autor:

Truedelights

» » Conserve si muraturi

Zacusca de fasole

Autor: Truedelights (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 02 septembrie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Truedelights (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 02 septembrie 2011

Ingrediente
500 g fasole boabe, 1 kg ceapa, 1 kg morcov, 1 kg ardei capia, sare, piper, , 2 foi de dafin, 500 ml ulei, 300 ml bulion

Dificultate: Redusa Timp: 2h

47 voturi

Mod de preparare

Fasolea inmuiata inainte, se pune la fiert ,cu sare si foi de dafin, pana se inmoaie.
Ceapa, morcovul si ardeiul se curata se spala si se trec prin masina de tocat .Se pun apoi in ulei incins la calit. Totul va bolborosi vreme de o ora, in vas acoperit, pe foc mic, amestecand des, sa nu se prinda. Cand fasolea a fiert ,se scurge de apa, se paseaza cu blenderul (sau se trece prin masina de tocat) si se adauga in oala .Tot acum se adauga si bulionul si se lasa zacusca sa mai fiarba 10-15 minute. Se potriveste de piper si sare. Oala se da apoi la cuptor pentru inca 30-40minute. Zacusca se pune fierbinte in borcanele sterilizate. Deasupra fiecarui borcan se toarna putin ulei . Pentru siguranta , se pun borcanele cu zacusca intr-o cratita mare, la fiert, inca 30minute.
Mai buna nu poate fi!

"Iarna ,pe paine usor prajita, orice zacusca devine revelatie.
Prajeala indelungata merge bucuroasa cu un vin rosu, palpaind ca un rubin tiganesc in pahare."(Radu A. Roman)
Daca ti-a placut reteta noastra "Zacusca de fasole" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Conserve si muraturi
Zacuscă de fasole boabe(pregătită dietetic)

Zacuscă de fasole boabe(pregătită dietetic)

Fasolea se pune la înmuiat în apă rece, după ce se spală bine. Se fierbe fasolea până se moaie

5 voturi    1 comentariu
9h 30 min
Conserve si muraturi
Zacusca de fasole alba boabe

Zacusca de fasole alba boabe

Fasolea se alege, se spala si se pune la fiert pana cand scade si bobul este moale. Ceapa se curata

2 voturi    0 comentarii
2h
Conserve si muraturi

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 4 utilizatori Ai testat si tu reteta?
  • susu

    susu (Chef de cuisine):

    Revin cu poze la zacusca mea facuta dupa aceasta reteta, usor modificata. Mie imi place pasta nu cu boabele intregi cum o fac altii, depinde de gust. Incercati-o

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine):

    Zacusca ta arata nemaipomenit. Fac si eu dar las boabele intregi.

  • Maria Markov

    Maria Markov (Chef de cuisine):

    Mi-a iesit foarte buna! Mersi de reteta!

    • kok miori

      kok miori (Chef de cuisine):

      Am pregatit zacusca cu fasole cu toate ca eu am facut o cantitate mai mica a iesit bine dar cred ca ardeii trebuie copti intii si dupa aceia macinati iese mai gustos am pastrat ingridentele tale .

  • Afiseaza mai multe comentarii
  • 29 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Madalina , 15 septembrie 2017

    Cate borcane ies din reteta?

  • Petru Ioan

    Petru Ioan (Chef de cuisine) , 31 august 2015

    Hmmm ca la Mama acasa

  • felicia

    felicia (Chef de cuisine) , 07 august 2015

    buna!!

    • Fara foto

      Lia Liane , 05 august 2015

      Eu o fac putin altfel : 6 kg gogosari , 3 kg ceapa , un kg jumate fasole 500 grame morcov ,2 litri bulion , foi de dafin , piper boabe , sare dupa gust , 2, 3 frunze telina , si cam 600 mililitri ulei .

    • Fara foto

      Cristiana Chira , 05 decembrie 2014

      Cate borcane iasa?

    • Fara foto

      Matei Violeta Dorina , 11 septembrie 2014

      Sanica Tutuianu se pot lasa in cratita cu apa pana se racesc, nu este neaparat nevoie sa le pui in paturi sau acoperite cu prosoape.

    • Fara foto

      Lucia Gheorghe , 10 septembrie 2014

      da e foarte gustoasa

    • Fara foto

      Gabi Diaconescu , 01 septembrie 2014

      putem veni si noi ????

    • Fara foto

      LaCry RaMona , 01 septembrie 2014

      Sanica Tutuianu Va multumesc pt raspuns, o zi buna.

    • Fara foto

      Sanica Tutuianu , 01 septembrie 2014

      Borcanele sunt inchise cu capac,apoi se pun intr-un vas in care se pune un prosop si care apoi le acopera .Punem apa pana aproape de capac si le fierbem 25-30 de minute.Apoi le scoatem si le asezam pe un prosop gros si acoperite sa stea la cald pana se racesc.

