autor:

susu

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Zacusca ca la mama

Autor: susu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 08 septembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: susu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 08 septembrie 2009

Ingrediente
5 kg vinete negre bine coapte, -3 kg gogosari rosii, -1 kg ceapa, -½ litru ulei, -1 borcan pasta tomate concentrat de 800, -Cateva foi de dafin, -Cateva boabe de piper, -Sare

Dificultate: Medie Timp: 10h

14 voturi

Mod de preparare

Se coc vinetele si gogosarii . Peste gogosarii copti se pune sare si se acopera cu un prosop pentru a se curata mai usor. Ceapa curatata se da prin masina de tocat. Vinetele se curata si se pun la scurs . Gogosarii se curata si ei si li se scot semintele. Se dau prin masina de tocat vinetele bine scurse si gogosarii cu tot cu zeama. Oala in care se va pregati zacusca trebuie sa fie bine spalata , clatita si uscata. Se va aseza pe o tabla si nu direct pe flacara pentru a nu se prinde de fundul cratitei. Se inabusa ceapa in putin ulei. Se adauga restul de ulei, vinetele, gogosarii, foile de dafin si boabele de piper. Se lasa la foc mic aproximativ 1 ora timp in care se amesteca in ea tot timpul. Se adauga si pasta de tomate (eu pun un pic mai mult de un borcan ) si se mai lasa un pic pe foc. Se adauga sare dupa gust si se da la cuptor sa scada si sa prinda o crusta deasupra. Borcanele si capacele se spala cu detergent, se clatesc bine cu apa fiarta si se scurg pe un prosop uscat. Se scoate zacusca si se baga borcanele calde un pic in cuptor pentru a se evapora apa ramasa in ele. Se scoate cate unu si se pune compozitie fara a se murdarii gura borcanului. Se lasa spatiu de cateva degete si se strange bine capacul. Daca puneti celofan se intinde bine foaia si se uda cu putina apa iar apoi cu albus de ou. Se intinde bine pe gura borcanului si se leaga cu ata pusa in doua –trei. Se procedeaza la fel cu a doua foaie de celofan si se taie apoi foile frumos de jur imprejurul gurii borcanului. Se pun ziare sau carpe pe fundul unei oale mai mari si se pune apa pe foc. Cand se incalzaste apa se pun borcanele in asa fel incat sa nu se atinga intre ele. Se acopera cu un prosop de bucatarie si se fierb la foc mic. Apa nu trebuie sa atinga celofanul sau capacul borcanului. Cine nu doreste sa le fiarba la bain marie poate pune borcanele umplute cu zacusca un pic la cuptor sa prinda o crusta dupa care se pun capacele. Se aseaza in paturi pana a doua zi cand se pun in camara.
Daca ti-a placut reteta noastra "Zacusca ca la mama" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
TAGLIATELLE CU LEGUME

TAGLIATELLE CU LEGUME

1.Pastele le pui la fiert in 2 litri de apa , in care ai adaugat 1 lgt de sare si 1 lg de ulei. 2.Cand

6 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
VARZA NOUA CALITA CU TAITEI DE CASA

VARZA NOUA CALITA CU TAITEI DE CASA

Se toaca varza marunt si se freaca cu sare,apoi se pune la calit in ulei.Cand este gata se aduga

10 voturi    7 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 7 comentarii
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 04 august 2012

    Ce frumoasa e zacusca!

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 06 august 2010

    O bunatate !

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 11 octombrie 2009

    O bunatate

    • flori de piatra

      flori de piatra (Chef de cuisine) , 11 septembrie 2009

      Foarte buna.Arata perfect.

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 11 septembrie 2009

      Foarte bine arata,sunt sigura ca este foarte buna,Felicitari.

    • Fara foto

      susu , 09 septembrie 2009

      Nu m-am gandit niciodata la asta. Daca spui ca se pastreaza bine am sa incerc. Si eu sant inebunita dupa zacusca si mi-a fost foarte greu in anii in care nu am facut. Am incercat sa mananc din comert dar e ingrozitoare. Multumim pentru sfat.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 08 septembrie 2009

      Imi place zacusca la nebunie...De cativa ani o pstrez in cutiute la congelator si se mentine foarte bine...

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

10h

14 voturi

Ingrediente

  • 5 kg vinete negre bine coapte
  • -3 kg gogosari rosii
  • -1 kg ceapa
  • -½ litru ulei
  • -1 borcan pasta tomate concentrat de 800
  • -Cateva foi de dafin
  • -Cateva boabe de piper
  • -Sare

Raporteaza reteta

Retete
de susu
Salata Greceasca susu

Salata Greceasca susu

Se spala rosiile, se usuca si se taie in patru; Se curata de coaja castravetele si se taie cubulete;

7 voturi    1 comentariu
30 min
Salate de legume
Salata de orez cu legume si creveti

Salata de orez cu legume si creveti

Se pun la fiert 2 pahare de apa ( acelasi pahar cu care s-a masurat orezul) un praf de sare, si un

13 voturi    1 comentariu
1h
Salate reci
Salata indragostitilor

Salata indragostitilor

Taiati fructul de avocado in doua jumatati Curatati coaja si scoateti samburele Cu o lingura,

1 vot    0 comentarii
40 min
Salate reci

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Ce frumoasa e zacusca!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Se coc ardeii pe o plita, se curata de coaja, se scot samburii si cotorul in asa fel incat sa ne ramana cat mai intreg ardeiul. Cotorul

0 voturi    0 comentarii
40 min
Aperitive
Sarmale in dovleac Sarmale in dovleac

La dovleac aveti ceva de muncit si va trebuie ceva muschi, avand in vedere ca dovleacul este destul de greu...asa ca am cerut ajutorul

0 voturi    0 comentarii
3h 20 min
Mancaruri cu carne
Stevie cu orez