autor:

Fara foto

» » Conserve si muraturi

Zacusca de peste

Autor: Victoria Maria Paduret (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 26 septembrie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Victoria Maria Paduret (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 26 septembrie 2008

Ingrediente
4 kg caras mai mic, 1 kg ceapa, 1 kg gogosari rosii copti, 1 cana otet, 1 cana apa, 1 canita (de cafea) ulei, sare, piper, foi de dafin.

Dificultate: Redusa Timp: 1h

5 voturi

Mod de preparare

Carasul, curatat si spalat, se tine ½ ora presarat cu sare, se spala si se pune in oala sub presiune cu otet, ulei, apa, sare, piper, dafin si se fierbe 3-4 ore la foc foarte mic, sa se inmoaie oasele. Ceapa taiata marunt se soteaza in 2-3 linguri de ulei, apoi se trece prin masina de tocat sau robot de bucatarie, impreuna cu gogosarii copti si pestele fiert. Se tine la cuptor cca 30 min sa fiarba putin, apoi, fierbinte, se pune in borcane, deasupra se pune un strat mic de ulei, se inchid bine cu capac sau cu celofan si se sterilizeaza pe baia de apa timp de 30 de minute.
Daca ti-a placut reteta noastra "Zacusca de peste" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Conserve si muraturi
Zacusca de peste  (Reteta originala preluata de la Manastirea Varatec)

Zacusca de peste (Reteta originala preluata de la Manastirea Varatec)

Aceasta reteta am descoperit-o la Manastirea Varatec cu vreo 15 ani in urma ... Este una dintre

45 voturi    17 comentarii
3h
Mancaruri cu peste
DIN CATEGORIA FRUCTE CRUDE CONGELATE - MURE,AFINE,ZMEURA

DIN CATEGORIA FRUCTE CRUDE CONGELATE - MURE,AFINE,ZMEURA

Pastrarea prin congelare a fructelor este cea mai sigura si mai sanatoasa decat oricare alt mod de

24 voturi    9 comentarii
40 min
Conserve si muraturi

Recomandari electrocasnice

Storcator citrice

- 25 %
199.99 lei
149.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • mirey

    mirey (Chef de cuisine) , 05 iunie 2009

    Imi place!

Dificultate

Redusa

Timp

1h

5 voturi

Ingrediente

  • 4 kg caras mai mic
  • 1 kg ceapa
  • 1 kg gogosari rosii copti
  • 1 cana otet
  • 1 cana apa
  • 1 canita (de cafea) ulei
  • sare
  • piper
  • foi de dafin.

Raporteaza reteta

mirey

mirey (Chef de cuisine)

Imi place!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Conserve si muraturi

Gogonele in saramura Gogonele in saramura

Se spala gogonelele si se aranjeaza in borcane. Eu am pus printre ele si cativa castraveti pentru culoare si decor. Se presara boabe

1 vot    1 comentariu
30 min
Conserve si muraturi
Ardei iuti in otet Ardei iuti in otet

Se spala ardeii iuti si se asaza in borcanele pregatite dinainte. Separat, se pun la fiert, apa cu otetul, zaharul, sarea si mirodenii

2 voturi    0 comentarii
20 min
Conserve si muraturi
Gem de pere