autor:

Brindusa_Aluculesei

» » , , , , Aperitive, Conserve si muraturi, Mancaruri cu legume si zarzavaturi, Retete de post, Retete vegetariene

Zacusca cu ardei capia si ciuperci (hulughite)

Autor: Brindusa_Aluculesei (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 20 octombrie 2016

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: Brindusa_Aluculesei (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 20 octombrie 2016

Ingrediente
-4 kg ardei capia urechi de elefant,, -2 kg ciuperci hulughite,gata fierte,, -2 kg ceapa,, -1l suc de patlagele galbene,, -400 ml ulei,, -5-6 foi de dafin,, -1 lingura sare,, -1 lingura boabe piper.

Dificultate: Medie Timp: 3h 30 min

0 voturi

Mod de preparare

-Se coc ardeii capia urechi de elefant (sunt ardei foarte mari si foarte carnosi, sunt tare dulci si plini de vitamine), se curata de seminte, cotoare, se clatesc si se lasa la scurs, dupa care se dau prin masina de tocat carne.
-Se coc vinetele, la foc iute, se curata, se clatesc si se lasa la scurs, dupa care se dau prin masina de tocat carne.
-Se dau ciupercile prin masina de tocat carne.
-Se curata ceapa, se toaca si se pune la prajit cu uleiul, cand ceapa este patrunsa bine, dar nu rumena, se adauga ardeii capia, vinetele, sucul de patlagele galbene, ciupercile, sare, foi de dafin, piper si se fierbe totul la foc potrivit, se amesteca cu o paleta de lemn, sa nu se prinda de fundul oalei. Cand apar mici bobite de ulei pe marginile oalei, se opreste focul si se pune zacusca in borcane,care stau pe chiuveta, sa nu se sparga, se infileteaza si se dau la cuptor, pentru circa 20 minute, dupa care se opreste focul si se lasa in cuptor pana se racesc,apoi se pun la camara. Sa aveti pofta dragilor!
-Se coc ardeii capia urechi de elefant (sunt ardei foarte mari si foarte carnosi, sunt tare dulci si plini de vitamine), se curata de seminte, cotoare
Daca ti-a placut reteta noastra "Zacusca cu ardei capia si ciuperci (hulughite)" nu uita sa-i faci un review
Retete
Alte retete din Aperitive
Muraturi asortate

Muraturi asortate

Toate ingredientele feliate se aseaza in borcane, peste ele se toarna saramura. Borcanele se inchid

1 vot    1 comentariu
30 min
Aperitive
Cremvusti cu maioneza

Cremvusti cu maioneza

Se face maioneza dint galbenusul de ou la care se adauga un varf de boia pentru culoare. Cremvustii

1 vot    0 comentarii
20 min
Aperitive

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

3h 30 min

0 voturi

Ingrediente

  • -4 kg ardei capia urechi de elefant,
  • -2 kg ciuperci hulughite,gata fierte,
  • -2 kg ceapa,
  • -1l suc de patlagele galbene,
  • -400 ml ulei,
  • -5-6 foi de dafin,
  • -1 lingura sare,
  • -1 lingura boabe piper.

Raporteaza reteta

Retete
de Brindusa_Aluculesei
Sarmalute in foi de vita de vie si varza murata

Sarmalute in foi de vita de vie si varza murata

Pentru a fierbe sarmalutele, am folosit oala de lut primita in dar de la mama mea, acum foarte multi

0 voturi    0 comentarii
3h
Retete de Pasti
Parjolute marinate

Parjolute marinate

Mod de preparare a parjolutelor: Intr-un vas, punem carnea de porc tocata, peste ea adaugam faina

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Retete de Pasti
Tort aperitiv Baneasa

Tort aperitiv Baneasa

Se fierb pastele dupa instructiunile de pe ambalaj, se clatesc si se pun in strecuratoare, la scurs. Se

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Retete de Pasti
Adauga reteta
Retete
din Retete vegetariene
Snitele de soia cu piure de cartofi albi si mov

Snitele de soia cu piure de cartofi albi si mov

Intr-o oala cu apa, se pune usturoiul pisat, sare, piper, cimbru si snitelele de soia; se lasa la fiert 15-20 min, dupa acest timp,

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Chiftelute de cartofi cu oua de prepelita si branza

Chiftelute de cartofi cu oua de prepelita si branza

-Se spală cartofii și se pun la fiert în coajă, în apă cu puțină sare. -Se fierb tare 22 ouă de prepeliță. -Se

4 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive