autor:

veronica

» » Conserve si muraturi

ZACUSCA DE FASOLE (IARNA)

Autor: veronica (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 20 iunie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: veronica (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 20 iunie 2009

Ingrediente
1 kg fasole - se fierbe, 2 kg ceapa - se taie pestisori, 3 kg ardei rosu - se coace, se curata bine si se taie maruntel, 1 kg gogosari - se coace si se taie marunti. Daca sunt iuti, se lasa o jumate de ora in apa rece dupa ce au fost copti si curatati de simburi si cotoare., 3 kg rosii - se dau prin robot sau masina de tocat si se pun la fiert sa scada bine., 1 kg morcov - se rade.

Dificultate: Medie Timp: 2h

2 voturi

Mod de preparare

Se pune ulei cam 1/2 kg si se adauga 2 cani apa. Peste ele se pun in ordine ceapa, morcovul si se scad bine. Se adauga fasolea data prin robot sau masina de tocat, ardeiul si gogosarul tocat si rosiile scazute. Se fierbe asa fel ca sa nu ramine zemoasa. Daca credeti ca se va prinde de oala (oala nu e de tuci sau are fundul mai subtirel), puneti la cuptor. Cind a scazut destul si uleiul a iesit deasupra in pelicula, puneti in borcane si fierbeti borcanele la cuptor.
Daca ti-a placut reteta noastra "ZACUSCA DE FASOLE (IARNA)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Conserve si muraturi
Catina cu miere de albine

Catina cu miere de albine

Spalam fructele, le curatam si le lasam pe un servet cam o ora, sa se scurga foarte bine. Asezam

7 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Conserve si muraturi
Dulceata de visine

Dulceata de visine

Visinele le spalam bine si le lasam sa se scurga de apa. Le indepartam coditele si le scoatem samburii.Cantitatea

0 voturi    0 comentarii
4h 50 min
Conserve si muraturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Fara foto

    cristina , 15 septembrie 2009

    Zacusca este mai buna daca nu se toaca fasolea; doar trebuie maruntita putin.

Dificultate

Medie

Timp

2h

2 voturi

Ingrediente

  • 1 kg fasole - se fierbe
  • 2 kg ceapa - se taie pestisori
  • 3 kg ardei rosu - se coace
  • se curata bine si se taie maruntel
  • 1 kg gogosari - se coace si se taie marunti. Daca sunt iuti
  • se lasa o jumate de ora in apa rece dupa ce au fost copti si curatati de simburi si cotoare.
  • 3 kg rosii - se dau prin robot sau masina de tocat si se pun la fiert sa scada bine.
  • 1 kg morcov - se rade.

Raporteaza reteta

Retete
de veronica
TORT CU FRUCTE(simplu)

TORT CU FRUCTE(simplu)

Se bate crema cu 200gr lapte,si frisca cu 200gr lapte, se tine

12 voturi    7 comentarii
1h
Torturi
Fara foto

cristina

Zacusca este mai buna daca nu se toaca fasolea; doar trebuie maruntita putin.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Conserve si muraturi

Bulion aromat cu ardei Bulion aromat cu ardei

Rosiile se spala, se taie in sferturi, eliminandu-le codita si se pun intr-un tuci mare. Ardeii se taie pe jumatate, se curata de

0 voturi    0 comentarii
4h
Conserve si muraturi
Sirop din flori de salcam Sirop din flori de salcam

Se pune apa la fiert intr-o oala mare si atunci cand da in clocote, se pun in ea florile de salcam spalate. Se fierb 30-40 de minute,

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Conserve si muraturi
dulceata de cirese