    • Fara foto

      LaCry RaMona , 01 septembrie 2014

      cand se inchid borcanele? dupa ultimul pas, adica fierberea cu tot cu borcane intr-o cratita? ma gandesc ca daca sunt puse la fiert cu capacul infiletat, bubuie. astept raspuns daca stie careva, multumesc!

    • Fara foto

      Mariana Pănuță , 31 august 2014

      pentru decor las 100 de hrame boabe fasole intregi . excelenta . fac in fiecare iarna .

    • Fara foto

      Stescu Luminita , 17 august 2014

      Interesanta.

    • susu

      susu (Chef de cuisine) , 27 noiembrie 2013

      Ieri am facut-o, cautam ceva de post si zacusca de fasole n-am facut niciodata, a iesit o nebunie, ne-a placut mai mult decat cea de vinete, felicitari, faceti reteta cu mare incredere, eu am pus 1/2 kg de morcovi, mi s-a parut mult 1 kg, am dar legumele prin masina de tocat si ardeii i-am copt si i-am folosit cu tot cu zeama scursa, ardeii copti ii dau un gust deosebit. pentru ca fasolea sa fiarba (daca aveti probleme)puneti 1-2 lgt bicarbonat, si 1 lgt rasa de zahar, deasemenea am fiert fasolea cu mai multe condimente, foi de dafin, cimbru, coriandru, piper, 1 morcov, 1 ceapa si un cartof pe care le-am inlaturat la final

    • susu

      susu (Chef de cuisine) , 22 noiembrie 2013

      in poza se vad morcovii rasi prin razatoarea mare siardeii julien insa cred ca merge mai bine prin masina de tocat

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 21 noiembrie 2013

      O bunatate! Ti-a iesit perfect, are o culoare tare frumoasa. Fac si eu in fiecare an, dar las boabele intregi.

    • susu

      susu (Chef de cuisine) , 19 noiembrie 2013

      minunat, felicitari

    • Fara foto

      Ina Dumitrescu , 19 noiembrie 2013

      O fac in fiecare an.Reteta o am de la o colega de seviciu Stefania. Multmesc Stefi. Este delicioasa.

    • Fara foto

      Elena Lucia , 14 septembrie 2013

      voi incerca

    • Fara foto

      Anisoara Chelariu , 25 august 2013

      voi incerca , nu e costisitoare!

    • Fara foto

      Gurzu Nicolina-Viorica , 24 august 2013

      BUNA SI HRANITOARE!

    • Fara foto

      Ancileta Hoisan , 24 august 2013

      Este foarte gustoasa si, este si de post!

    • Fara foto

      Matei Florin , 24 august 2013

      asa o face si nevasta-mea.

    • Fara foto

      Dany Ichim , 07 august 2013

      o sa incerc si eu ca nu ma facut niciodata see you fasole.

    • Fara foto

      Adriana Dora , 07 august 2013

      suuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuper

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 24 iulie 2012

      Este foarte satioasa, pe langa faptul ca e tare gustoasa!

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 15 iulie 2012

      Nu am facut de multi ani, dar e foarte buna, sotul si baiatul o apreciaza.

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 26 decembrie 2011

      O bunatate pe care o pregatesc si iarna deoarece am intotdeauna ardei capia copti pusi in lada:

    • marta gabriela abdelhafiz

      marta gabriela abdelhafiz (Chef de cuisine) , 05 septembrie 2011

      nu am mincat niciodata dar voi incerca -am incredere in retetele tale

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

2h

47 voturi

Ingrediente

Raporteaza reteta

Retete
de Truedelights
Ratza pe varza

Ratza pe varza

Varza se toaca marunt si se freaca cu sare. Ceapa tocata si un morcov ras se inabusa in putin ulei

5 voturi    7 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
Piersici

Piersici

Se amesteca bine zaharul cu uleiul , apoi se adauga restul ingredientelor si rezulta o coca moale

10 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Bombite cu visine

Bombite cu visine

Se pun pe foc apa cu zaharul si cacaua si se dau in clocot. Se lasa sa se raceasca. Biscuitii se

14 voturi    6 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Madalina

Cate borcane ies din reteta?

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Conserve si muraturi

Marmelada de nectarine Marmelada de nectarine

Marmelada de nectarine este o delicatesa, dar nu toate gospodinele au incercat pana acum aceasta reteta. Sigur daca incerci sa o faci

2 voturi    0 comentarii
40 min
Conserve si muraturi
Dulceata de nuci verzi Dulceata de nuci verzi

Se curata nucile de coaja verde pana se ajunge la miezul alb. Pe masura ce se curata, se pun intr-un borcan cu apa cu sare de lamaie.

40 voturi    20 comentarii
1h
Conserve si muraturi
Fasole verde la borcan