Ingrediente
2 kg de ciuperci, , 750 g de ceapă, , 500 ml de bulion, , 250 ml de vin alb, , 750 ml de ulei, , sare, , piper, , foi de dafin, curry(opţional)
Dificultate: Redusa | Timp: 2h
12 voturi
Mod de preparare
Se căleşte ceapa. Se pun ciupercile, vinul, bulionul, sare, piper, foi de dafin.
Se fierbe până scade zeama şi iese uleiul la suprafaţă.
Se pune în borcane si se fierbe în dunst(aburi) 30 de minute, a doua zi la fel.
Este prima mea zacuscă. Reţeta o am de la sotia unui director de banca de acum 35 de ani. Este fină, nu iese prea multă, ca nu e proletară. Pe vremuri am facut-o cu ciuciuleţi. Mâine o s-o repet, dar cu gălbiori, ca am strâns destui la munte. Nu pierdeţi ocazia ca anul acesta e plin de ciuperci.
Mihaela11 (Chef de cuisine) , 19 iulie 2012
Cat trebuie sa fie de aromata!*****
Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine) , 26 iulie 2010
Da, am făcut, dar reţeta originală e cu ciuciuleţi, dar anul acesta nu am avut, deocamdată! Aşa ca ne adaptăm, ce să facem! Aşa apar invenţiile sau dezastrele!!! Eu nu prea respect reţetele, e latura mea de originalitate şi dorinţa de a experimenta. Sau nevoia de a te juca... Adelina
ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 26 iulie 2010
Tere buna trebuie sa fie, numai ca pe aici nu avem ciuperci de camp...
Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 22 iulie 2010
Pai parca ai mai facut si zacusca de galbiori?