autor:

Fara foto

» » , , Aperitive, Retete de post, Retete vegetariene

Zacusca de vinete

Autor: Radu Oprea (Bucatar sef)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 16 septembrie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Radu Oprea (Bucatar sef)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 16 septembrie 2011

Ingrediente
2Kgvinete (sau 670g de vinete coapte si tocate), 1Kggogosari (sau o cutie mare de ardei Kapia gata copti, care se spala si se scurg), 1.5Kgceapa, 1Kgrosii (sau 600g pasta de tomate, sau o jumatate cutie mare de "crushed tomatoes"), 750mlulei, sare dupa gust, piper boabe, nu macinat - dupa gust, foi de dafin, Usturoi (catei decojiti, intregi, 10-20, dupa gust)

Dificultate: Medie Timp: 4h

1 vot

Mod de preparare

Gogosarii si vinetele se coc si se decojesc, apoi se toaca.
Rosiile se oparesc, se decojesc si se taie marunt sau se toaca.
Ceapa se caleste in ulei, apoi se adauga gogosarii, vinetele, cateii de usturoi si condimentele.
Se fieb la foc mic, se mesteca in continuu sa nu se prinda, pana cand se alege uleiul.
Se scot foile de dafin si cateii de usturoi cand este gata.
Daca ti-a placut reteta noastra "Zacusca de vinete" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete vegetariene
Zacusca de vinete cu ciuperci

Zacusca de vinete cu ciuperci

Ceapa si ciupercile curatate, spalate, taiate marunt le calim in ulei bine incins impreuna cu zahar

4 voturi    1 comentariu
3h
Conserve si muraturi
Zacusca de vinete si ciuperci

Zacusca de vinete si ciuperci

Se coc vinetele si ardeii capia pe tabla incinsa sau direct pe ochiul aragazului, apoi se curata

86 voturi    14 comentarii
4h
Conserve si muraturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

4h

1 vot

Ingrediente

  • 2Kgvinete (sau 670g de vinete coapte si tocate)
  • 1Kggogosari (sau o cutie mare de ardei Kapia gata copti
  • care se spala si se scurg)
  • 1.5Kgceapa
  • 1Kgrosii (sau 600g pasta de tomate
  • sau o jumatate cutie mare de "crushed tomatoes")
  • 750mlulei
  • sare dupa gust
  • piper boabe
  • nu macinat - dupa gust
  • foi de dafin
  • Usturoi (catei decojiti
  • intregi
  • 10-20
  • dupa gust)

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete vegetariene

Kushari (reteta de post) Kushari (reteta de post)

Kushari este o reteta vegetariana egipteana, delicioasa, compusa din linte verde, paste si orez, care dupa ce au fost gatite toate,

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Mix de fasole batuta Mix de fasole batuta

Fasolea curatata, spalata, se pune la fiert in doua vase separat, iar cand incepe sa fiarba, se adauga in fiecare vas cate o lingurita

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Delicii de post de la bloggeri
Orez cu legume la cuptor