Zacusca de vinete cu ciuperci

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1kg si jumatate de morcovi,
  • 3 kg de ardei rosu si verde,
  • 1 punga de vinete,
  • 3 borcane (400 gr.) cu ciuperci,
  • 3 kg de ceapa,
  • 800 ml de suc de rosii,
  • 750ml de ulei,
  • 1 pachet delikat de legume,
  • foi de dafin si un pachet de conservant,
  • 2 legaturi de patrunjel

Mod de preparare

Se pregateste cratita in care se face zacusca si se pune uleiul lasand-ul sa se incinga apoi se adauga ceapa tocata,ardeiul tocat si morcovul dat prin razatoarea mica (eu asa prefer),se lasa pana se inmoaie apoi se adauga ciupercile si dupa aprox .15min se pun vinetele coapte si tocate,dupa ce se incorporeaza tot se adauga sucul de rosii, pachetul de delikat si foile de dafin iar la sfarsit se adauga pachetul de conservant,va dati seama cand este gata cand se ridica uleiul deasupra si aveti grija sa nu se lipeasca. Se pune in borcane si se baga in paturi pana se racesc......se fac 10 borcane mari si 2 mici (in functie de cate vinete puneti)....aaaa sa nu puneti sare, nu e nevoie... Succes!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Drob de miel in foietaj

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Miel umplut

Miel umplut

Este nelipsit de pe masa noastra in ziua de Paste.

Miel umplut
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise