autor:

cristina i.

» » Conserve si muraturi

Zacusca de gogosari

Autor: cristina i. (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 15 iunie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: cristina i. (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 15 iunie 2009

Ingrediente
50 de gogosari rosii,bine copti,500 ml ulei,10-15 boabe de piper, foaie de dafin,sare,2 linguri miere de albine sau zahar.

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

1 vot

Mod de preparare

Gogosarii se coc ca pentru salata,se presara cu sare si se lasa acoperiti un sfert de ora,pentru a se putea curata mai usor de coaja.
Dupa ce i-am curatat le scoatem cotoarele si semintele si se dau prin masina de tocat carne,dupa care se fierb la foc mic impreuna cu uleiul,piperul,sare si frunza de dafin.
Cand au scazut bine,se adauga mierea si se mai lasa sa dea cateva clocote.
Se toarna fierbinte in borcane,iar deasupra se toarna un strat subtire de ulei.
Borcanele se inchid ermetic si se acopera cu o patura pana a doua zi.
Daca ti-a placut reteta noastra "Zacusca de gogosari" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Conserve si muraturi
Zacusca de gogosari/ardei kapia

Zacusca de gogosari/ardei kapia

Zacusca se poate face si fara vinete, doar din gogosari/ardei, ceapa si rosii. Este tot atat de buna

16 voturi    1 comentariu
3h
Conserve si muraturi
Zacusca gustoasa de vinete cu gogosari copti, ca pe Tarnave

Zacusca gustoasa de vinete cu gogosari copti, ca pe Tarnave

De ani de zile eu coc vinetele si gogosarii inainte cu mult de a prepara zacusca. Imi place mult

18 voturi    5 comentarii
4h
Conserve si muraturi

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    ... , 11 septembrie 2009

    E delicioasa reteta! O facea bunica mea cand eram mica si nu stiam reteta. Multumesc!

  • dicarmencitta1957

    dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 20 iunie 2009

    Cred ca este un deliciu,felicitari.

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

1 vot

Ingrediente

  • 50 de gogosari rosii,bine copti,500 ml ulei,10-15 boabe de piper, foaie de dafin,sare,2 linguri miere de albine sau zahar.

Raporteaza reteta

Retete
de cristina i.
Salata cu paste

Salata cu paste

Pastele fainoase pot avea orice forma,mie imi plac mai mult spiralele acelea care sunt in mai multe

11 voturi    4 comentarii
15 min
Salate reci
Crempita mai altfel

Crempita mai altfel

Foile de cremsnit pot fi din cele care se gasesc in comert dar sunt mult mai bune daca le coaceti

16 voturi    7 comentarii
30 min
Prajituri
Kaly Tort

Kaly Tort

Se prajesc alunele, se piseaza si se pun in tava unsa cu putina margarina. Se pregateste blatul:

12 voturi    5 comentarii
1h 30 min
Torturi

...

E delicioasa reteta! O facea bunica mea cand eram mica si nu stiam reteta. Multumesc!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Conserve si muraturi

Gogonele in saramura Gogonele in saramura

Se spala gogonelele si se aranjeaza in borcane. Eu am pus printre ele si cativa castraveti pentru culoare si decor. Se presara boabe

1 vot    5 comentarii
30 min
Conserve si muraturi
Ardei iuti in otet Ardei iuti in otet

Se spala ardeii iuti si se asaza in borcanele pregatite dinainte. Separat, se pun la fiert, apa cu otetul, zaharul, sarea si mirodenii

4 voturi    2 comentarii
20 min
Conserve si muraturi
Dulceata de gutui