autor:

Truedelights

» » Conserve si muraturi

Zacusca de fasole

Autor: Truedelights (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 02 septembrie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Truedelights (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 02 septembrie 2011

Ingrediente
500 g fasole boabe, 1 kg ceapa, 1 kg morcov, 1 kg ardei capia, sare, piper, , 2 foi de dafin, 500 ml ulei, 300 ml bulion

Dificultate: Redusa Timp: 2h

73 voturi

Mod de preparare

Fasolea inmuiata inainte, se pune la fiert ,cu sare si foi de dafin, pana se inmoaie.
Ceapa, morcovul si ardeiul se curata se spala si se trec prin masina de tocat .Se pun apoi in ulei incins la calit. Totul va bolborosi vreme de o ora, in vas acoperit, pe foc mic, amestecand des, sa nu se prinda. Cand fasolea a fiert ,se scurge de apa, se paseaza cu blenderul (sau se trece prin masina de tocat) si se adauga in oala .Tot acum se adauga si bulionul si se lasa zacusca sa mai fiarba 10-15 minute. Se potriveste de piper si sare. Oala se da apoi la cuptor pentru inca 30-40minute. Zacusca se pune fierbinte in borcanele sterilizate. Deasupra fiecarui borcan se toarna putin ulei . Pentru siguranta , se pun borcanele cu zacusca intr-o cratita mare, la fiert, inca 30minute.
Mai buna nu poate fi!

"Iarna ,pe paine usor prajita, orice zacusca devine revelatie.
Prajeala indelungata merge bucuroasa cu un vin rosu, palpaind ca un rubin tiganesc in pahare."(Radu A. Roman)
Daca ti-a placut reteta noastra "Zacusca de fasole" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Conserve si muraturi
Zacusca de fasole

Zacusca de fasole

Face parte dintre retetele de zacusca consacrate, am pus si eu anul acesta si mi-a iesit foarte buna.

21 voturi    3 comentarii
4h 30 min
Conserve si muraturi
Zacuscă cu fasole boabe

Zacuscă cu fasole boabe

Dragii mei trebuie să recunosc că sunt un fan declarat al zacuștii, indiferent dacă e cu vinete,

52 voturi    15 comentarii
5h 45 min
Bucate la borcan

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 4 utilizatori Ai testat si tu reteta?
  • susu

    susu (Chef de cuisine):

    Revin cu poze la zacusca mea facuta dupa aceasta reteta, usor modificata. Mie imi place pasta nu cu boabele intregi cum o fac altii, depinde de gust. Incercati-o

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine):

    Zacusca ta arata nemaipomenit. Fac si eu dar las boabele intregi.

  • Maria Markov

    Maria Markov (Chef de cuisine):

    Mi-a iesit foarte buna! Mersi de reteta!

    • kok miori

      kok miori (Chef de cuisine):

      Am pregatit zacusca cu fasole cu toate ca eu am facut o cantitate mai mica a iesit bine dar cred ca ardeii trebuie copti intii si dupa aceia macinati iese mai gustos am pastrat ingridentele tale .

  • Afiseaza mai multe comentarii
  • 29 comentarii

  • Madalina , 15 septembrie 2017

    Cate borcane ies din reteta?

  • Petru Ioan

    Petru Ioan (Chef de cuisine) , 31 august 2015

    Hmmm ca la Mama acasa

  • felicia

    felicia (Chef de cuisine) , 07 august 2015

    buna!!

    • Lia Liane , 05 august 2015

      Eu o fac putin altfel : 6 kg gogosari , 3 kg ceapa , un kg jumate fasole 500 grame morcov ,2 litri bulion , foi de dafin , piper boabe , sare dupa gust , 2, 3 frunze telina , si cam 600 mililitri ulei .

    • Cristiana Chira , 05 decembrie 2014

      Cate borcane iasa?

    • Matei Violeta Dorina , 11 septembrie 2014

      Sanica Tutuianu se pot lasa in cratita cu apa pana se racesc, nu este neaparat nevoie sa le pui in paturi sau acoperite cu prosoape.

    • Lucia Gheorghe , 10 septembrie 2014

      da e foarte gustoasa

    • Gabi Diaconescu , 01 septembrie 2014

      putem veni si noi ????

    • LaCry RaMona , 01 septembrie 2014

      Sanica Tutuianu Va multumesc pt raspuns, o zi buna.

    • Sanica Tutuianu , 01 septembrie 2014

      Borcanele sunt inchise cu capac,apoi se pun intr-un vas in care se pune un prosop si care apoi le acopera .Punem apa pana aproape de capac si le fierbem 25-30 de minute.Apoi le scoatem si le asezam pe un prosop gros si acoperite sa stea la cald pana se racesc.

