autor:

In bucataria vesela

» » Conserve si muraturi

Zacusca de vinete cu ciuperci de padure

Autor: In bucataria vesela (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 07 septembrie 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: In bucataria vesela (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 07 septembrie 2012

Ingrediente
4 kg vinete, 500 ml ulei, 1 kg ceapa, 1,5 kg rosii, sare dupa gust, ienibahar piper boabe, foi de dafin - dupa gust, 4 borcane ciuperci de padure - mix, 2,5 kg ardei grasi sau capia

Dificultate: Medie Timp: 5h

8 voturi

Mod de preparare

Se coc vinetele si ardeii. Se curata si se dau prin masina de tocat.
Se curata ceapa, se spala si la fel se da prin masina de tocat.
Rosiile le oparim in apa fierbinte, le curatam de coaja si se dau si ele prin masina de tocat.
Intr-o oala mare turnam uleiul in care calim ceapa, dupa care turnam legumele tocate, respectiv: vinetele, ardeii si rosiile. Lasam sa fiarba la foc potrivit. Adaugam sare si condimente dupa gust.
Amestecam din cind in cand sa nu se lipeasca. Cind au scazut suficient adaugam ciupercile pe care le mai feliem in prealabil daca sunt prea mari. Dam in cateva clocote, maxim o jumatate de ora de cand adaugam ciupercile si turnam zacusca in borcane cat este calda. Intoarcem borcanele cu fundul in jos, asa fierbinti si le lasam astfel la racit invelite cu o patura groasa.

Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Zacusca de vinete cu ciuperci de padure" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Conserve si muraturi
Roşii şi ardei pentru ciorbe

Roşii şi ardei pentru ciorbe

Se spală roşiile bine, se decojesc(ale mele s-au decojit făra opărire), se taie felii. Tot felii

21 voturi    4 comentarii
3h 30 min
Conserve si muraturi
Pastai la borcane pentru iarna

Pastai la borcane pentru iarna

Pastaile le curatam capetele si le spalam bine. Intr-o oala punem niste apa la fiert cu un praf

31 voturi    26 comentarii
2h
Conserve si muraturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Dificultate

Medie

Timp

5h

8 voturi

Ingrediente

  • 4 kg vinete
  • 500 ml ulei
  • 1 kg ceapa
  • 1,5 kg rosii
  • sare dupa gust
  • ienibahar piper boabe
  • foi de dafin - dupa gust
  • 4 borcane ciuperci de padure - mix
  • 2,5 kg ardei grasi sau capia

Raporteaza reteta

Retete
de In bucataria vesela
PASTE CU ZUCCHINI SI ROSII

PASTE CU ZUCCHINI SI ROSII

Dovlecei ii taiem rondele sau in jumatati de rondele si ii calim in uleiul de masline, in care adaugam

13 voturi    5 comentarii
40 min
Paste si pizza
cosulete cu visine

cosulete cu visine

Pentru pregatirea acestei retete avem nevoie de 60 bucati forme rotunde de prajituri, asa cum vedeti

15 voturi    7 comentarii
3h
Prajituri
cornulete cu vanilie

cornulete cu vanilie

Toate ingredientele se amesteca si lasam la rece o jumatate de ora(in frigider). Dupa jumatatea de

28 voturi    9 comentarii
2h
Prajituri

In bucataria vesela (Chef de cuisine)

Mersi Valentina.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Conserve si muraturi

Gogonele in saramura Gogonele in saramura

Se spala gogonelele si se aranjeaza in borcane. Eu am pus printre ele si cativa castraveti pentru culoare si decor. Se presara boabe

1 vot    5 comentarii
30 min
Conserve si muraturi
Ardei iuti in otet Ardei iuti in otet

Se spala ardeii iuti si se asaza in borcanele pregatite dinainte. Separat, se pun la fiert, apa cu otetul, zaharul, sarea si mirodenii

4 voturi    2 comentarii
20 min
Conserve si muraturi
Roşii şi ardei pentru ciorbe