autor:

» » , , Aperitive, Retete de post, Retete vegetariene

Zacusca de vinete

Autor: Radu Oprea (Bucatar sef)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 16 septembrie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Radu Oprea (Bucatar sef)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 16 septembrie 2011

Ingrediente
2Kgvinete (sau 670g de vinete coapte si tocate), 1Kggogosari (sau o cutie mare de ardei Kapia gata copti, care se spala si se scurg), 1.5Kgceapa, 1Kgrosii (sau 600g pasta de tomate, sau o jumatate cutie mare de "crushed tomatoes"), 750mlulei, sare dupa gust, piper boabe, nu macinat - dupa gust, foi de dafin, Usturoi (catei decojiti, intregi, 10-20, dupa gust)

Dificultate: Medie Timp: 4h

1 vot

Mod de preparare

Gogosarii si vinetele se coc si se decojesc, apoi se toaca.
Rosiile se oparesc, se decojesc si se taie marunt sau se toaca.
Ceapa se caleste in ulei, apoi se adauga gogosarii, vinetele, cateii de usturoi si condimentele.
Se fieb la foc mic, se mesteca in continuu sa nu se prinda, pana cand se alege uleiul.
Se scot foile de dafin si cateii de usturoi cand este gata.
Daca ti-a placut reteta noastra "Zacusca de vinete" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete vegetariene
Zacuscă cu vinete

Zacuscă cu vinete

Poate e un pic cam târzie postarea mea cu zacusca de vinete, dar dacă nu ați apucat să o

20 voturi    15 comentarii
6h 15 min
Bucate la borcan
ZACUSCA MEA DE VINETE

ZACUSCA MEA DE VINETE

Vinetele se coc, se curata, se lasa la scurs, se toaca marunt, se pun deoparte. Gogosarii se coc,

34 voturi    12 comentarii
8h
Conserve si muraturi

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii

Dificultate

Medie

Timp

4h

1 vot

Ingrediente

  • 2Kgvinete (sau 670g de vinete coapte si tocate)
  • 1Kggogosari (sau o cutie mare de ardei Kapia gata copti
  • care se spala si se scurg)
  • 1.5Kgceapa
  • 1Kgrosii (sau 600g pasta de tomate
  • sau o jumatate cutie mare de "crushed tomatoes")
  • 750mlulei
  • sare dupa gust
  • piper boabe
  • nu macinat - dupa gust
  • foi de dafin
  • Usturoi (catei decojiti
  • intregi
  • 10-20
  • dupa gust)

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete vegetariene

Rondele de vinete la cuptor Rondele de vinete la cuptor

Se alege o vanata mare si se taie tot cu coaja in discuri rotunde aproximativ de 1.5 cm grosime. Luam un cutit, in fiecare bucata de

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Aperitive
Mancarica de gogosari putin picanta-reteta de post Mancarica de gogosari putin picanta-reteta de post

Se coc gogosarii intr-un ceaun de tuci in ulei, se pun intr-un vas cu capac si se presoara cu sare, asa se vor curata usor de pielite.

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Dovlecel gratinat cu usturoi