    • LaCry RaMona , 01 septembrie 2014

      cand se inchid borcanele? dupa ultimul pas, adica fierberea cu tot cu borcane intr-o cratita? ma gandesc ca daca sunt puse la fiert cu capacul infiletat, bubuie. astept raspuns daca stie careva, multumesc!

    • Mariana Pănuță , 31 august 2014

      pentru decor las 100 de hrame boabe fasole intregi . excelenta . fac in fiecare iarna .

    • Stescu Luminita , 17 august 2014

      Interesanta.

    • susu

      susu (Chef de cuisine) , 27 noiembrie 2013

      Ieri am facut-o, cautam ceva de post si zacusca de fasole n-am facut niciodata, a iesit o nebunie, ne-a placut mai mult decat cea de vinete, felicitari, faceti reteta cu mare incredere, eu am pus 1/2 kg de morcovi, mi s-a parut mult 1 kg, am dar legumele prin masina de tocat si ardeii i-am copt si i-am folosit cu tot cu zeama scursa, ardeii copti ii dau un gust deosebit. pentru ca fasolea sa fiarba (daca aveti probleme)puneti 1-2 lgt bicarbonat, si 1 lgt rasa de zahar, deasemenea am fiert fasolea cu mai multe condimente, foi de dafin, cimbru, coriandru, piper, 1 morcov, 1 ceapa si un cartof pe care le-am inlaturat la final

    • susu

      susu (Chef de cuisine) , 22 noiembrie 2013

      in poza se vad morcovii rasi prin razatoarea mare siardeii julien insa cred ca merge mai bine prin masina de tocat

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 21 noiembrie 2013

      O bunatate! Ti-a iesit perfect, are o culoare tare frumoasa. Fac si eu in fiecare an, dar las boabele intregi.

    • susu

      susu (Chef de cuisine) , 19 noiembrie 2013

      minunat, felicitari

    • Ina Dumitrescu , 19 noiembrie 2013

      O fac in fiecare an.Reteta o am de la o colega de seviciu Stefania. Multmesc Stefi. Este delicioasa.

    • Elena Lucia , 14 septembrie 2013

      voi incerca

    • Anisoara Chelariu , 25 august 2013

      voi incerca , nu e costisitoare!

    • Gurzu Nicolina-Viorica , 24 august 2013

      BUNA SI HRANITOARE!

    • Ancileta Hoisan , 24 august 2013

      Este foarte gustoasa si, este si de post!

    • Matei Florin , 24 august 2013

      asa o face si nevasta-mea.

    • Dany Ichim , 07 august 2013

      o sa incerc si eu ca nu ma facut niciodata see you fasole.

    • Adriana Dora , 07 august 2013

      suuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuper

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 24 iulie 2012

      Este foarte satioasa, pe langa faptul ca e tare gustoasa!

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 15 iulie 2012

      Nu am facut de multi ani, dar e foarte buna, sotul si baiatul o apreciaza.

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 26 decembrie 2011

      O bunatate pe care o pregatesc si iarna deoarece am intotdeauna ardei capia copti pusi in lada:

    • marta gabriela abdelhafiz

      marta gabriela abdelhafiz (Chef de cuisine) , 05 septembrie 2011

      nu am mincat niciodata dar voi incerca -am incredere in retetele tale

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

2h

73 voturi

Ingrediente

  • 500 g fasole boabe
  • 1 kg ceapa
  • 1 kg morcov
  • 1 kg ardei capia
  • sare
  • piper
  • 2 foi de dafin
  • 500 ml ulei
  • 300 ml bulion

Raporteaza reteta

Retete
de Truedelights
Rata pe varza

Rata pe varza

Varza se toaca marunt si se freaca cu sare. Ceapa tocata si un morcov ras se inabusa in putin ulei

7 voturi    7 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
Piersici

Piersici

Se amesteca bine zaharul cu uleiul , apoi se adauga restul ingredientelor si rezulta o coca moale

12 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Bombite cu visine

Bombite cu visine

Se pun pe foc apa cu zaharul si cacaua si se dau in clocot. Se lasa sa se raceasca. Biscuitii se

17 voturi    6 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Madalina

Cate borcane ies din reteta?

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Conserve si muraturi

Zarzavat pentru iarna Zarzavat pentru iarna

Toate aceste legume, spalate, curatate si taiate, se cantaresc si la fiecare kilogram de legume curatate, se adauga 20 gr sare pentru

77 voturi    31 comentarii
2h
Conserve si muraturi
Bulion aromat cu ardei Bulion aromat cu ardei

Rosiile se spala, se taie in sferturi, eliminandu-le codita si se pun intr-un tuci mare. Ardeii se taie pe jumatate, se curata de

4 voturi    0 comentarii
4h
Conserve si muraturi
Gogosari in suc de rosii