1. Se coc gogosarii si vinetele. Gogosarii se pun intr-un vas si se sareaza, pentru a se putea curata mai bine. Vinetele coapte se curata de coaja si se pun la scurs. Apoi se dau prin masina de tocat si se pun intr-un vas.
2. Ceapa se taie marunt si se caleste in ulei incins, dar sa nu se rumeneasa. Peste ceapa se pune dovlecelul dat pe razatoare. Se lasa pe foc pina se inmoaie dovlecelul. Se pune ceapa cu dovlecelul in vasul in care sunt gogosarii si vinetele tocate, se amesteca, se adauga sucul de rosii (bulion dizolvat cu 2 litri apa), 1 lingura de sare si 2 de zahar. Se pune totul la fiert pina se inmoaie bine legumele. Dupa aceea, se pune in borcane, se inchid ermetic si se sterilizeaza bine. Se serveste cu paine proaspata sau paine prajita.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii