuie miere legumele au destula dulceata!

Dificultate

Medie

Timp

4h

0 voturi

Ingrediente

  • 4 kg vinete
  • 1 kg ardei capia
  • 1 kg gogosari
  • 1kg ceapa
  • 1 kg morcovi
  • 1L bulion
  • 3 foi dafin
  • 0,5 L ulei
  • sare dupa gust
  • 1 lingura miere

Raporteaza reteta

Retete
de gabriela bacila
Crema de ciocolata

Crema de ciocolata

Se amesteca untul sau margarina cu nutella .cind s-au omogenizat se adauga cele 2 lunguri de cacao

12 voturi    0 comentarii
15 min
Torturi
Ciorba de burta

Ciorba de burta

Burta, osul de vita si genunchiul de vitel se oparesc o jumatate de ora. Apa se arunca. Apoi, se

31 voturi    7 comentarii
3h
Borsuri si Ciorbe
Ardei iuti murati

Ardei iuti murati

Ardeii se spala si se aseaza in borcane.in fiecare borcan se pune o treime otet,1 lingurita de zahar,sare

26 voturi    2 comentarii
30 min
Conserve si muraturi
kok miori

kok miori (Chef de cuisine)

De ce trebuie miere legumele au destula dulceata!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Conserve si muraturi

Castraveti murati in saramura Castraveti murati in saramura

Castravetii se spala ,se pun in apa rece putin sarata (10 g sare la litru de apa) si se tin cam 3 ore (devin elastici ) . Dupa asta

175 voturi    44 comentarii
50h
Conserve si muraturi
Dulceaţă de căpsuni reţetă Dulceaţă de căpsuni reţetă

E vremea căpșunilor, dragii mei!!! Ce poate fi mai delicios decât o felie de pâine cu unt și dulceață de căpșuni

7 voturi    1 comentariu
3h 30 min
Conserve si muraturi
VINETE PENTRU IARNA(IN CONGELATOR)