Ceapa se toaca marunt si se pune iintr-o cratita mare impreuna cu uleiul la fiert.Se acopera cu un capac,se amesteca din cand in cand,se fierbe cam o ora jumatate.
Vinetele,ardeii kapia si gogosarii se coc pe gratar,se curata de coaja si se dau prin masina de tocat.
Se pun intr-o oala mare,impreuna cu ceapa fiarta,sarea,piperul,foile de dafin.Se amesteca bine si se pune la fiert la foc mic,cam 1ora.Adaugam si conservantul si sucul de rosii si mai lasam la fiert jumatate de ora-1 ora.
Se amesteca mereu pentru a nu se arde zacusca.
Borcanele se spala din timp si se pun la uscat.
Cand zacusca este gata ,borcanele se pun intr-o tava de cuptor,sau se pune cate o lama de cutit si se toarna cate putin din zacusca pana completam toate borcanele.
Incalzim putin ulei pe foc si turnam deasupra la fiecare borcan de zacusca.
Se inchid bine borcanele cu capace curate.
In oala in care am facut zacusca am pus apa,o incalzim si punem borcanele cu hartie printre ele si lasam la sterilizat.Dupa ce incepe sa clocoteasca se mai lasa 10-15 minute.Se lasa in apa pana a doua zi.
Mi-au iesit cam 22 de borcane mici.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii