autor:

Vekas

» » Conserve si muraturi

ZACUSCA CU CIUPERCI SI VINETE

Autor: Vekas (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 08 septembrie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Vekas (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 08 septembrie 2008

Ingrediente
3kg. ciuperci,, 4 kg. vinete,, 4 k. aredei rosu gras sau gogosari,, 4 kg. ceapa,, 2 kg. rosii sau 1,5l. bulion,, 1l. ulei,, piper macinat,, sare,, foi de dafin,, conservant

Dificultate: Redusa Timp: 4h

22 voturi

Mod de preparare

1.Ciupercile se curata , se spala si se fierb in apa cu sare ,apoi sec toaca.
2.Se coc vinetele, se curata si se lasa la scurs,apoi se toaca.
3.Se curata ceapa si se macina , apoi se caleste in ulei.
4.Se coc ardeii , se curata si se dau prin masina de tocat.
5.Se face un bulion din 2 kg. rosii.
6.Peste ceapa calita se adauga ardeii,ciupercile,vinetele, sucul de rosii,uleiul tot ,sare ,piper si foi de dafin.Se fierb toate impreuna pana iese uleiul deasupra.
7.Fierbinte se pune in borcane ,se capseaza si se sterilizeaza 30 de minute din momentul in care clocoteste apa din vasul , in care se pun borcanele.

Obs:Optional se poate adauga 1 kg. mere rase , stoarse si calite separat.
Daca ti-a placut reteta noastra "ZACUSCA CU CIUPERCI SI VINETE" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Conserve si muraturi
Zacusca de vinete cu ciuperci

Zacusca de vinete cu ciuperci

Ceapa si ciupercile curatate, spalate, taiate marunt le calim in ulei bine incins impreuna cu zahar

4 voturi    1 comentariu
3h
Conserve si muraturi
Zacusca de vinete cu ciuperci de padure

Zacusca de vinete cu ciuperci de padure

Se coc vinetele si ardeii. Se curata si se dau prin masina de tocat. Se curata ceapa, se spala si

8 voturi    2 comentarii
5h
Conserve si muraturi

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 10 %
499.99 lei
449.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

4h

22 voturi

Ingrediente

  • 3kg. ciuperci,
  • 4 kg. vinete,
  • 4 k. aredei rosu gras sau gogosari,
  • 4 kg. ceapa,
  • 2 kg. rosii sau 1,5l. bulion,
  • 1l. ulei,
  • piper macinat,
  • sare,
  • foi de dafin,
  • conservant

Raporteaza reteta

Retete
de Vekas
TORT LINZER CU CIRESE

TORT LINZER CU CIRESE

1.Se amesteca faina cu zaharul praf,untul, putina sare si galbenusul de ou.Aluatul obtinut se pune

3 voturi    4 comentarii
1h
Dulciuri diverse
BILUTE DE COCOS

BILUTE DE COCOS

1.Se pune laptele la fiert si se adauga 150g.nuca de cocos.Se ia de pe foc si se lasa la racit. 2.Se

3 voturi    5 comentarii
1h
Dulciuri diverse
STRUDEL CU VISINE

STRUDEL CU VISINE

1. Se amesteca untul cu zaharul vanilat, coaja de lamaie si putina scortisoara, pina cind amestecul

11 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Conserve si muraturi

Gogonele in saramura Gogonele in saramura

Se spala gogonelele si se aranjeaza in borcane. Eu am pus printre ele si cativa castraveti pentru culoare si decor. Se presara boabe

1 vot    1 comentariu
30 min
Conserve si muraturi
Ardei iuti in otet Ardei iuti in otet

Se spala ardeii iuti si se asaza in borcanele pregatite dinainte. Separat, se pun la fiert, apa cu otetul, zaharul, sarea si mirodenii

2 voturi    0 comentarii
20 min
Conserve si muraturi
Fasole verde la borcan