autor:

Silvy

» » Conserve si muraturi

Zacusca de peste dulce

Autor: Silvy (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 24 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Silvy (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 24 martie 2009

Ingrediente
4 kg peste, 4 kg gogosari (ardei gras, kapia), 2 kg ceapa, 1 kg morcov, 1 litru suc de rosii (2 kg rosii), 1 lingura miere (zahar), ulei, otet, sare, piper, foi dafin

Dificultate: Medie Timp: 1h

0 voturi

Mod de preparare

Pestele proaspat se curata, se taie in bucati, se sareaza si se lasa timp de 20 minute.
Se cuprinde cu marinata (1 parte otet, 1 parte apa, 1/2 parte ulei) si se adauga 1 morcov taiat rondele, foi dafin, piper boabe, sare dupa gust. Se acopera si pune la fiert la foc foarte mic timp de 3 ore.
Dupa ce s-a fiert, se lasa sa se racoreasca, se alege de oase si se rupe in suvite.
Gogosarii se coc, se curata de pielita si cotoare, se dau prin masina de tocat.
Rosiile se spala, se taie in bucati si se dau prin masina cu separator de seminte.
Morcovii se curata, se spala si se dau prin masina de tocat.
Ceapa se curata, se spala si se taie marunt.
Intr-o cratita larga, se caleste ceapa cu 1 litru de ulei. Se adauga pe rand morcovul, gogosarii, sucul de rosii, foi dafin, piper boabe. Dupa ce mai scade, se adauga pestele, mierea (zaharul) si sare dupa gust. Compozitia se fierbe pana se ingroasa si se ridica uleiul deasupra.
Se pune in borcane cu filet (400 ml), sterilizate. Borcanele se fierb in baie de apa timp de 20 minute, se scot si se pun la pat cald pana a doua zi.
Daca ti-a placut reteta noastra "Zacusca de peste dulce" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Conserve si muraturi
Zacusca mixta

Zacusca mixta

Vinetele se coc, se curata si se pun pe o planseta inclinata, la scurs. Gogosarii si ardeii grasi,

8 voturi    3 comentarii
4h
Conserve si muraturi
Gem de caise

Gem de caise

1. Se spala caisele si se lasa la scurs. Se curata apoi de samburi. Pentru a iesi o pasta cat mai

36 voturi    8 comentarii
2h 30 min
Conserve si muraturi

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 23 %
389.99 lei
299.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • mirey

    mirey (Chef de cuisine) , 05 iunie 2009

    Si eu fac o reteta asemanatoare.Zacusca de peste este grozav de buna.

Dificultate

Medie

Timp

1h

0 voturi

Ingrediente

  • 4 kg peste
  • 4 kg gogosari (ardei gras
  • kapia)
  • 2 kg ceapa
  • 1 kg morcov
  • 1 litru suc de rosii (2 kg rosii)
  • 1 lingura miere (zahar)
  • ulei
  • otet
  • sare
  • piper
  • foi dafin

Raporteaza reteta

mirey

mirey (Chef de cuisine)

Si eu fac o reteta asemanatoare.Zacusca de peste este grozav de buna.

Adauga reteta
Retete

din Conserve si muraturi

Marmelada de nectarine Marmelada de nectarine

Marmelada de nectarine este o delicatesa, dar nu toate gospodinele au incercat pana acum aceasta reteta. Sigur daca incerci sa o faci

2 voturi    0 comentarii
40 min
Conserve si muraturi
Dulceata de nuci verzi Dulceata de nuci verzi

Se curata nucile de coaja verde pana se ajunge la miezul alb. Pe masura ce se curata, se pun intr-un borcan cu apa cu sare de lamaie.

40 voturi    20 comentarii
1h
Conserve si muraturi
Salata de varza rosie