autor:

Fara foto

» » , , Aperitive, Retete de post, Retete vegetariene

Zacusca de vinete

Autor: Radu Oprea (Bucatar sef)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 16 septembrie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Radu Oprea (Bucatar sef)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 16 septembrie 2011

Ingrediente
2Kgvinete (sau 670g de vinete coapte si tocate), 1Kggogosari (sau o cutie mare de ardei Kapia gata copti, care se spala si se scurg), 1.5Kgceapa, 1Kgrosii (sau 600g pasta de tomate, sau o jumatate cutie mare de "crushed tomatoes"), 750mlulei, sare dupa gust, piper boabe, nu macinat - dupa gust, foi de dafin, Usturoi (catei decojiti, intregi, 10-20, dupa gust)

Dificultate: Medie Timp: 4h

1 vot

Mod de preparare

Gogosarii si vinetele se coc si se decojesc, apoi se toaca.
Rosiile se oparesc, se decojesc si se taie marunt sau se toaca.
Ceapa se caleste in ulei, apoi se adauga gogosarii, vinetele, cateii de usturoi si condimentele.
Se fieb la foc mic, se mesteca in continuu sa nu se prinda, pana cand se alege uleiul.
Se scot foile de dafin si cateii de usturoi cand este gata.
Daca ti-a placut reteta noastra "Zacusca de vinete" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete vegetariene
Zacusca de vinete

Zacusca de vinete

Ceapa se toaca marunt si se pune iintr-o cratita mare impreuna cu uleiul la fiert.Se acopera cu un

5 voturi    1 comentariu
3h
Conserve si muraturi
Zacusca de vinete cu ciuperci de padure

Zacusca de vinete cu ciuperci de padure

Se coc vinetele si ardeii. Se curata si se dau prin masina de tocat. Se curata ceapa, se spala si

7 voturi    2 comentarii
5h
Conserve si muraturi

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

4h

1 vot

Ingrediente

  • 2Kgvinete (sau 670g de vinete coapte si tocate)
  • 1Kggogosari (sau o cutie mare de ardei Kapia gata copti
  • care se spala si se scurg)
  • 1.5Kgceapa
  • 1Kgrosii (sau 600g pasta de tomate
  • sau o jumatate cutie mare de "crushed tomatoes")
  • 750mlulei
  • sare dupa gust
  • piper boabe
  • nu macinat - dupa gust
  • foi de dafin
  • Usturoi (catei decojiti
  • intregi
  • 10-20
  • dupa gust)

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Retete

din Retete vegetariene

Fasole galbena cu legume Fasole galbena cu legume

In vasul cu ulei si 2 cesti cu apa se pun ceapa taiata marunt, morcovul rondele si dovlecelul cubulete; dupa ce s-au inmuiat putin,

0 voturi    0 comentarii
1h
Delicii de post de la bloggeri
Ciorba de vara cu dovlecel Ciorba de vara cu dovlecel

Se curata morcovul si se da pe razatoarea cu gauri mari. Ceapa se curata si se cresteaza in doua. Telina se curata si se spala. Intr-o

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Borsuri si Ciorbe
Chiftelute de cartofi cu oua de prepelita si branza