autor:

» » Conserve si muraturi

Zacusca de peste

Autor: Victoria Maria Paduret (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 26 septembrie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Victoria Maria Paduret (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 26 septembrie 2008

Ingrediente
4 kg caras mai mic, 1 kg ceapa, 1 kg gogosari rosii copti, 1 cana otet, 1 cana apa, 1 canita (de cafea) ulei, sare, piper, foi de dafin.

Dificultate: Redusa Timp: 1h

5 voturi

Mod de preparare

Carasul, curatat si spalat, se tine ½ ora presarat cu sare, se spala si se pune in oala sub presiune cu otet, ulei, apa, sare, piper, dafin si se fierbe 3-4 ore la foc foarte mic, sa se inmoaie oasele. Ceapa taiata marunt se soteaza in 2-3 linguri de ulei, apoi se trece prin masina de tocat sau robot de bucatarie, impreuna cu gogosarii copti si pestele fiert. Se tine la cuptor cca 30 min sa fiarba putin, apoi, fierbinte, se pune in borcane, deasupra se pune un strat mic de ulei, se inchid bine cu capac sau cu celofan si se sterilizeaza pe baia de apa timp de 30 de minute.
Daca ti-a placut reteta noastra "Zacusca de peste" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Conserve si muraturi
Zacusca de peste  (Reteta originala preluata de la Manastirea Varatec)

Zacusca de peste (Reteta originala preluata de la Manastirea Varatec)

Aceasta reteta am descoperit-o la Manastirea Varatec cu vreo 15 ani in urma ... Este una dintre

68 voturi    17 comentarii
3h
Mancaruri cu peste
Rosii uscate in ulei

Rosii uscate in ulei

Deci: simplu ca buna ziua! Iei rosiile, le speli, le tai felii, dar ai grija sa pastrezi cam aceeasi

28 voturi    17 comentarii
4h
Conserve si muraturi

Recomandari pentru tine si casa ta

HeatSoft Hand Mixer

- 14 %
349.99 lei
299.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu

  • mirey

    mirey (Chef de cuisine) , 05 iunie 2009

    Imi place!

Dificultate

Redusa

Timp

1h

5 voturi

Ingrediente

  • 4 kg caras mai mic
  • 1 kg ceapa
  • 1 kg gogosari rosii copti
  • 1 cana otet
  • 1 cana apa
  • 1 canita (de cafea) ulei
  • sare
  • piper
  • foi de dafin.

Raporteaza reteta

mirey

mirey (Chef de cuisine)

Imi place!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Conserve si muraturi

Zarzavat pentru iarna Zarzavat pentru iarna

Toate aceste legume, spalate, curatate si taiate, se cantaresc si la fiecare kilogram de legume curatate, se adauga 20 gr sare pentru

77 voturi    31 comentarii
2h
Conserve si muraturi
Bulion aromat cu ardei Bulion aromat cu ardei

Rosiile se spala, se taie in sferturi, eliminandu-le codita si se pun intr-un tuci mare. Ardeii se taie pe jumatate, se curata de

4 voturi    0 comentarii
4h
Conserve si muraturi
Conopida pentru iarna