autor:

Cely Snijec

» » Conserve si muraturi

Zacusca de vinete

Autor: Cely Snijec (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 05 octombrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Cely Snijec (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 05 octombrie 2009

Ingrediente
3 kg gogosari,, 3 kg arei grasi,, 3 kg ardei kapia,, 1 kg morcov fiert,, 2 kg ceapa,, 5 kg vinete,, 1 l ulei,, 800 g pasta de tomate,, 200 g mustar dulce,, sare,, piper,, enibahar boabe,, foi de dafin.

Dificultate: Redusa Timp: 4h

1 vot

Mod de preparare

Coci ardeii si gogosarii, presari cu sare, ii lasi acoperiti pana se racesc.cojesti, lasi sa se scurga. Dai pe robot. Morcovul il dai pe razatoarea mare. Vinetele coapte, cojite, le lasi sa se scurga foarte bine. Ceapa tocata marunt, o calesti usor in uleiul incins. Adaugi legumele, condimentezi, dai la cutorul incins. Lasi sa scada, adaugi pasta de tomate si mustarul. Mai lasi la cuptor pana se ridica uleiul la suprafata. Asezi zacusca fierbinte in borcane, capsezi, dai la cuptorul incins pentru 30 minute. Invelesti borcanele fierbinti si lasi pana a doua zi. Le pastrezi in camara.
Daca ti-a placut reteta noastra "Zacusca de vinete" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Conserve si muraturi
Zacusca de vinete

Zacusca de vinete

Ceapa se taie julienne, ardeiul se taie marunt si se pun la foc cu putin ulei. Cand ceapa incepe

2 voturi    2 comentarii
45 min
Retete vegetariene
Zacuscă cu vinete

Zacuscă cu vinete

Poate e un pic cam târzie postarea mea cu zacusca de vinete, dar dacă nu ați apucat să o

17 voturi    15 comentarii
6h 15 min
Bucate la borcan

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Easy Curl

- 20 %
179.99 lei
143.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 14 octombrie 2009

    Cu vinete si eu prepar in fiecare an.

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 05 octombrie 2009

    Imi place foarte mult zacusca cu ciuperci sau fara ramane o bunatate...

Dificultate

Redusa

Timp

4h

1 vot

Ingrediente

  • 3 kg gogosari,
  • 3 kg arei grasi,
  • 3 kg ardei kapia,
  • 1 kg morcov fiert,
  • 2 kg ceapa,
  • 5 kg vinete,
  • 1 l ulei,
  • 800 g pasta de tomate,
  • 200 g mustar dulce,
  • sare,
  • piper,
  • enibahar boabe,
  • foi de dafin.

Raporteaza reteta

Retete
de Cely Snijec
Gaina umpluta

Gaina umpluta

Gaina se curata, se spala,se sterge, se maseza cu sare, piper, ierburi dupa placere(condimente),

66 voturi    6 comentarii
45 min
Fripturi
Somon delicios

Somon delicios

Se asaza somonul in tava pe un pat de sare,se stropeste cu lamaie si se acopera cu felii subtiri

27 voturi    16 comentarii
45 min
Mancaruri cu peste
Somon cu ciuperci

Somon cu ciuperci

Se trece somonul printr-un sos din ulei si zeama de lamaie, se asaza intr-un vas de yena pe un pat

11 voturi    7 comentarii
1h
Mancaruri cu peste

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Cu vinete si eu prepar in fiecare an.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Conserve si muraturi

Dulceata de grapefruit rosu Dulceata de grapefruit rosu

Se curata grepefruitul de coaja si pielita, se feliaza. Se face un sirop legat din zaharul cu coaja rasa de lamaie, sucul de la lamaie,,

0 voturi    0 comentarii
45 min
Conserve si muraturi
Dulceata din smochine Dulceata din smochine

Se trec smochinele sub un jet de apa rece, apoi se lasa sa se zvante si se curata de codite. Cele mai mari se cresteaza in 4, in partea

0 voturi    0 comentarii
40 min
Conserve si muraturi
Conopida murata