autor:

SIMONA PATRAS

» » Conserve si muraturi

Zacusca de hribi

Autor: SIMONA PATRAS (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 23 iulie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: SIMONA PATRAS (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 23 iulie 2014

Ingrediente
4 kg hribi proaspeti, 2 kg ardei rosii, 2 kg gogosari, 1 kg ceapa, 1 kg morcovi, 500 ml suc de rosii, foi de dafin, piper boabe, cimbru proaspat, 3 catei de usturoi, sare de mare neiodata, 1 l ulei

Dificultate: Medie Timp: 3h

7 voturi

Mod de preparare

Hribii se curata, se spala si se fierb in apa cu sare. Se scurg bine si se maruntesc in robotul de bucatarie sau masina de tocat. Ceapa tocata se pune la calit.



Se adauga legumele ramase maruntite prin robotul de bucatarie. Se lasa sa fiarba pana scade zeama lasata de ardei si rosii. Se adauga intre timp condimentele, sarea ,boabele de piper si foile de dafin. Adaugam apoi hribii dati prin masina si mai lasam sa fiarba in jur de 30 minute.



Cand este gata o luam de pe foc. Punem zacusca in borcane curate si sterilizate dupa care le capsam. Asezam borcanele intr-o cratita mai mare pe fundul careia am pus un prosop.



Turnam apa cam o treime din inaltimea borcanelor si lasam aproximativ 30 - 40 de minute din momentul in care apa incepe sa fiarba. Cand timpul a trecut, oprim focul si lasam borcanele sa se raceasca in apa in care au fiert. Dupa ce am terminat de sterilizat toata zacusca si cand borcanele sunt reci, se depoziteaza toate borcanele in camara.
Daca ti-a placut reteta noastra "Zacusca de hribi" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Conserve si muraturi
Muraturi asortate

Muraturi asortate

Spalam bine gogonelele si castravetii ,apoi ii lasam sa se scurga bine de tot. Varza o taiem in

4 voturi    5 comentarii
1h 15 min
Conserve si muraturi
DIN CATEGORIA LEGUME CONGELATE DUPA FIERBERE - MAZARE

DIN CATEGORIA LEGUME CONGELATE DUPA FIERBERE - MAZARE

Congeland legumele avem avantajul sa le putem pregati intr-un timp mai scurt,iar prin congelare isi

30 voturi    6 comentarii
30 min
Conserve si muraturi

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 14 %
499.99 lei
429.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Maria Moldovan , 24 septembrie 2014

    De la Wikipedia --Hribul (Boletus edulis) este o ciupercă de pădure comestibilă, cu piciorul alb, gros și cu pălăria brună-gălbuie. Este una dintre puținele ciuperci comestibile Mycorrhiza care crește în Emisfera Sudică:[1] alături de diferite specii de pin în Africa de Sud și în apropierea teiului în Noua Zeelandă[2]. Are mai multe denumiri românești printre care se numără hrib, mânătarcă, burete (regional), copită, mitarcă, pitarca sau pitoancă. Denumirea de "hrib" provine din ucraineana hryb. Denumirea "mânătarcă" provine (prin intermediarul bulgar) din cuvântul grecesc manitaria însemnând "ciuperci" (în genere). Denumirea științifică, Boletus edulis, provine din rădăcina latină bolet-, care înseamnă „ciupercă superioară” și edulis, cu sensul de comestibilă, exprimând calitățile culinare ale speciei. Această ciupercă are o aromă distinctă și un miros plăcut. Are o concentrație mare de apă în comparație cu alte ciuperci

  • Fara foto

    Menyhart Eva , 24 septembrie 2014

    sunt ciuperci Lidia

  • Fara foto

    Lidia Sandulescu Popa , 23 septembrie 2014

    ce sunt hribi?

Dificultate

Medie

Timp

3h

7 voturi

Ingrediente

  • 4 kg hribi proaspeti
  • 2 kg ardei rosii
  • 2 kg gogosari
  • 1 kg ceapa
  • 1 kg morcovi
  • 500 ml suc de rosii
  • foi de dafin
  • piper boabe
  • cimbru proaspat
  • 3 catei de usturoi
  • sare de mare neiodata
  • 1 l ulei

Raporteaza reteta

Retete
de SIMONA PATRAS
Miel cu masline si sos de ansoa

Miel cu masline si sos de ansoa

Carnea de miel se taie bucati potrivite, spala si se sterge cu un prosop absorbant. Se condimenteaza

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Macarons cu crema de ciocolata, migdale si nuca

Macarons cu crema de ciocolata, migdale si nuca

Preparare macarons: Faina de migdale se amesteca cu zaharul pudra si se cern de 2-3 ori printr-o

1 vot    3 comentarii
2h 30 min
Prajituri
Cozonac cu nuca si migdale

Cozonac cu nuca si migdale

Se amesteca drojdia cu laptele caldut si o lingura de zahar. Separat se oparesc 3 linguri de

4 voturi    2 comentarii
3h 30 min
Dulciuri diverse
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Conserve si muraturi

Marmelada de nectarine Marmelada de nectarine

Marmelada de nectarine este o delicatesa, dar nu toate gospodinele au incercat pana acum aceasta reteta. Sigur daca incerci sa o faci

2 voturi    0 comentarii
40 min
Conserve si muraturi
Dulceata de nuci verzi Dulceata de nuci verzi

Se curata nucile de coaja verde pana se ajunge la miezul alb. Pe masura ce se curata, se pun intr-un borcan cu apa cu sare de lamaie.

40 voturi    20 comentarii
1h
Conserve si muraturi
Dulceata de pere