autor:

» » Conserve si muraturi

Zacusca de dovleac pentru iarna

Autor: Titiana Gutu (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 23 septembrie 2006

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Titiana Gutu (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 23 septembrie 2006

Ingrediente
1 dovleac (3kg), 1 kg mere/alte fructe, 1 ardei iute (optional), 2 linguri seminte mustar, otet, sare, 3 linguri zahar brun

Dificultate: Medie Timp: 3h

12 voturi

Mod de preparare

Se taie dovleacul, se curata de coaja si seminte, apoi se taie cuburi de 2 cm. Merele se curata si se taie fin. Se pune la fiert intr-o cratita de inox, impreuna cu ardeiul iute (daca se doreste mai picant), semintele de mustar, otetul si sarea dupa gust. Cand incepe sa fiarba, se reduce focul si se fierbe in continuare cca 30 minute. Se amesteca mereu pentru a nu se prinde de fundul cratitei. Se poate adauga apa/otet, daca este prea uscata compozitia. Se adauga zaharul brun, amestecand in continuare, pana la dizolvarea acestuia. Se fierbe inca 1 ora, pana cand compozitia se intareste. Se umplu borcanele sterilizate. Se poate consuma dupa 1 luna. Se depoziteaza la rece.
Daca ti-a placut reteta noastra "Zacusca de dovleac pentru iarna" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Conserve si muraturi
Rosii uscate in ulei

Rosii uscate in ulei

Deci: simplu ca buna ziua! Iei rosiile, le speli, le tai felii, dar ai grija sa pastrezi cam aceeasi

28 voturi    17 comentarii
4h
Conserve si muraturi
Gogosari traditionali

Gogosari traditionali

Cureti gogosarii si-i tai in sferturi. Faci un bait din apa, otet, mirodenii,sare, miere, ulei. Cand

52 voturi    7 comentarii
1h
Conserve si muraturi

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii

Dificultate

Medie

Timp

3h

12 voturi

Ingrediente

  • 1 dovleac (3kg)
  • 1 kg mere/alte fructe
  • 1 ardei iute (optional)
  • 2 linguri seminte mustar
  • otet
  • sare
  • 3 linguri zahar brun

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Conserve si muraturi

Zarzavat pentru iarna Zarzavat pentru iarna

Toate aceste legume, spalate, curatate si taiate, se cantaresc si la fiecare kilogram de legume curatate, se adauga 20 gr sare pentru

77 voturi    31 comentarii
2h
Conserve si muraturi
Bulion aromat cu ardei Bulion aromat cu ardei

Rosiile se spala, se taie in sferturi, eliminandu-le codita si se pun intr-un tuci mare. Ardeii se taie pe jumatate, se curata de

4 voturi    0 comentarii
4h
Conserve si muraturi
DIN CATEGORIA LEGUME CONGELATE DUPA FIERBERE - FASOLE VERDE PASTAI