autor:

Georgiana Cosac
Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Georgiana Cosac (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 02 aprilie 2009

Ingrediente
5 kg gogosari rosii, 5 kg ardei rosii, 3 kg ceapa, 2,5 kg ciuperci, 1 litru ulei, sare, piper, putin zahar, 3 cutii pasta de rosii.

Dificultate: Medie Timp: 1h

5 voturi

Mod de preparare

Se spala toate foarte bine. Ciupercile se pun la fiert cu putina sare si cand sunt fierte se dau prin masina de tocat carne. La fel procedam si cu gogosarii, ardeii si ceapa. Se pun toate in vase separate.
Intr-o cratita mare se pune uleiul, in care se caleste ceapa ½ ora. Apoi se calesc gogosarii, care se pun peste ceapa. Se lasa tot ½ ora, si ardeii tot ½ ora, iar la sfarsit ciupercile. Se pune pasta de rosii care se dilueasza cu apa, piper, sare si o lingurita de zahar. Se mai lasa o jumatate de ora, dupa care zacusca se pune in borcane uscate si incalzite. Borcanele se fierb ½ ora, apii se tin invelite in paturi pana se racesc.
Daca ti-a placut reteta noastra "Zacusca" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Zacusca raw (fara foc)

Zacusca raw (fara foc)

Video cu demonstrarea retetei http://www.youtube.com/watch?v=Jquk6XcB108 Pe timp de vara se pot

4 voturi    2 comentarii
10 min
Retete vegetariene
Zacusca picanta cu vinete

Zacusca picanta cu vinete

Coaceti vinetele si ardeii grasi si iuti in cuptor sau pe plita Acoperiti apoi ardeii cu o folie

1 vot    0 comentarii
4h
Slow Cooking

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 7 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 12 august 2010

    O bunatate !

  • dicarmencitta1957

    dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 28 ianuarie 2010

    O bunatate si mie imi place tare mult zacusca.Felicitari,ai votul meu.

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 28 ianuarie 2010

    E foarte buna, in fiecare an fac doua portii.

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 17 noiembrie 2009

      O delicatese.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 10 octombrie 2009

      Imi place foarte mult zacusca...

    • vera

      vera (Chef de cuisine) , 06 iulie 2009

      Da, reteta interesanta, buna!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 29 iunie 2009

      O bunatate...

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h

5 voturi

Ingrediente

Raporteaza reteta

Retete
de Georgiana Cosac
Ciocolata de casa

Ciocolata de casa

Apa si zaharul se fierb pe foc mic pana cand zaharul se topeste complet. Laptele si cacaoa cernute

128 voturi    7 comentarii
40 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu mac

Prajitura cu mac

Blatul: Se bat albusurile spuma tare cu un praf de sare, dupa care se adauga treptat zaharul, macul,

218 voturi    15 comentarii
1h
Prajituri
Salam de biscuiti

Salam de biscuiti

Zaharul si apa se fierb. Dupa ce s-a topit zaharul se pune cacaoa. Se ia de pe foc si se pune margarina

13 voturi    6 comentarii
30 min
Dulciuri diverse

constanta proca (Chef de cuisine)

O bunatate !

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Frittata cu vinete Frittata cu vinete

Se sfarama fideaua si se presara in tava in care s-a pus hartie de copt, (are rol de a trage surplusul de lichid). Se adauga un rand

0 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive
Tarta rustica cu blat aromat din gris Tarta rustica cu blat aromat din gris

Se amesteca faina cu grisul, se face o adancitura in mijloc si adaugam untul topit, ouale, sare, ierburile aromate de Provence, chimenul;

0 voturi    0 comentarii
45 min
Aperitive
Vinete umplute cu ciuperci si garniturã de cartofii aromati (Beringelas recheadas com cogumelos)