autor:

Silvy

» » Conserve si muraturi

Zacusca de peste dulce

Autor: Silvy (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 24 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Silvy (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 24 martie 2009

Ingrediente
4 kg peste, 4 kg gogosari (ardei gras, kapia), 2 kg ceapa, 1 kg morcov, 1 litru suc de rosii (2 kg rosii), 1 lingura miere (zahar), ulei, otet, sare, piper, foi dafin

Dificultate: Medie Timp: 1h

0 voturi

Mod de preparare

Pestele proaspat se curata, se taie in bucati, se sareaza si se lasa timp de 20 minute.
Se cuprinde cu marinata (1 parte otet, 1 parte apa, 1/2 parte ulei) si se adauga 1 morcov taiat rondele, foi dafin, piper boabe, sare dupa gust. Se acopera si pune la fiert la foc foarte mic timp de 3 ore.
Dupa ce s-a fiert, se lasa sa se racoreasca, se alege de oase si se rupe in suvite.
Gogosarii se coc, se curata de pielita si cotoare, se dau prin masina de tocat.
Rosiile se spala, se taie in bucati si se dau prin masina cu separator de seminte.
Morcovii se curata, se spala si se dau prin masina de tocat.
Ceapa se curata, se spala si se taie marunt.
Intr-o cratita larga, se caleste ceapa cu 1 litru de ulei. Se adauga pe rand morcovul, gogosarii, sucul de rosii, foi dafin, piper boabe. Dupa ce mai scade, se adauga pestele, mierea (zaharul) si sare dupa gust. Compozitia se fierbe pana se ingroasa si se ridica uleiul deasupra.
Se pune in borcane cu filet (400 ml), sterilizate. Borcanele se fierb in baie de apa timp de 20 minute, se scot si se pun la pat cald pana a doua zi.
Daca ti-a placut reteta noastra "Zacusca de peste dulce" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Conserve si muraturi
DIN CATEGORIA LEGUME CONGELATE DUPA FIERBERE - MAZARE

DIN CATEGORIA LEGUME CONGELATE DUPA FIERBERE - MAZARE

Congeland legumele avem avantajul sa le putem pregati intr-un timp mai scurt,iar prin congelare isi

30 voturi    6 comentarii
30 min
Conserve si muraturi
peste sarat (ansoa)

peste sarat (ansoa)

Preparare: Eliminam capul pestelui si il spalam in apa sarata. Luam o cutie cu capac si asezam pestele,

17 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Conserve si muraturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • mirey

    mirey (Chef de cuisine) , 05 iunie 2009

    Si eu fac o reteta asemanatoare.Zacusca de peste este grozav de buna.

Dificultate

Medie

Timp

1h

0 voturi

Ingrediente

  • 4 kg peste
  • 4 kg gogosari (ardei gras
  • kapia)
  • 2 kg ceapa
  • 1 kg morcov
  • 1 litru suc de rosii (2 kg rosii)
  • 1 lingura miere (zahar)
  • ulei
  • otet
  • sare
  • piper
  • foi dafin

Raporteaza reteta

mirey

mirey (Chef de cuisine)

Si eu fac o reteta asemanatoare.Zacusca de peste este grozav de buna.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Conserve si muraturi

Dulceaţă de căpsuni reţetă Dulceaţă de căpsuni reţetă

E vremea căpșunilor, dragii mei!!! Ce poate fi mai delicios decât o felie de pâine cu unt și dulceață de căpșuni

7 voturi    1 comentariu
3h 30 min
Conserve si muraturi
Dulceaţă de căpsuni reţetă cu gel fix 3x1 Dulceaţă de căpsuni reţetă cu gel fix 3x1

Capsunii spalati, se curata de codite, cei mari se taie bucati, se pun intro oala incapatoare, se amesteca zaharul cu praful gel fix,

22 voturi    9 comentarii
1h 30 min
Conserve si muraturi
Ghiveciul meu preferat