Zacusca casei

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie
Zacusca casei

Ingrediente

  • 5 kg vinete
  • 2 kg ardei gras rosu,capia rosu sau gogosari rosii
  • 2 kg rosii sau suc de rosii
  • 1 kg ceapa
  • 1 l ulei(puteti pune si mai putin daca nu va place prea grasa)
  • Optional puteti adauga si 2-3 morcovi rasi sa dea dulceata sau cateva ciupercute taiate feliute
  • Eu de regula fac separat cate putin din fiecare...

Mod de preparare

Vinetele ,ardeii se coc,se curata si se lasa la scurs. Rosiile se oparesc , se decojesc si dupa preferinta se toaca marunt sau se vor toca la blender.Ceapa se curata,se spala si se toaca marunt.

Uleiul se pune la incins,se adauga ceapa si se lasa sa fiarba.Urmeaza rosiile tocate marunt sau sucul de rosii si se mai lasa la fiert,dupa care se adauga ardeiul tocat si se lasa sa fiarba in continuare.

Spre sfarsit se adauga vinetele si se condimenteaza dupa gust(foi de dafin sare, piper, cimbru, tarhon, busuioc, ienibahar - ce aveti prin casa).

Zacusca se fierbe la foc mic,amestecandu-se mai des pentru a evita lipirea pana cand uleiul se ridica deasupra si se obtine consistenta dorita.

Eu pastrez zacusca in doua variante :

1) In cutiute din plastic la congelator.Se pastreaza foarte bine .

2)Puteti fierbe borcanele la bain marie 2 ore,iar daca doriti le mai puteti introduce la cuptor pentru a prinde o crusta deasupra(pentru a fi protejata compozitia impotriva mucegaiului).Se capseaza sau se leaga bine borcanele pentru iarna.

Anul acesta am ales sa pastrez la congelator doar zacusca cu ciuperci ,iar pe cealalta in borcanele...

Dumneavoastra alegeti metoda de pastrare!!!!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise