autor:

veronica

» » Conserve si muraturi

ZACUSCA DE VINETE(IARNA)

Autor: veronica (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 20 iunie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: veronica (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 20 iunie 2009

Ingrediente
2 kg vinete coapte si decojite, scurse de zeama si tocate, 1.5 kg ardei kapia copti, curatati de coaja si sanburi si tocati ca pentru salata boeuf, 1 litru suc de rosii facut in casa, 3 cepe medii-mari (daca sunt mai mari iese mai dulceaga zacusca), ulei - cat sa acopere fundul de oala si ceva din cepele tocate marunt (daca pui mai mult se ridica la suprafata si da senzatia de zacusca grasa), sare, piper - dupa gust

Dificultate: Medie Timp: 2h

15 voturi

Mod de preparare

Se pune ceapa la calit la foc mic, cand devine transparenta se adauga vinetele si capiatii si se calesc usor si acestia cateva minute, se adauga sucul de rosii, sarea si piperul (daca-ti place mai condimentata) si se amesteca din cand in cand in ea sa nu se prinda pe fund... este gata cand ceapa s-a facut si nu mai este crocanta.Se toarna in borcane (bine spalate si oparite cu un jet de apa fierbine si scurse pe un prosop curat) cat este abia luata de pe foc; se acopera cu o folie-doua de celofan si se pune capacul; se lasa la racit invelita in prosoape/paturici sa se raceasca mai incet pana a doua zi cand se poate pune in camara.
Se pune ceapa la calit la foc mic, cand devine transparenta se adauga vinetele si capiatii si se calesc usor si acestia cateva minute, se adauga sucul
Daca ti-a placut reteta noastra "ZACUSCA DE VINETE(IARNA)" nu uita sa-i faci un review
Retete
Alte retete din Conserve si muraturi
Zacuscă cu vinete

Zacuscă cu vinete

Poate e un pic cam târzie postarea mea cu zacusca de vinete, dar dacă nu ați apucat să o

17 voturi    15 comentarii
6h 15 min
Conserve si muraturi
Zacusca cu vinete

Zacusca cu vinete

Coacem ardei,gogosari ,capia si vinetele.Le curatim de coaja si ii dam prin masina de tocat.Curatim

16 voturi    10 comentarii
2h
Conserve si muraturi

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 10 octombrie 2009

    Bun,bun,bun...

Dificultate

Medie

Timp

2h

15 voturi

Ingrediente

  • 2 kg vinete coapte si decojite
  • scurse de zeama si tocate
  • 1.5 kg ardei kapia copti
  • curatati de coaja si sanburi si tocati ca pentru salata boeuf
  • 1 litru suc de rosii facut in casa
  • 3 cepe medii-mari (daca sunt mai mari iese mai dulceaga zacusca)
  • ulei - cat sa acopere fundul de oala si ceva din cepele tocate marunt (daca pui mai mult se ridica la suprafata si da senzatia de zacusca grasa)
  • sare
  • piper - dupa gust

Raporteaza reteta

Retete
de veronica
SNITELE DE PIEPT DE PUI DELICATE

SNITELE DE PIEPT DE PUI DELICATE

Pieptul de pui se taie fasii ,se condimenteaza se amesteca cu iaurtul si se lasa la frigider 1 ora.Se

1 vot    2 comentarii
1h 15 min
Aperitive
SALATA DE VINETE CU ROSII COAPTE

SALATA DE VINETE CU ROSII COAPTE

Se coc vinetele ,rosiile,ciapa si ardelul iute,se curata de coaja, se pune toate legumele si ustutoiul

3 voturi    2 comentarii
45 min
Aperitive
SALATA DE PASTAI VERZI

SALATA DE PASTAI VERZI

Se fierb pastaile 50 minute, dupa racire se da in blender si pastaile si usturoiul, se face o pasta,se

2 voturi    2 comentarii
1h 10 min
Aperitive
valentina ionita

valentina ionita (Chef de cuisine)

Bun,bun,bun...

Adauga reteta
Retete

din Conserve si muraturi

Dulceata de ardei iute Dulceata de ardei iute

Se spala ardeii si se curata de codita si de seminte si se taie cubulete la cutit. Se face un sirop din otet fiert peste care se aduga

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Conserve si muraturi
Zacusca de dovlecei Zacusca de dovlecei

Dovlecelul curatat de coaja si seminte se da pe razatoarea mare, se amesteca cu o mana de sare grunjoasa si se lasa deoparte. Ardeiul

0 voturi    0 comentarii
2h
Conserve si muraturi