autor:

Ramona

» » Conserve si muraturi

Zacusca cu ciuperci

Autor: Ramona (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 15 septembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Ramona (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 15 septembrie 2009

Ingrediente
2 kg ciuperci, 5 kg gogosari, 3 kg morcovi, 2 kg ceapa, 1 l bulion, un pachet de piper boabe, sare, 0,5 l ulei, o cana de apa

Dificultate: Redusa Timp: 5h

28 voturi

Mod de preparare

Se curata si se toaca felii ciupercile, apoi se prajesc in ulei, sub capac. Dupa primul clocot, se pune apa rece peste ciuperci, se spala, apoi se mai adauga putin ulei, si se pun la prajit in continuare, pina incep sa se prinda. Se iau de pe foc.
Se curata si se dau prin masina de tocat gogosarii, apoi se prajesc in ulei, pina scade apa de pe ei. Timpul difera, de la o jumatate de ora in sus, in functie de gogosari. Se iau de pe foc.
Se curata morcovii, se taie in felii subtiri si lungi, si se dau prin masina de tocat. Se pun la prajit in ulei, dar dupa cca 5 min se adauga o cana-doua de apa, in functie de cat sunt de cruzi sau de uscati. Se continua prajirea pina la o ora.
Intre timp se curata ceapa, si se pune o oala mare cu apa la fiert. Cind clocoteste apa, se pune ceapa intreaga in apa, se dau citeva clocote, 5-10 min, apoi se scoate ceapa si se lasa la racit. Dupa ce s-a racit, se taie ceapa in doua, se da prin masina de tocat, apoi se adauga peste morcovii care deja sunt gata.
Dupa cca 15 min se adauga ciupecile si gogosarii si se mai continua prajirea inca 30 min impreuna.
Spre final se adauga pina la un litru de bulion, nu tot odata, in functie de cit este de lichida compozitia. Se mai adauga piperul boabe si sare dupa gust.
Se mai fierbe inca o ora.
Fierbinte, zacusca se pune in borcane. Acestea se sigileaza si se lasa pe capac cu gura in jos 5 min, apoi se acopera cu paturi pina a doua zi(\"dunstul\" fara apa).
Daca ti-a placut reteta noastra "Zacusca cu ciuperci" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Conserve si muraturi
Zacusca de vinete cu ciuperci

Zacusca de vinete cu ciuperci

Ceapa si ciupercile curatate, spalate, taiate marunt le calim in ulei bine incins impreuna cu zahar

3 voturi    1 comentariu
3h
Conserve si muraturi
Zacusca de ciuperci

Zacusca de ciuperci

Se curata ghebele si se fierb 15 minute, dupa care se dau prin masina de tocat. Ardeiul se taie

3 voturi    0 comentarii
2h
Conserve si muraturi

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 11 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Maria Croitoru , 15 septembrie 2014

    Atentie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! scrie 0,5 l adica o jumatate de litru!!!!!!!!

  • Fara foto

    Patrycya-Adela Ioaniciu , 03 septembrie 2013

    5 l uleiiiii?

  • Fara foto

    Maria Schengen Tudorie , 31 august 2013

    5 l ulei?

    • Lucia

      Lucia (Chef de cuisine) , 17 iulie 2012

      mmmmmm, un deliciu! Foarte buna zacusca de ciuperci, de fapt orice combinatzie este foarte gustoasa!

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 28 ianuarie 2010

      O bunatate,merita efortul mai ales pe timpul de iarna,cand mancam mai mult este bine venita.Felicitari,draga Ramona ai votul meu.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 16 octombrie 2009

      Arata foarte bine, merita munca.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 16 octombrie 2009

      Tare gustoasa...

    • flori de piatra

      flori de piatra (Chef de cuisine) , 15 octombrie 2009

      Si eu tot cu ghebe fac zacusca, dar merita retinuta si acesta reteta pentru anii in care ghebele sunt mai rare, adica atunci cand sunt perioade de seceta si nu rasar.

    • mac myra

      mac myra (Chef de cuisine) , 10 octombrie 2009

      Foarte buna,si eu fac dupa aceiasi reteta doar ca folosesc ghebe si ciuperci din padure.Iese si mai delicioasa.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 20 septembrie 2009

      O bunatate...

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 16 septembrie 2009

      Cea mai buna zacusca e din ciuperci. Eu folosesc ciuperci de padure.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

5h

28 voturi

Ingrediente

Raporteaza reteta

Retete
de Ramona
Piept de pui la gratar

Piept de pui la gratar

Pentru gratar, se foloseste un gratar cumparat din comert, cu un orificiu in mijloc, ce se pune direct

5 voturi    9 comentarii
10 min
Fripturi
Cartofi cu oua, cascaval si smintina la cuptor

Cartofi cu oua, cascaval si smintina la cuptor

Se curata cartofii, se pun la fiert cu putina sare si patrunjel intreg (pentru un gust mai bun).

9 voturi    6 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Rulada cu gem

Rulada cu gem

Se separa albusurile de galbenusuri de la cele 4 oua. Se bat albusurile spuma cu un praf se sare,

6 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Prajituri

Lucia (Chef de cuisine)

mmmmmm, un deliciu! Foarte buna zacusca de ciuperci, de fapt orice combinatzie este foarte gustoasa!

Adauga reteta
Retete

din Conserve si muraturi

Marmelada de nectarine Marmelada de nectarine

Marmelada de nectarine este o delicatesa, dar nu toate gospodinele au incercat pana acum aceasta reteta. Sigur daca incerci sa o faci

0 voturi    0 comentarii
40 min
Conserve si muraturi
Dulceata de nuci verzi Dulceata de nuci verzi

Se curata nucile de coaja verde pana se ajunge la miezul alb. Pe masura ce se curata, se pun intr-un borcan cu apa cu sare de lamaie.

40 voturi    19 comentarii
1h
Conserve si muraturi
MARMELADA DE PRUNE