autor:

veronica

» » Conserve si muraturi

ZACUSCA DE VINETE(IARNA)

Autor: veronica (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 20 iunie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: veronica (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 20 iunie 2009

Ingrediente
2 kg vinete coapte si decojite, scurse de zeama si tocate, 1.5 kg ardei kapia copti, curatati de coaja si sanburi si tocati ca pentru salata boeuf, 1 litru suc de rosii facut in casa, 3 cepe medii-mari (daca sunt mai mari iese mai dulceaga zacusca), ulei - cat sa acopere fundul de oala si ceva din cepele tocate marunt (daca pui mai mult se ridica la suprafata si da senzatia de zacusca grasa), sare, piper - dupa gust

Dificultate: Medie Timp: 2h

15 voturi

Mod de preparare

Se pune ceapa la calit la foc mic, cand devine transparenta se adauga vinetele si capiatii si se calesc usor si acestia cateva minute, se adauga sucul de rosii, sarea si piperul (daca-ti place mai condimentata) si se amesteca din cand in cand in ea sa nu se prinda pe fund... este gata cand ceapa s-a facut si nu mai este crocanta.Se toarna in borcane (bine spalate si oparite cu un jet de apa fierbine si scurse pe un prosop curat) cat este abia luata de pe foc; se acopera cu o folie-doua de celofan si se pune capacul; se lasa la racit invelita in prosoape/paturici sa se raceasca mai incet pana a doua zi cand se poate pune in camara.
Daca ti-a placut reteta noastra "ZACUSCA DE VINETE(IARNA)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Conserve si muraturi
Zacusca de vinete

Zacusca de vinete

Ceapa se taie julienne, ardeiul se taie marunt si se pun la foc cu putin ulei. Cand ceapa incepe

2 voturi    2 comentarii
45 min
Retete vegetariene
ZACUSCA MEA DE VINETE

ZACUSCA MEA DE VINETE

Vinetele se coc, se curata, se lasa la scurs, se toaca marunt, se pun deoparte. Gogosarii se coc,

32 voturi    12 comentarii
8h
Conserve si muraturi

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 15 %
389.99 lei
329.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 10 octombrie 2009

    Bun,bun,bun...

Dificultate

Medie

Timp

2h

15 voturi

Ingrediente

  • 2 kg vinete coapte si decojite
  • scurse de zeama si tocate
  • 1.5 kg ardei kapia copti
  • curatati de coaja si sanburi si tocati ca pentru salata boeuf
  • 1 litru suc de rosii facut in casa
  • 3 cepe medii-mari (daca sunt mai mari iese mai dulceaga zacusca)
  • ulei - cat sa acopere fundul de oala si ceva din cepele tocate marunt (daca pui mai mult se ridica la suprafata si da senzatia de zacusca grasa)
  • sare
  • piper - dupa gust

Raporteaza reteta

Retete
de veronica
TORT CU FRUCTE(simplu)

TORT CU FRUCTE(simplu)

Se bate crema cu 200gr lapte,si frisca cu 200gr lapte, se tine

11 voturi    7 comentarii
1h
Torturi
valentina ionita

valentina ionita (Chef de cuisine)

Bun,bun,bun...

Adauga reteta
Retete

din Conserve si muraturi

Marmelada de nectarine Marmelada de nectarine

Marmelada de nectarine este o delicatesa, dar nu toate gospodinele au incercat pana acum aceasta reteta. Sigur daca incerci sa o faci

0 voturi    0 comentarii
40 min
Conserve si muraturi
Dulceata de nuci verzi Dulceata de nuci verzi

Se curata nucile de coaja verde pana se ajunge la miezul alb. Pe masura ce se curata, se pun intr-un borcan cu apa cu sare de lamaie.

40 voturi    20 comentarii
1h
Conserve si muraturi
Suc de rosii pentru iarna