autor:

Fara foto

» » , , Aperitive, Retete de post, Retete vegetariene

Zacusca de vinete

Autor: Radu Oprea (Bucatar sef)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 16 septembrie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Radu Oprea (Bucatar sef)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 16 septembrie 2011

Ingrediente
2Kgvinete (sau 670g de vinete coapte si tocate), 1Kggogosari (sau o cutie mare de ardei Kapia gata copti, care se spala si se scurg), 1.5Kgceapa, 1Kgrosii (sau 600g pasta de tomate, sau o jumatate cutie mare de "crushed tomatoes"), 750mlulei, sare dupa gust, piper boabe, nu macinat - dupa gust, foi de dafin, Usturoi (catei decojiti, intregi, 10-20, dupa gust)

Dificultate: Medie Timp: 4h

1 vot

Mod de preparare

Gogosarii si vinetele se coc si se decojesc, apoi se toaca.
Rosiile se oparesc, se decojesc si se taie marunt sau se toaca.
Ceapa se caleste in ulei, apoi se adauga gogosarii, vinetele, cateii de usturoi si condimentele.
Se fieb la foc mic, se mesteca in continuu sa nu se prinda, pana cand se alege uleiul.
Se scot foile de dafin si cateii de usturoi cand este gata.
Daca ti-a placut reteta noastra "Zacusca de vinete" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete vegetariene
Zacusca cu vinete

Zacusca cu vinete

Coacem ardei,gogosari ,capia si vinetele.Le curatim de coaja si ii dam prin masina de tocat.Curatim

16 voturi    10 comentarii
2h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Lasagna cu legume, pasta de rosii si zacusca cu vinete

Lasagna cu legume, pasta de rosii si zacusca cu vinete

1. Pentru legume, incinge uleiul intr-o tigaie mare.Pune toate legumele in tigaie si caleste-le pana

6 voturi    5 comentarii
1h
Sosuri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

4h

1 vot

Ingrediente

  • 2Kgvinete (sau 670g de vinete coapte si tocate)
  • 1Kggogosari (sau o cutie mare de ardei Kapia gata copti
  • care se spala si se scurg)
  • 1.5Kgceapa
  • 1Kgrosii (sau 600g pasta de tomate
  • sau o jumatate cutie mare de "crushed tomatoes")
  • 750mlulei
  • sare dupa gust
  • piper boabe
  • nu macinat - dupa gust
  • foi de dafin
  • Usturoi (catei decojiti
  • intregi
  • 10-20
  • dupa gust)

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete vegetariene

Chiftele din cartofi noi cu marar Chiftele din cartofi noi cu marar

Se curata cartofii, se fierb, se sfarama cu furculita, se adauga peste ei ceapa tocata, usturoiul tocat, prazul tocat, legatura de marar,

0 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive
Cum se face coliva Cum se face coliva

Cum se face coliva Arpacasul se spala in 9 ape, apoi se da la fiert cu cele 3 cani de apa si cu sarea. Se fierbe amestecand foarte

28 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Orez cu legume la cuptor