autor:

Cely Snijec

» » Conserve si muraturi

Zacusca de toamna

Autor: Cely Snijec (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 10 octombrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Cely Snijec (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 10 octombrie 2009

Ingrediente
3 kg gogosari copti, , 3 kg ardei grasi copti, , 3 kg ardei kapia copti, , 4 kg ciuperci (de prefeinta ghebe), , 2,5 kg ceapa alba, , 750 ml ulei, , 600 g pasta de tomate, , sare, piper, foi de dafin

Dificultate: Redusa Timp: 7h

89 voturi

Mod de preparare

Coci legumele, le cureti si le lasi la scurs. Ciupercile le fierbi 30 minute, le clatesti si le lasi la scurs. Ceapa curatata, o fierbi intreaga 10 minute, o lasi sa se raceasca. Dai pe robot toate ingredientele, omogenizezi compozitia, adaugi uleiul, condimentezi si dai la cuptorul incins, pana scade compozitia. Spre final, adaugi pasta de tomate, mai lasi in cuptor pana se ridica uleiul la suprafata. Dureaza cam 3 ore si jumatate.Imediat, asezi zacusca in borcane, capsezi, steriizezi in cuptorul incins 20 minute. Asezi borcanele sub paturi, lasi sa se raceasca. Pastrezi in beci sau in camara.
Daca ti-a placut reteta noastra "Zacusca de toamna" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Conserve si muraturi
Muraturi asortate cu ghimbir

Muraturi asortate cu ghimbir

Se spala bine legumele care trebuie sa fie proaspete, fara negrituri. Se curata de coaja morcovii,

15 voturi    5 comentarii
1h
Conserve si muraturi
Gem de struguri

Gem de struguri

Strugurii se spala, se lasa la scurs si apoi se culege boaba cu boaba ce vor fi macinati cu robotul

52 voturi    26 comentarii
2h 40 min
Conserve si muraturi

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 5 %
389.99 lei
369.99 lei

Panini Maker

- 8 %
249.99 lei
229.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 10 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 26 aprilie 2010

    O zacusca deosebita !

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 20 aprilie 2010

    Delicioasa...

  • Sidy

    Sidy (Chef de cuisine) , 20 aprilie 2010

    Imi place la nebunie zacusca cu ciuperci ! Cely sa sti ca arata minunat ! La fel ca si gustul ei....

    • mihaela cecilia

      mihaela cecilia (Chef de cuisine) , 20 aprilie 2010

      Foarte buna zacusca asta! Se retine si abia astept sa vina toamna!

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 20 aprilie 2010

      fac zacusca cu vinete si cu fasole, ma tenteaza si aceasta cu ciuperci.

    • Fara foto

      Michael , 03 martie 2010

      Noi o facem cu vinete in combinatie cu ghebe, e delicioasa. Sidy, incearca si asa, sunt sigur ca, preparata asa, zacusca ta va avea mai mult succes.

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 04 noiembrie 2009

      Cely mie imi place tare mult zacusca cu ciuperci dar la noi in familie nu o mananca nimeni.... Pot sa vin la tine cand deschizi un borcan ???

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 14 octombrie 2009

      Nu am facut niciodata zacusca cu ciuperci, cred ca e foarte buna, in schimb am facut cu vinete,

    • flori de piatra

      flori de piatra (Chef de cuisine) , 13 octombrie 2009

      Foarte gustoasa...

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 13 octombrie 2009

      Foarte gustoasa...

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

7h

89 voturi

Ingrediente

  • 3 kg gogosari copti
  • 3 kg ardei grasi copti
  • 3 kg ardei kapia copti
  • 4 kg ciuperci (de prefeinta ghebe)
  • 2,5 kg ceapa alba
  • 750 ml ulei
  • 600 g pasta de tomate
  • sare
  • piper
  • foi de dafin

Raporteaza reteta

Retete
de Cely Snijec
Gaina umpluta

Gaina umpluta

Gaina se curata, se spala,se sterge, se maseza cu sare, piper, ierburi dupa placere(condimente),

65 voturi    6 comentarii
45 min
Fripturi
Somon delicios

Somon delicios

Se asaza somonul in tava pe un pat de sare,se stropeste cu lamaie si se acopera cu felii subtiri

27 voturi    16 comentarii
45 min
Mancaruri cu peste
Somon cu ciuperci

Somon cu ciuperci

Se trece somonul printr-un sos din ulei si zeama de lamaie, se asaza intr-un vas de yena pe un pat

11 voturi    7 comentarii
1h
Mancaruri cu peste

constanta proca (Chef de cuisine)

O zacusca deosebita !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Conserve si muraturi

Gogonele in saramura Gogonele in saramura

Se spala gogonelele si se aranjeaza in borcane. Eu am pus printre ele si cativa castraveti pentru culoare si decor. Se presara boabe

1 vot    1 comentariu
30 min
Conserve si muraturi
Ardei iuti in otet Ardei iuti in otet

Se spala ardeii iuti si se asaza in borcanele pregatite dinainte. Separat, se pun la fiert, apa cu otetul, zaharul, sarea si mirodenii

2 voturi    0 comentarii
20 min
Conserve si muraturi
Ardei umpluti cu varza