autor:

Fara foto

» » Conserve si muraturi

Zacusca de dovleac pentru iarna

Autor: Titiana Gutu (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 23 septembrie 2006

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Titiana Gutu (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 23 septembrie 2006

Ingrediente
1 dovleac (3kg), 1 kg mere/alte fructe, 1 ardei iute (optional), 2 linguri seminte mustar, otet, sare, 3 linguri zahar brun

Dificultate: Medie Timp: 3h

11 voturi

Mod de preparare

Se taie dovleacul, se curata de coaja si seminte, apoi se taie cuburi de 2 cm. Merele se curata si se taie fin. Se pune la fiert intr-o cratita de inox, impreuna cu ardeiul iute (daca se doreste mai picant), semintele de mustar, otetul si sarea dupa gust. Cand incepe sa fiarba, se reduce focul si se fierbe in continuare cca 30 minute. Se amesteca mereu pentru a nu se prinde de fundul cratitei. Se poate adauga apa/otet, daca este prea uscata compozitia. Se adauga zaharul brun, amestecand in continuare, pana la dizolvarea acestuia. Se fierbe inca 1 ora, pana cand compozitia se intareste. Se umplu borcanele sterilizate. Se poate consuma dupa 1 luna. Se depoziteaza la rece.
Daca ti-a placut reteta noastra "Zacusca de dovleac pentru iarna" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Conserve si muraturi
Gogosari in otet

Gogosari in otet

Se spala gogosarii si se taie bucati mari, indepartandu-se semintele. Puneti la clocotit apa, otetul,

43 voturi    9 comentarii
1h 30 min
Conserve si muraturi
Zacusca cu ghebe

Zacusca cu ghebe

Ceapa ,ardeii si mocovul se curata,se spala si se taie in fasii. Ghebele se curata de impuritati,se

16 voturi    7 comentarii
5h
Conserve si muraturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

3h

11 voturi

Ingrediente

  • 1 dovleac (3kg)
  • 1 kg mere/alte fructe
  • 1 ardei iute (optional)
  • 2 linguri seminte mustar
  • otet
  • sare
  • 3 linguri zahar brun

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Conserve si muraturi

Castraveti murati in saramura Castraveti murati in saramura

Castravetii se spala ,se pun in apa rece putin sarata (10 g sare la litru de apa) si se tin cam 3 ore (devin elastici ) . Dupa asta

175 voturi    44 comentarii
50h
Conserve si muraturi
Dulceaţă de căpsuni reţetă Dulceaţă de căpsuni reţetă

E vremea căpșunilor, dragii mei!!! Ce poate fi mai delicios decât o felie de pâine cu unt și dulceață de căpșuni

7 voturi    1 comentariu
3h 30 min
Conserve si muraturi
Muraturi asortate