autor:

Marina_Constantin

» » , Conserve si muraturi, Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Zacusca

Autor: Marina_Constantin (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 27 iulie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Marina_Constantin (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 27 iulie 2014

Ingrediente
2-3 kg de vinete, 2 kg ardei kapia, 2 kg de rosii, 2 kg ceapa, 1 kg morcov, 500 700ml ulei, 4-5 foi de dafin, 15 boabe de piper, 3-4 linguri pasta de tomate, , sare dupa gust.

Dificultate: Ridicata Timp: 10h

2 voturi

Mod de preparare

In primul rand puneti vinetele si ardeii capia la copt.



Intre timp cat se coc vinetele si ardeii curatam ceapa si o punem in apa rece.



Spalam bine rosiile,le taiem pe jumatate, le indepartam pielita si le dam pe razatoarea cu gauri mici.



Ceapa si morcovul (separat) le dam prin masina de tocat sau robot.



Cand sunt coapte vinetele si ardeii capia, le curatam de coaja si le dam prin masina de tocat. Intr-o cratita mare punem jumatate de litru de ulei sau chiar mai bine si punem ceapa la calit.



Cand ceapa este pe jumatate facuta, adaugam morcovul, calim bine, apoi punem vinetele, ardeii si rosiile. Punem sare dupa gust, piper boabe sau praf si foi de dafin. Punem cratita pe foc. Lasam compozitia sa fiarba la foc mic.



Cand da in fiert, adaugam pasta de tomate si bagam cratita la cuptor la foc potrivit pana scade bine. Cand este bine scazuta si facuta se scoate si se pune fierbinte in borcane.



Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Zacusca" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Zacusca cu ciuperci

Zacusca cu ciuperci

Se curata si se toaca felii ciupercile, apoi se prajesc in ulei, sub capac. Dupa primul clocot, se

28 voturi    11 comentarii
5h
Conserve si muraturi
Zacusca de vara

Zacusca de vara

Se curate ceapa, se toaca marunt si se caleste in ulei impreuna cu sucul de rosii si pasta de ardei

3 voturi    5 comentarii
1h 30 min
Salate reci

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Ridicata

Timp

10h

2 voturi

Ingrediente

  • 2-3 kg de vinete
  • 2 kg ardei kapia
  • 2 kg de rosii
  • 2 kg ceapa
  • 1 kg morcov
  • 500 700ml ulei
  • 4-5 foi de dafin
  • 15 boabe de piper
  • 3-4 linguri pasta de tomate
  • sare dupa gust.

Raporteaza reteta

Retete
de Marina_Constantin
Ciuperci umplute cu pui si sunca

Ciuperci umplute cu pui si sunca

Pentru inceput, taiem ceapa marunt si o punem in putin ulei la foc mic. Taiem carnea de pui cubulete

23 voturi    11 comentarii
40 min
Aperitive cu carne
Salata de pui cu telina

Salata de pui cu telina

Fierbem pieptul de pui. Il tocam marunt. Tocam si castraveciorii. Telina o dam pe razatoarea

5 voturi    0 comentarii
1h
Salate cu carne
Ficatei in sos de smantana

Ficatei in sos de smantana

Tocam ceapa si o punem cu putin ulei la calit. Dupa 5 minute adaugam ficateii pe care ii vom lasa

4 voturi    0 comentarii
40 min
Mancaruri cu carne
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Ciorba de legume cu perisoare Ciorba de legume cu perisoare

Legumele le spalam si curatam bine. Morcovii,patrunjelul si telina le taiem in cubulete sau rondele (in functie de preferinta). Ceapa

0 voturi    0 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe
Ciorba taraneasca de porc cu varza murata Ciorba taraneasca de porc cu varza murata

Carnea o portionam in cubulete mici pe care le rumenim putin, pe toate partile, in ulei sau unt. Varza murata o maruntim dupa preferinta. Dupa

0 voturi    0 comentarii
1h 50 min
Borsuri si Ciorbe
Ciuperci cu sos de smântână