autor:

Fara foto

» » Conserve si muraturi

Zacusca de peste

Autor: Victoria Maria Paduret (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 26 septembrie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Victoria Maria Paduret (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 26 septembrie 2008

Ingrediente
4 kg caras mai mic, 1 kg ceapa, 1 kg gogosari rosii copti, 1 cana otet, 1 cana apa, 1 canita (de cafea) ulei, sare, piper, foi de dafin.

Dificultate: Redusa Timp: 1h

5 voturi

Mod de preparare

Carasul, curatat si spalat, se tine ½ ora presarat cu sare, se spala si se pune in oala sub presiune cu otet, ulei, apa, sare, piper, dafin si se fierbe 3-4 ore la foc foarte mic, sa se inmoaie oasele. Ceapa taiata marunt se soteaza in 2-3 linguri de ulei, apoi se trece prin masina de tocat sau robot de bucatarie, impreuna cu gogosarii copti si pestele fiert. Se tine la cuptor cca 30 min sa fiarba putin, apoi, fierbinte, se pune in borcane, deasupra se pune un strat mic de ulei, se inchid bine cu capac sau cu celofan si se sterilizeaza pe baia de apa timp de 30 de minute.
Daca ti-a placut reteta noastra "Zacusca de peste" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Conserve si muraturi
Zacusca de peste  (Reteta originala preluata de la Manastirea Varatec)

Zacusca de peste (Reteta originala preluata de la Manastirea Varatec)

Aceasta reteta am descoperit-o la Manastirea Varatec cu vreo 15 ani in urma ... Este una dintre

48 voturi    17 comentarii
3h
Mancaruri cu peste
DIN CATEGORIA LEGUME CONGELATE DUPA FIERBERE - SPANAC

DIN CATEGORIA LEGUME CONGELATE DUPA FIERBERE - SPANAC

Cea mai sigura si cea mai buna metoda de pastrare este congelarea.Congeland legumele avem avantajul

27 voturi    2 comentarii
1h 20 min
Conserve si muraturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • mirey

    mirey (Chef de cuisine) , 05 iunie 2009

    Imi place!

Dificultate

Redusa

Timp

1h

5 voturi

Ingrediente

  • 4 kg caras mai mic
  • 1 kg ceapa
  • 1 kg gogosari rosii copti
  • 1 cana otet
  • 1 cana apa
  • 1 canita (de cafea) ulei
  • sare
  • piper
  • foi de dafin.

Raporteaza reteta

mirey

mirey (Chef de cuisine)

Imi place!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Conserve si muraturi

Dulceata de fructe de padure Dulceata de fructe de padure

Zmeura se trece rapid sub un jet de apa si se lasa la scurs. La fel se procedeaza si cu murele, daca sunt proaspete. Eu am avut la

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Conserve si muraturi
Dulceata de gogonele Dulceata de gogonele

Se spala gogonelele, se taie in jumatati, se taie cotoarele si cu ajutorul unei lingurite, se scot semintele. Se taie apoi cubulete

0 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Conserve si muraturi
Suc de rosii pentru iarna