Reteta postata pe: 20 iunie 2009
Ingrediente
1 kg fasole - se fierbe, 2 kg ceapa - se taie pestisori, 3 kg ardei rosu - se coace, se curata bine si se taie maruntel, 1 kg gogosari - se coace si se taie marunti. Daca sunt iuti, se lasa o jumate de ora in apa rece dupa ce au fost copti si curatati de simburi si cotoare., 3 kg rosii - se dau prin robot sau masina de tocat si se pun la fiert sa scada bine., 1 kg morcov - se rade.
Dificultate: Medie | Timp: 2h
Mod de preparare
Se pune ulei cam 1/2 kg si se adauga 2 cani apa. Peste ele se pun in ordine ceapa, morcovul si se scad bine. Se adauga fasolea data prin robot sau masina de tocat, ardeiul si gogosarul tocat si rosiile scazute. Se fierbe asa fel ca sa nu ramine zemoasa. Daca credeti ca se va prinde de oala (oala nu e de tuci sau are fundul mai subtirel), puneti la cuptor. Cind a scazut destul si uleiul a iesit deasupra in pelicula, puneti in borcane si fierbeti borcanele la cuptor.
Daca ti-a placut reteta noastra "ZACUSCA DE FASOLE (IARNA)" nu uita sa-i faci un
review
Alte retete
din Conserve si muraturi
Deci: simplu ca buna ziua! Iei rosiile, le speli, le tai felii, dar ai grija sa pastrezi cam aceeasi
28 voturi
17 comentarii
4h
Cureti gogosarii si-i tai in sferturi. Faci un bait din apa, otet, mirodenii,sare, miere, ulei. Cand
52 voturi
7 comentarii
1h
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
cristina , 15 septembrie 2009
Zacusca este mai buna daca nu se toaca fasolea; doar trebuie maruntita putin.