autor:

Nicoleta Mariana Sandulache

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Zacusca de Vinete

Autor: Nicoleta Mariana Sandulache (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 14 ianuarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Nicoleta Mariana Sandulache (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 14 ianuarie 2010

Ingrediente
2 kg de vinete, 1 kg de rosii, 1 kg de ardei kapia, 0.500 kg ceapa, 2 cutii de ciuperci,, ulei, sare, piper, boia dupa gust.

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

6 voturi

Mod de preparare

Vinetele se coc pe foc direct sau in tava la cuptor, dupa ce s-au copt se curata si se spala cu apa rece si se lasa la scurs aproximativ 30 min, ardeii kapia se coc pe tabla , cand sunt copti se iau de pe foc si se pun intr-un castron peste care se pune sare grunjoasa 15 minute si se acopera castronul.

Ardeii se vor curata foarte usor dupa aceasta operatie. Cepele se toaca marunt si se pun la calit, cand sunt gata se scot si se pun pe hartie absorbanta. Intre timp ardeii se rup fasii si se pun in mixer si se mixeaza dupa care se pune ceapa si se adauga si vinetele, se sareaza se pune ulei dupa ochi si se continua mixarea. Separat se curata ciupercile si se taie in cubulete punandu-se la calit, sau daca sunt la cutie se taie mai marunt si se pun la calit se sareaza un pic si se pune boia dulce, dupa ce sunt facute se lasa in asteptare. Dupa ce vinetele sunt mixate se scot si se pun intr-o tava in care se adauga si ciupercile care se vor da la cuptor 30-45 minute sa fiarba, se gusta si daca mai trebuie sare sau ulei se completeaza.

Dupa scurgerea timpului se scoate tava si se va pune sucul de rosii. Rosiile au fost date pe razatoare si se adauga in acest suc si 3-4 catei de usturoi zdrobiti bine, dupa care se adauga peste vinete si se dau din nou la cuptor, continuandu-se fierberea, dupa 15 minute se adauga 3-4 foi de dafir si 50 gr de piper boabe, continuam inca fierberea 15-20 minute. Dupa care se scoate tava din cuptor si se vor pregati borcanele.

Borcanele au fost sterilizate si pregatite pentru a se umple cu zacusca, eu am folosit borcane de 750 gr, iar din toata cantitatea mi-a iesit 2 borcane de 750 gr si un borcanel mic. Borcanele se umplu se leaga la gura cu celofan, se pune un prosop pe fundul oalei se introduc borcanele se umple cu apa si se continua fierberea la foc mic, aproximativ 30 de minute, dupa care se opreste focul si se acopera cu ceva gros pentru a pastra caldura, aceasta operatiune se va repeta si a doua zi, dupa care se va da la loc racoros si intunecat.

Pofta Buna
Daca ti-a placut reteta noastra "Zacusca de Vinete" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Zacusca de vinete si ciuperci

Zacusca de vinete si ciuperci

Se coc vinetele si ardeii capia pe tabla incinsa sau direct pe ochiul aragazului, apoi se curata

111 voturi    16 comentarii
4h
Conserve si muraturi
Zacusca de vinete

Zacusca de vinete

Ceapa se taie julienne, ardeiul se taie marunt si se pun la foc cu putin ulei. Cand ceapa incepe

2 voturi    2 comentarii
45 min
Retete vegetariene

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 02 august 2010

    O bunatate !

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 02 august 2010

    O bunatate !

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 29 ianuarie 2010

    E foarte buna, putin altfel de cea clasica. Anul acesta am facut doar cu vinete, 2 portii.

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 17 ianuarie 2010

      Ce buna trebuie sa fie zacusca asta ! Eu fac zacusca sau cu vinete sau cu ciuperci , dar...mi-ai dat o idee buna. La toamna cu siguranta am sa o incerc !

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

6 voturi

Ingrediente

Raporteaza reteta

Retete
de Nicoleta Mariana Sandulache
Peste in aluat

Peste in aluat

Pestele se spala si se usuca cu servete absorbante, se da deoparte, se curata, spala si taie cartofi

29 voturi    11 comentarii
45 min
Mancaruri cu peste
Smecherul Catel sau Pluto

Smecherul Catel sau Pluto

Pentru copii este o reteta care atrage foarte mult si vor fi incantati sa manance. Seaseaza cele

22 voturi    6 comentarii
5 min
Sandviciuri
Crocodilul buclucas

Crocodilul buclucas

Se taie unn castravete cu aparatul special(pentru ai apare corpul spiralat) se lasa decat capatul

18 voturi    12 comentarii
10 min
Sandviciuri

constanta proca (Chef de cuisine)

O bunatate !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Se coc ardeii pe o plita, se curata de coaja, se scot samburii si cotorul in asa fel incat sa ne ramana cat mai intreg ardeiul. Cotorul

0 voturi    0 comentarii
40 min
Aperitive
Sarmale in dovleac Sarmale in dovleac

La dovleac aveti ceva de muncit si va trebuie ceva muschi, avand in vedere ca dovleacul este destul de greu...asa ca am cerut ajutorul

0 voturi    0 comentarii
3h 20 min
Mancaruri cu carne
Vinete umplute (la cuptor)