Zacusca de ghebe

Reteta de zacusca de ghebe. Cum de prepara zacusca de ghebe reteta pas cu pas.

Timp pregatire
180 minute
Complexitate
medie
Zacusca de ghebe

Ingrediente

  • 3 kg ceapa
  • 5 kg ardei
  • 5 kg ghebe
  • 1 kg morcov
  • 800 gr pasta de tomate
  • 1 l ulei
  • sare
  • piper boabe
  • foi de dafin

Mod de preparare

Mod de preparare reteta de zacusca de ghebe.

Ceapa, ardeii si mocovul se curata, se spala si se taie in fasii.

Ghebele se curata de impuritati, se spala bine in 4-5 ape si se pun la fiert 10 minute in apa clocotita.

Jumatate din cantitatea de ulei se pune la incins intr o craticioara. Cand sa incins se trag putin ardeii si ceapa cat sa se inmoaie. Se lasa sa se raceasca putin si impreuna cu ghebele si cu morcovii se dau prin masina de tocat carne sau prin robot.

Se pun toate intr o oala care se poate baga la cuptor, se adauga restul de ulei, pasta de tomate, se asezoneaza cu sare, piper boabe si dafin, se amesteca bine si se da la cuptor cca 2h si 30 minute, amestecand din cand in cand.

Zacusca de ghebe se pune fierbinte in borcane de sticla care se sigileaza bine. Acestea se aseaza in tava de cuptor distantate, sa nu atinga intre ele, cu putina apa.

Se lasa sa fiarba 40-45 minute.

Cand sunt gata se lasa in cuptor 1h sa se raceasca putin dupa care se scot si se invelesc cu o patura pana se racesc bine.

Depozitam zacusca de ghebe intr--un loc uscat si racoros. Spor la preparat zacusca de ghebe!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise