1. Se coc gogosarii si vinetele. Gogosarii se pun intr-un vas si se sareaza, pentru a se putea curata mai bine. Vinetele coapte se curata de coaja si se pun la scurs. Apoi se dau prin masina de tocat si se pun intr-un vas.
2. Ceapa se taie marunt si se caleste in ulei incins, dar sa nu se rumeneasa. Peste ceapa se pune dovlecelul dat pe razatoare. Se lasa pe foc pina se inmoaie dovlecelul. Se pune ceapa cu dovlecelul in vasul in care sunt gogosarii si vinetele tocate, se amesteca, se adauga sucul de rosii (bulion dizolvat cu 2 litri apa), 1 lingura de sare si 2 de zahar. Se pune totul la fiert pina se inmoaie bine legumele. Dupa aceea, se pune in borcane, se inchid ermetic si se sterilizeaza bine. Se serveste cu paine proaspata sau paine prajita.
Se pune untul la topit in care se caleste ceapa taiata cubulete si usturoiul intreg.
Supa de ceapaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii