autor:

Fara foto

» » , , Aperitive, Retete de post, Retete vegetariene

Zacusca de vinete

Autor: Radu Oprea (Bucatar sef)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 16 septembrie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Radu Oprea (Bucatar sef)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 16 septembrie 2011

Ingrediente
2Kgvinete (sau 670g de vinete coapte si tocate), 1Kggogosari (sau o cutie mare de ardei Kapia gata copti, care se spala si se scurg), 1.5Kgceapa, 1Kgrosii (sau 600g pasta de tomate, sau o jumatate cutie mare de "crushed tomatoes"), 750mlulei, sare dupa gust, piper boabe, nu macinat - dupa gust, foi de dafin, Usturoi (catei decojiti, intregi, 10-20, dupa gust)

Dificultate: Medie Timp: 4h

1 vot

Mod de preparare

Gogosarii si vinetele se coc si se decojesc, apoi se toaca.
Rosiile se oparesc, se decojesc si se taie marunt sau se toaca.
Ceapa se caleste in ulei, apoi se adauga gogosarii, vinetele, cateii de usturoi si condimentele.
Se fieb la foc mic, se mesteca in continuu sa nu se prinda, pana cand se alege uleiul.
Se scot foile de dafin si cateii de usturoi cand este gata.
Daca ti-a placut reteta noastra "Zacusca de vinete" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete vegetariene
Zacusca gustoasa de vinete cu gogosari copti, ca pe Tarnave

Zacusca gustoasa de vinete cu gogosari copti, ca pe Tarnave

De ani de zile eu coc vinetele si gogosarii inainte cu mult de a prepara zacusca. Imi place mult

15 voturi    5 comentarii
4h
Conserve si muraturi
Zacusca de vinete si ciuperci

Zacusca de vinete si ciuperci

Se coc vinetele si ardeii capia pe tabla incinsa sau direct pe ochiul aragazului, apoi se curata

66 voturi    11 comentarii
4h
Conserve si muraturi

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

4h

1 vot

Ingrediente

  • 2Kgvinete (sau 670g de vinete coapte si tocate)
  • 1Kggogosari (sau o cutie mare de ardei Kapia gata copti
  • care se spala si se scurg)
  • 1.5Kgceapa
  • 1Kgrosii (sau 600g pasta de tomate
  • sau o jumatate cutie mare de "crushed tomatoes")
  • 750mlulei
  • sare dupa gust
  • piper boabe
  • nu macinat - dupa gust
  • foi de dafin
  • Usturoi (catei decojiti
  • intregi
  • 10-20
  • dupa gust)

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete vegetariene

Saratele usoare vegane Saratele usoare vegane

Intr-un bol, se amesteca toate ingredientele treptat, intai cele uscate, dupa care se adauga uleiul si apa. Devine o compozitie destul

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
Dulce cu susan Dulce cu susan

Susanul il prajesc10 minute in cuptor. Mierea, zaharul si margarina le topesc la foc mic, pana zaharul se dizolva complet, se adauga

0 voturi    0 comentarii
45 min
Dulciuri diverse
Mancarica de mazare