Zacusca cu ardei capia si ciuperci (hulughite)

Timp pregatire
210 minute
Complexitate
medie
Zacusca cu ardei capia si ciuperci (hulughite)

Ingrediente

  • -4 kg ardei capia urechi de elefant,
  • -2 kg ciuperci hulughite,gata fierte,
  • -2 kg ceapa,
  • -1l suc de patlagele galbene,
  • -400 ml ulei,
  • -5-6 foi de dafin,
  • -1 lingura sare,
  • -1 lingura boabe piper.

Mod de preparare

-Se coc ardeii capia urechi de elefant (sunt ardei foarte mari si foarte carnosi, sunt tare dulci si plini de vitamine), se curata de seminte, cotoare, se clatesc si se lasa la scurs, dupa care se dau prin masina de tocat carne.

-Se coc vinetele, la foc iute, se curata, se clatesc si se lasa la scurs, dupa care se dau prin masina de tocat carne.

-Se dau ciupercile prin masina de tocat carne.

-Se curata ceapa, se toaca si se pune la prajit cu uleiul, cand ceapa este patrunsa bine, dar nu rumena, se adauga ardeii capia, vinetele, sucul de patlagele galbene, ciupercile, sare, foi de dafin, piper si se fierbe totul la foc potrivit, se amesteca cu o paleta de lemn, sa nu se prinda de fundul oalei. Cand apar mici bobite de ulei pe marginile oalei, se opreste focul si se pune zacusca in borcane,care stau pe chiuveta, sa nu se sparga, se infileteaza si se dau la cuptor, pentru circa 20 minute, dupa care se opreste focul si se lasa in cuptor pana se racesc,apoi se pun la camara. Sa aveti pofta dragilor!

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Gem de caise

Gem de caise

Reteta de gem de caise fara conservanti. Gem de caise reteta simpla si usor de preparat.

Gem de caise
Shakshuka

Shakshuka

Se trag la tigaie ceapa, ardeiul, rosiile si se lasa pana se inmoaie.

Shakshuka
Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor