Hribii se curata, se spala si se fierb in apa cu sare. Se scurg bine si se maruntesc in robotul de bucatarie sau masina de tocat. Ceapa tocata se pune la calit.
Se adauga legumele ramase maruntite prin robotul de bucatarie. Se lasa sa fiarba pana scade zeama lasata de ardei si rosii. Se adauga intre timp condimentele, sarea ,boabele de piper si foile de dafin. Adaugam apoi hribii dati prin masina si mai lasam sa fiarba in jur de 30 minute.
Cand este gata o luam de pe foc. Punem zacusca in borcane curate si sterilizate dupa care le capsam. Asezam borcanele intr-o cratita mai mare pe fundul careia am pus un prosop.
Turnam apa cam o treime din inaltimea borcanelor si lasam aproximativ 30 - 40 de minute din momentul in care apa incepe sa fiarba. Cand timpul a trecut, oprim focul si lasam borcanele sa se raceasca in apa in care au fiert. Dupa ce am terminat de sterilizat toata zacusca si cand borcanele sunt reci, se depoziteaza toate borcanele in camara.

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii