Zacusca cu opintici (ghebe)

Timp pregatire
240 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1
  • 2 kg ceapa
  • 1
  • 2 kg morcov
  • 1
  • 4 kg gogosari (copti si curatati)
  • 9 kg ardei kapia (copti si curatatati)
  • 2 kg opintici (curatati si fierti) 0
  • 600 ml ulei
  • 4-5 frunze de dafin
  • 3-4 linguri de sare
  • 2 linguri piper
  • 800 g de bulion

Mod de preparare

Se da pe masina ceapa, se pune intr-o oala de inox se toarna uleiul si se lasa la foc mic pana ceapa devine translucida. Se adauga morcovul dat pe masina si se lasa pana se inmoaie morcovul (10-15 min), se pun ghebele si se mai fierb 15-20 min. Se adauga gogosarii si ardeii kapia si se amesteca compozitia. Se baga oala la cuptor (eu am cuptor electric la aer cald 170 grade) 30 min. Se pune bulionul, sarea piperul, foile de dafin. Se lasa compozitia la fiert aproximativ 100-120 min pana iese uleiul la suprafata si legumele sunt fierte. Din cand in cand se amesteca (la intervale de 30 min). Se pune compozitia in borcane si se sterilizeaza 30 min. ( mie mi-au iesit 15 borcane de 400 gr)

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise