autor:

Marina_Constantin

» » , Conserve si muraturi, Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Zacusca

Autor: Marina_Constantin (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 27 iulie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Marina_Constantin (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 27 iulie 2014

Ingrediente
2-3 kg de vinete, 2 kg ardei kapia, 2 kg de rosii, 2 kg ceapa, 1 kg morcov, 500 700ml ulei, 4-5 foi de dafin, 15 boabe de piper, 3-4 linguri pasta de tomate, , sare dupa gust.

Dificultate: Ridicata Timp: 10h

2 voturi

Mod de preparare

In primul rand puneti vinetele si ardeii capia la copt.



Intre timp cat se coc vinetele si ardeii curatam ceapa si o punem in apa rece.



Spalam bine rosiile,le taiem pe jumatate, le indepartam pielita si le dam pe razatoarea cu gauri mici.



Ceapa si morcovul (separat) le dam prin masina de tocat sau robot.



Cand sunt coapte vinetele si ardeii capia, le curatam de coaja si le dam prin masina de tocat. Intr-o cratita mare punem jumatate de litru de ulei sau chiar mai bine si punem ceapa la calit.



Cand ceapa este pe jumatate facuta, adaugam morcovul, calim bine, apoi punem vinetele, ardeii si rosiile. Punem sare dupa gust, piper boabe sau praf si foi de dafin. Punem cratita pe foc. Lasam compozitia sa fiarba la foc mic.



Cand da in fiert, adaugam pasta de tomate si bagam cratita la cuptor la foc potrivit pana scade bine. Cand este bine scazuta si facuta se scoate si se pune fierbinte in borcane.



Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Zacusca" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Zacusca cu gogosari

Zacusca cu gogosari

Gogosarii si ceapa se curata si se spala in apa rece. Se toaca apoi marunt. Vinetele (spalate in

1 vot    0 comentarii
3h
Retete de post
Zacusca pentru iarna

Zacusca pentru iarna

Se coc vinetele si ardeii capia pe tabla incinsa sau direct pe ochiul aragazului, apoi se curata

9 voturi    7 comentarii
4h 30 min
Conserve si muraturi

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 5 %
389.99 lei
369.99 lei

Panini Maker

- 8 %
249.99 lei
229.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Ridicata

Timp

10h

2 voturi

Ingrediente

  • 2-3 kg de vinete
  • 2 kg ardei kapia
  • 2 kg de rosii
  • 2 kg ceapa
  • 1 kg morcov
  • 500 700ml ulei
  • 4-5 foi de dafin
  • 15 boabe de piper
  • 3-4 linguri pasta de tomate
  • sare dupa gust.

Raporteaza reteta

Retete
de Marina_Constantin
Ciuperci umplute cu pui si sunca

Ciuperci umplute cu pui si sunca

Pentru inceput, taiem ceapa marunt si o punem in putin ulei la foc mic. Taiem carnea de pui cubulete

15 voturi    9 comentarii
40 min
Aperitive cu carne
Salata de pui cu telina

Salata de pui cu telina

Fierbem pieptul de pui. Il tocam marunt. Tocam si castraveciorii. Telina o dam pe razatoarea

4 voturi    0 comentarii
1h
Salate cu carne
Ficatei in sos de smantana

Ficatei in sos de smantana

Tocam ceapa si o punem cu putin ulei la calit. Dupa 5 minute adaugam ficateii pe care ii vom lasa

2 voturi    0 comentarii
40 min
Mancaruri cu carne
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Pui dulce-acrisor pe pat de varza de bruxelles Pui dulce-acrisor pe pat de varza de bruxelles

Se amesteca int-un bol sosul de soia, melasa de rodie, mierea, uleiul de masline, boiaua afumata, piperul cayenne, coaja rasa de la

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Fripturi
Placinta cu carne Placinta cu carne

Se pune faina intr-un vas, peste faina se pune praful de copt, praful de sare si se omogenizeaza. Se adauga untul la temperatura camerei,

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive cu carne
Sarmale cu hrisca si ghebe