autor:

Nicoleta Mariana Sandulache

» » Conserve si muraturi

Zacusca de Vinete

Autor: Nicoleta Mariana Sandulache (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 05 noiembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Nicoleta Mariana Sandulache (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 05 noiembrie 2009

Ingrediente
2 kg de vinete, 1 kg de rosii, 1 kg de ardei kapia, 0.500 kg ceapa, 2 cutii de ciuperci, ulei, sare, boia

Dificultate: Ridicata Timp: 1h 30 min

7 voturi

Mod de preparare

Vinetele se coc pe foc direct sau in tava la cuptor, dupa ce s-au copt se curata si se spala cu apa rece si se lasa la scurs aproximativ 30 min, ardeii kapia se coc pe tabla , cand sunt copti se iau de pe foc si se pun intr-un castron peste care se pune sare grunjoasa 15 minute si se acopera castronul.

Ardeii se vor curata foarte usor dupa aceasta operatie. Cepele se toaca marunt si se pun la calit, cand sunt gata se scot si se pun pe hartie absorbanta. Intre timp ardeii se rup fasii si se pun in mixer si se mixeaza dupa care se pune ceapa si se adauga si vinetele se sareaza se pune ulei si se continua mixarea.

Separat se curata ciupercile si se taie in cubulete punandu-se la calit, sau daca sunt la cutie se taie mai marunt si se pun la calit se sareaza un pic si se pune boia dulce, dupa ce sunt facute se lasa in asteptare. Dupa ce vinetele sunt mixate se scot si se pun intr-o tava care se va da la cuptor 30-45 minute sa fiarba, se gusta si daca mai trebuie sare sau ulei se completeaza. Dupa scurgerea timpului se scoate tava si se va pune sucul de rosii.

Rosiile au fost date pe razatoare si se adauga in acest suc si 3-4 catei de usturoi zdrobiti, dupa care se adauga peste vinete si se dau din nou la cuptor si se continua fierberea, dupa 15 minute se adauga 3 foi de dafin si 50 gr de piper boabe, continuam inca fierberea 15-20 minute. Dupa care se scoate tava din cuptor si se vor pregati borcanele.

Borcanele au fost sterilizate si pregatite pentru a se umple cu zacusca, eu am folosit borcane de 750 gr, iar din toata cantitatea mi-a iesit 2 borcane de 750 gr si un borcanel mic. Borcanele se umplu se leaga la gura cu celofan, se pune un prosop pe fundul oalei se introduc borcanele se umple cu apa si se continua fierberea la foc mic, aproximativ 30 de minute, dupa care se opreste focul si se acopera cu ceva gros pentru a pastra caldura, aceasta operatiune se va repeta si a doua zi, dupa care se va da la loc racoros si intunecat.

Pofta Buna
Daca ti-a placut reteta noastra "Zacusca de Vinete" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Conserve si muraturi
Zacusca de vinete

Zacusca de vinete

Coaceti vinetele pe toate partile, le curatati de coaja cat sunt calde si le puneti pe o sita la

0 voturi    0 comentarii
7h
Salate de legume
Lasagna cu legume, pasta de rosii si zacusca cu vinete

Lasagna cu legume, pasta de rosii si zacusca cu vinete

1. Pentru legume, incinge uleiul intr-o tigaie mare.Pune toate legumele in tigaie si caleste-le pana

6 voturi    5 comentarii
1h
Sosuri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    tati63 (Maestru bucatar) , 21 septembrie 2012

    Buna Nicoleta, as vrea sa incerc reteta ta, dar am o intrebare...nu se poate congela in loc sa mai fierb borcanele? se mai reduce din munca, timpul e foarte pretios :-) si curentul la fel :-)

  • Nicoleta Mariana Sandulache

    Nicoleta Mariana Sandulache (Chef de cuisine) , 05 noiembrie 2009

    Multumesc pentru toate comentariile tale deosebite Cely, iti doresc multe retete apetisante cu care sa ne mai incanti. Cu drag,

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 05 noiembrie 2009

    Delicioasa

Dificultate

Ridicata

Timp

1h 30 min

7 voturi

Ingrediente

Raporteaza reteta

Retete
de Nicoleta Mariana Sandulache
Peste in aluat

Peste in aluat

Pestele se spala si se usuca cu servete absorbante, se da deoparte, se curata, spala si taie cartofi

29 voturi    11 comentarii
45 min
Mancaruri cu peste
Smecherul Catel sau Pluto

Smecherul Catel sau Pluto

Pentru copii este o reteta care atrage foarte mult si vor fi incantati sa manance. Seaseaza cele

22 voturi    6 comentarii
5 min
Sandviciuri
Crocodilul buclucas

Crocodilul buclucas

Se taie unn castravete cu aparatul special(pentru ai apare corpul spiralat) se lasa decat capatul

18 voturi    12 comentarii
10 min
Sandviciuri

tati63 (Maestru bucatar)

Buna Nicoleta, as vrea sa incerc reteta ta, dar am o intrebare...nu se poate congela in loc sa mai fierb borcanele? se mai reduce din munca, timpul e foarte pretios :-) si curentul la fel :-)

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Conserve si muraturi

Bulion aromat cu ardei Bulion aromat cu ardei

Rosiile se spala, se taie in sferturi, eliminandu-le codita si se pun intr-un tuci mare. Ardeii se taie pe jumatate, se curata de

0 voturi    0 comentarii
4h
Conserve si muraturi
Sirop din flori de salcam Sirop din flori de salcam

Se pune apa la fiert intr-o oala mare si atunci cand da in clocote, se pun in ea florile de salcam spalate. Se fierb 30-40 de minute,

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Conserve si muraturi
Ketchup foarte iute