autor:

Georgiana Cosac
Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Georgiana Cosac (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 02 aprilie 2009

Ingrediente
5 kg gogosari rosii, 5 kg ardei rosii, 3 kg ceapa, 2,5 kg ciuperci, 1 litru ulei, sare, piper, putin zahar, 3 cutii pasta de rosii.

Dificultate: Medie Timp: 1h

5 voturi

Mod de preparare

Se spala toate foarte bine. Ciupercile se pun la fiert cu putina sare si cand sunt fierte se dau prin masina de tocat carne. La fel procedam si cu gogosarii, ardeii si ceapa. Se pun toate in vase separate.
Intr-o cratita mare se pune uleiul, in care se caleste ceapa ½ ora. Apoi se calesc gogosarii, care se pun peste ceapa. Se lasa tot ½ ora, si ardeii tot ½ ora, iar la sfarsit ciupercile. Se pune pasta de rosii care se dilueasza cu apa, piper, sare si o lingurita de zahar. Se mai lasa o jumatate de ora, dupa care zacusca se pune in borcane uscate si incalzite. Borcanele se fierb ½ ora, apii se tin invelite in paturi pana se racesc.
Daca ti-a placut reteta noastra "Zacusca" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Crap pe pat de zacusca, la cuptor

Crap pe pat de zacusca, la cuptor

Punem intr-o oala la fiert fasolea cu un praf de sare. După ce a dat intr-un clocot aruncăm apa,

4 voturi    2 comentarii
4h 10 min
Mancaruri cu peste
Zacusca mixta

Zacusca mixta

Vinetele se coc, se curata si se pun pe o planseta inclinata, la scurs. Gogosarii si ardeii grasi,

8 voturi    3 comentarii
4h
Conserve si muraturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 37 %
269.99 lei
169.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 7 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 12 august 2010

    O bunatate !

  • dicarmencitta1957

    dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 28 ianuarie 2010

    O bunatate si mie imi place tare mult zacusca.Felicitari,ai votul meu.

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 28 ianuarie 2010

    E foarte buna, in fiecare an fac doua portii.

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 17 noiembrie 2009

      O delicatese.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 10 octombrie 2009

      Imi place foarte mult zacusca...

    • vera

      vera (Chef de cuisine) , 06 iulie 2009

      Da, reteta interesanta, buna!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 29 iunie 2009

      O bunatate...

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h

5 voturi

Ingrediente

Raporteaza reteta

Retete
de Georgiana Cosac
Ciocolata de casa

Ciocolata de casa

Apa si zaharul se fierb pe foc mic pana cand zaharul se topeste complet. Laptele si cacaoa cernute

129 voturi    7 comentarii
40 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu mac

Prajitura cu mac

Blatul: Se bat albusurile spuma tare cu un praf de sare, dupa care se adauga treptat zaharul, macul,

221 voturi    15 comentarii
1h
Prajituri
Salam de biscuiţi reţetă

Salam de biscuiţi reţetă

Salam de biscuiţi reţetă Zaharul si apa se fierb. Dupa ce s-a topit zaharul se pune cacaoa.

14 voturi    6 comentarii
30 min
Dulciuri diverse

constanta proca (Chef de cuisine)

O bunatate !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Crochete coapte de bostan Crochete coapte de bostan

Bostanul eu il curat de coaja, il tai in bucati potrivite si ii il fierb in supa pana se inmoaie. Ceapa o prajesc in ulei pana devine

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aperitive
Pui chinezesc cu paste si castane Pui chinezesc cu paste si castane

Taiem pieptul de pui spalat bine in fasii lunguiete. Punem bucatile rezultate intr-un castron impreuna cu sosul de soia, coniacul,

0 voturi    0 comentarii
40 min
Mancaruri cu carne
Placinta cu carne tocata si ciuperci