autor:

veronica

» » Conserve si muraturi

ZACUSCA DE FASOLE (IARNA)

Autor: veronica (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 20 iunie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: veronica (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 20 iunie 2009

Ingrediente
1 kg fasole - se fierbe, 2 kg ceapa - se taie pestisori, 3 kg ardei rosu - se coace, se curata bine si se taie maruntel, 1 kg gogosari - se coace si se taie marunti. Daca sunt iuti, se lasa o jumate de ora in apa rece dupa ce au fost copti si curatati de simburi si cotoare., 3 kg rosii - se dau prin robot sau masina de tocat si se pun la fiert sa scada bine., 1 kg morcov - se rade.

Dificultate: Medie Timp: 2h

2 voturi

Mod de preparare

Se pune ulei cam 1/2 kg si se adauga 2 cani apa. Peste ele se pun in ordine ceapa, morcovul si se scad bine. Se adauga fasolea data prin robot sau masina de tocat, ardeiul si gogosarul tocat si rosiile scazute. Se fierbe asa fel ca sa nu ramine zemoasa. Daca credeti ca se va prinde de oala (oala nu e de tuci sau are fundul mai subtirel), puneti la cuptor. Cind a scazut destul si uleiul a iesit deasupra in pelicula, puneti in borcane si fierbeti borcanele la cuptor.
Daca ti-a placut reteta noastra "ZACUSCA DE FASOLE (IARNA)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Conserve si muraturi
Rosii coapte in propria camara

Rosii coapte in propria camara

Acest mic truc l-am invatat de la maicutele de la Varatec cu ani in urma si astfel consum rosii coapte

7 voturi    7 comentarii
20 min
Conserve si muraturi
Otet aromat

Otet aromat

Spalam bine verdeata, stergem cu un prosop de bucatarie si le adaugam in sticla cu otet. Insurubam,

4 voturi    7 comentarii
15 min
Conserve si muraturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Pro 180 Large

- 28 %
179.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Fara foto

    cristina , 15 septembrie 2009

    Zacusca este mai buna daca nu se toaca fasolea; doar trebuie maruntita putin.

Dificultate

Medie

Timp

2h

2 voturi

Ingrediente

  • 1 kg fasole - se fierbe
  • 2 kg ceapa - se taie pestisori
  • 3 kg ardei rosu - se coace
  • se curata bine si se taie maruntel
  • 1 kg gogosari - se coace si se taie marunti. Daca sunt iuti
  • se lasa o jumate de ora in apa rece dupa ce au fost copti si curatati de simburi si cotoare.
  • 3 kg rosii - se dau prin robot sau masina de tocat si se pun la fiert sa scada bine.
  • 1 kg morcov - se rade.

Raporteaza reteta

Retete
de veronica
TORT CU FRUCTE(simplu)

TORT CU FRUCTE(simplu)

Se bate crema cu 200gr lapte,si frisca cu 200gr lapte, se tine

11 voturi    7 comentarii
1h
Torturi
Fara foto

cristina

Zacusca este mai buna daca nu se toaca fasolea; doar trebuie maruntita putin.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Conserve si muraturi

Dulceaţă de căpsuni reţetă Dulceaţă de căpsuni reţetă

E vremea căpșunilor, dragii mei!!! Ce poate fi mai delicios decât o felie de pâine cu unt și dulceață de căpșuni

7 voturi    1 comentariu
3h 30 min
Conserve si muraturi
Dulceaţă de căpsuni reţetă cu gel fix 3x1 Dulceaţă de căpsuni reţetă cu gel fix 3x1

Capsunii spalati, se curata de codite, cei mari se taie bucati, se pun intro oala incapatoare, se amesteca zaharul cu praful gel fix,

22 voturi    9 comentarii
1h 30 min
Conserve si muraturi
Gem de capsuni