In primul rand puneti vinetele si ardeii capia la copt.
Intre timp cat se coc vinetele si ardeii curatam ceapa si o punem in apa rece.
Spalam bine rosiile,le taiem pe jumatate, le indepartam pielita si le dam pe razatoarea cu gauri mici.
Ceapa si morcovul (separat) le dam prin masina de tocat sau robot.
Cand sunt coapte vinetele si ardeii capia, le curatam de coaja si le dam prin masina de tocat. Intr-o cratita mare punem jumatate de litru de ulei sau chiar mai bine si punem ceapa la calit.
Cand ceapa este pe jumatate facuta, adaugam morcovul, calim bine, apoi punem vinetele, ardeii si rosiile. Punem sare dupa gust, piper boabe sau praf si foi de dafin. Punem cratita pe foc. Lasam compozitia sa fiarba la foc mic.
Cand da in fiert, adaugam pasta de tomate si bagam cratita la cuptor la foc potrivit pana scade bine. Cand este bine scazuta si facuta se scoate si se pune fierbinte in borcane.
Pofta buna!
Incearca o reteta usoara de briose pufoase cu aroma de vanilie si ciocolata. Acest desert simplu si rapid se prepara in doar...
Briose pufoase cu vanilie si ciocolata – reteta usoara, gata in 30 de minuteDescopera reteta traditionala pentru cartofi taranesti si invata cum sa prepari acest fel de mancare delicios si simplu. Afla...
Cartofi taranesti reteta traditionala. Cum sa gatesti cartofi taranesti deliciosiIncearca reteta noastra savuroasa de ceafa de porc la tigaie, gatita cu ceapa rosie usor sotata, rosii cherry dulci si...
Ceafa de porc la tigaie cu ceapa rosie, rosii cherry si rozmarin – reteta simpla si aromataRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii