Zacusca de ciuperci

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa
Zacusca de ciuperci

Ingrediente

  • 5 kg ghebe
  • 3 kg ardei kapia rosu
  • 2 kg de ceapa/1 borcan
  • 800 ml pasta rosii
  • 1 l ulei
  • foi de dafin
  • sare
  • piper boabe

Mod de preparare

Se curata ghebele si se fierb 15 minute, dupa care se dau prin masina de tocat.

Ardeiul se taie fideluta ca si ceapa. Se pune uleiul la incins se adauga ceapa, iar cand incepe sa se schimbe la culoare putin se adauga si ardeiul.

Cand devin rumene se adauga pasta si apoi se adauga ciupercile date prin masina de tocat.

Se lasa la fiert pana iese uleiul deasupra. Adaugam dupa gust sare, foi de dafin si piper boabe.

Compozitia rezultata se pune fierbinte in borcane. Se sterilizeaza 30 de minute.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise