autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Zacusca cu ciuperci

Autor: nedelcu cristina (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 02 iunie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: nedelcu cristina (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 02 iunie 2009

Ingrediente
1 kg ciuperci, 1 kg ceapa, 1 kg gogosari, 1 kg ardei gras, 0,5 - 1 l ulei (dupa gust), 150 ml bulion sau 1 conserva de 250 ml rosii in suc, Condimente zacusca de ciuperci: sare, piper, foi de dafin

Dificultate: Redusa Timp: 1h 20 min

10 voturi

Mod de preparare

Ciupercile se curata, se spala si se fierb in apa cu sare. Ceapa se toaca si se prajeste in ulei pana devine sticloasa. Ardeii se trec prin masina de tocat, apoi se amesteca in ceapa calita. Se adauga si ciupercile, bulionul si condimentele. Se fierbe zacusca de ciuperci pana isi schimba culoarea iar uleiul se aduna la suprafata. Atunci se pune zacusca de ciuperci in borcane incalzite la cuptor, se leaga fierbinti cu celofan (sau se pun capacele) si se sterilizeaza la bain-marie timp de 1 h.
Daca ti-a placut reteta noastra "Zacusca cu ciuperci" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Zacusca de vinete cu ciuperci de padure

Zacusca de vinete cu ciuperci de padure

Se coc vinetele si ardeii. Se curata si se dau prin masina de tocat. Se curata ceapa, se spala si

8 voturi    2 comentarii
5h
Conserve si muraturi
Zacusca de vinete cu ciuperci

Zacusca de vinete cu ciuperci

Ceapa si ciupercile curatate, spalate, taiate marunt le calim in ulei bine incins impreuna cu zahar

4 voturi    1 comentariu
3h
Conserve si muraturi

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 40 %
299.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 11 august 2010

    O bunatate !

Dificultate

Redusa

Timp

1h 20 min

10 voturi

Ingrediente

  • 1 kg ciuperci
  • 1 kg ceapa
  • 1 kg gogosari
  • 1 kg ardei gras
  • 0,5 - 1 l ulei (dupa gust)
  • 150 ml bulion sau 1 conserva de 250 ml rosii in suc
  • Condimente zacusca de ciuperci: sare
  • piper
  • foi de dafin

Raporteaza reteta

Retete
de nedelcu cristina
Creveti cu orez

Creveti cu orez

Se lasa crevetii sa se decongeleze. Se incinge uleiul intr-un wok. Se adauga ceapa rosie, legumele

9 voturi    6 comentarii
15 min
Retete vegetariene
constanta proca

constanta proca (Chef de cuisine)

O bunatate !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Varza cu carne de pui, la cuptor Varza cu carne de pui, la cuptor

Atunci cand e posibil, se poate pune cu o seara inainte carnea la macerat intr-un sos de mustar, sos de soia, praf de usturoi si ulei. Pentru

0 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Mancaruri cu carne
Ciorba de pasare, acrita cu zeama de varza Ciorba de pasare, acrita cu zeama de varza

Pentru ca suntem in sezonul rece, am pregatit ciorba de pasare, acrita cu zeama de varza. Mod de preparare: Se pune la fiert, intr-o

1 vot    2 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe
chiftelute de legume