autor:

Silvy

» » Conserve si muraturi

Zacusca de peste dulce

Autor: Silvy (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 24 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Silvy (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 24 martie 2009

Ingrediente
4 kg peste, 4 kg gogosari (ardei gras, kapia), 2 kg ceapa, 1 kg morcov, 1 litru suc de rosii (2 kg rosii), 1 lingura miere (zahar), ulei, otet, sare, piper, foi dafin

Dificultate: Medie Timp: 1h

0 voturi

Mod de preparare

Pestele proaspat se curata, se taie in bucati, se sareaza si se lasa timp de 20 minute.
Se cuprinde cu marinata (1 parte otet, 1 parte apa, 1/2 parte ulei) si se adauga 1 morcov taiat rondele, foi dafin, piper boabe, sare dupa gust. Se acopera si pune la fiert la foc foarte mic timp de 3 ore.
Dupa ce s-a fiert, se lasa sa se racoreasca, se alege de oase si se rupe in suvite.
Gogosarii se coc, se curata de pielita si cotoare, se dau prin masina de tocat.
Rosiile se spala, se taie in bucati si se dau prin masina cu separator de seminte.
Morcovii se curata, se spala si se dau prin masina de tocat.
Ceapa se curata, se spala si se taie marunt.
Intr-o cratita larga, se caleste ceapa cu 1 litru de ulei. Se adauga pe rand morcovul, gogosarii, sucul de rosii, foi dafin, piper boabe. Dupa ce mai scade, se adauga pestele, mierea (zaharul) si sare dupa gust. Compozitia se fierbe pana se ingroasa si se ridica uleiul deasupra.
Se pune in borcane cu filet (400 ml), sterilizate. Borcanele se fierb in baie de apa timp de 20 minute, se scot si se pun la pat cald pana a doua zi.
Daca ti-a placut reteta noastra "Zacusca de peste dulce" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Conserve si muraturi
visine ptr.iarna

visine ptr.iarna

Se aleg visine bine coapte, carora li se scot samburii. Se adauga zaharul si aspirinele si se lasa

8 voturi    5 comentarii
10h
Conserve si muraturi
Dulceata de strugurei, rabarbura (rubarba) si visine

Dulceata de strugurei, rabarbura (rubarba) si visine

Eu am inceput cu spalatul si sterilizatul borcanelor (mi-au trebuit 7 borcane cu capac filetat).

5 voturi    1 comentariu
1h 10 min
Conserve si muraturi

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • mirey

    mirey (Chef de cuisine) , 05 iunie 2009

    Si eu fac o reteta asemanatoare.Zacusca de peste este grozav de buna.

Dificultate

Medie

Timp

1h

0 voturi

Ingrediente

  • 4 kg peste
  • 4 kg gogosari (ardei gras
  • kapia)
  • 2 kg ceapa
  • 1 kg morcov
  • 1 litru suc de rosii (2 kg rosii)
  • 1 lingura miere (zahar)
  • ulei
  • otet
  • sare
  • piper
  • foi dafin

Raporteaza reteta

mirey

mirey (Chef de cuisine)

Si eu fac o reteta asemanatoare.Zacusca de peste este grozav de buna.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Conserve si muraturi

Gogonele in saramura Gogonele in saramura

Se spala gogonelele si se aranjeaza in borcane. Eu am pus printre ele si cativa castraveti pentru culoare si decor. Se presara boabe

1 vot    5 comentarii
30 min
Conserve si muraturi
Ardei iuti in otet Ardei iuti in otet

Se spala ardeii iuti si se asaza in borcanele pregatite dinainte. Separat, se pun la fiert, apa cu otetul, zaharul, sarea si mirodenii

4 voturi    2 comentarii
20 min
Conserve si muraturi
Ardei iuti deshidratati macinati