Reteta postata pe: 02 septembrie 2011
Ingrediente
1 kg ardei, 500 g ceapa, 500 g morcov, g bulion, 150 ml ulei,, sare, piper, boia dulce, boia iute
Dificultate: Redusa | Timp: 1h
Mod de preparare
Ardeii se pun la copt, se curata de coaja si seminte, apoi se taie in bucati mici. Ceapa tocata marunt impreuna cu morcovul tocat cuburi mici,se inabusa in ulei pana cand se inmoaie. Se adauga ardeii si se asezoneaza cu sare, piper, boia- dupa gust. Se continua calirea inca 10-15 minute dupa care se adauga bulionul . Se da vasul la cuptor 30-45 minute, pana cand zacusca scade si e numai buna de pus in borcane.Este foarte buna si servita imediat, dar gustul se desavarseste in camara, dupa ce a trecut un timp...si aromele s-au combinat perfect ;)
Tips:
Eu am taiat toate legumele in cuburi mici pentru ca asa imi place sa le vad in zacusca , dar tu, daca te grabesti , da totul prin masina de tocat sau prin blender-pasta obtinuta va avea acelasi gust inconfundabil!
Daca ti-a placut reteta noastra "Zacusca de ardei" nu uita sa-i faci un
review
Alte retete
din Conserve si muraturi
-Se coc ardeii capia urechi de elefant (sunt ardei foarte mari si foarte carnosi, sunt tare dulci
0 voturi
0 comentarii
3h 30 min
Se coc vinetele, se lasă la scurs şi răcit, se curăţă.
Se coc ardeii. Pe măsură ce se
2 voturi
2 comentarii
3h 45 min
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
constanta proca (Chef de cuisine) , 26 decembrie 2011
O bunatate ,imi place !