autor:

veronica

» » Conserve si muraturi

ZACUSCA DE VINETE(IARNA)

Autor: veronica (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 20 iunie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: veronica (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 20 iunie 2009

Ingrediente
2 kg vinete coapte si decojite, scurse de zeama si tocate, 1.5 kg ardei kapia copti, curatati de coaja si sanburi si tocati ca pentru salata boeuf, 1 litru suc de rosii facut in casa, 3 cepe medii-mari (daca sunt mai mari iese mai dulceaga zacusca), ulei - cat sa acopere fundul de oala si ceva din cepele tocate marunt (daca pui mai mult se ridica la suprafata si da senzatia de zacusca grasa), sare, piper - dupa gust

Dificultate: Medie Timp: 2h

15 voturi

Mod de preparare

Se pune ceapa la calit la foc mic, cand devine transparenta se adauga vinetele si capiatii si se calesc usor si acestia cateva minute, se adauga sucul de rosii, sarea si piperul (daca-ti place mai condimentata) si se amesteca din cand in cand in ea sa nu se prinda pe fund... este gata cand ceapa s-a facut si nu mai este crocanta.Se toarna in borcane (bine spalate si oparite cu un jet de apa fierbine si scurse pe un prosop curat) cat este abia luata de pe foc; se acopera cu o folie-doua de celofan si se pune capacul; se lasa la racit invelita in prosoape/paturici sa se raceasca mai incet pana a doua zi cand se poate pune in camara.
Daca ti-a placut reteta noastra "ZACUSCA DE VINETE(IARNA)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Conserve si muraturi
Zacuscă cu vinete

Zacuscă cu vinete

Poate e un pic cam târzie postarea mea cu zacusca de vinete, dar dacă nu ați apucat să o

20 voturi    15 comentarii
6h 15 min
Bucate la borcan
ZACUSCA MEA DE VINETE

ZACUSCA MEA DE VINETE

Vinetele se coc, se curata, se lasa la scurs, se toaca marunt, se pun deoparte. Gogosarii se coc,

34 voturi    12 comentarii
8h
Conserve si muraturi

Recomandari pentru tine si casa ta

HeatSoft Hand Mixer

- 14 %
349.99 lei
299.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 10 octombrie 2009

    Bun,bun,bun...

Dificultate

Medie

Timp

2h

15 voturi

Ingrediente

  • 2 kg vinete coapte si decojite
  • scurse de zeama si tocate
  • 1.5 kg ardei kapia copti
  • curatati de coaja si sanburi si tocati ca pentru salata boeuf
  • 1 litru suc de rosii facut in casa
  • 3 cepe medii-mari (daca sunt mai mari iese mai dulceaga zacusca)
  • ulei - cat sa acopere fundul de oala si ceva din cepele tocate marunt (daca pui mai mult se ridica la suprafata si da senzatia de zacusca grasa)
  • sare
  • piper - dupa gust

Raporteaza reteta

Retete
de veronica
TORT CU FRUCTE(simplu)

TORT CU FRUCTE(simplu)

Se bate crema cu 200gr lapte,si frisca cu 200gr lapte, se tine

13 voturi    7 comentarii
1h
Torturi
valentina ionita

valentina ionita (Chef de cuisine)

Bun,bun,bun...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Conserve si muraturi

Zarzavat pentru iarna Zarzavat pentru iarna

Toate aceste legume, spalate, curatate si taiate, se cantaresc si la fiecare kilogram de legume curatate, se adauga 20 gr sare pentru

77 voturi    31 comentarii
2h
Conserve si muraturi
Bulion aromat cu ardei Bulion aromat cu ardei

Rosiile se spala, se taie in sferturi, eliminandu-le codita si se pun intr-un tuci mare. Ardeii se taie pe jumatate, se curata de

4 voturi    0 comentarii
4h
Conserve si muraturi
Gogosari in sos tomat pentru iarna