autor:

autor

» » Conserve si muraturi

Zacusca de vinete

    Reteta postata pe: 18 martie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Reteta postata pe: 18 martie 2005

Ingrediente
15 vinete mari, , 30 buc. de gogosari, , 1 kg. ceapa, , 1 litru ulei, , 3 kg. rosii, , piper, , usturoi, , sare dupa gust.

Dificultate: Medie Timp: 6h 30 min

141 voturi

Mod de preparare

Se coc vinetele si se curata ca pentru salata. La fel se procedeaza si cu gogosarii. Se elimina semintele din rosii cu aparatul de stors si sucul obtinut se pune la fiert pina se ingroasa ca o smintina.



Intr-un vas mare, se caleste in tot uleiul ceapa, si cind aceasta a devenit aurie, se pun vinetele si gogosarii, apoi se adauga sucul de rosii legat. Se aseaza vasul sa fiarba incet, peste o placa metalica, si cind uleiul se ridica deasupra, se da la cuptorul incalzit in prealabil.



Se lasa zacusca la foc mic, se amesteca des sa nu se prinda de vas, si cind compozitia este bine legata, se pune, dupa gust, mujdei, sare si piper. Se pune conserva in borcane fierbinti, se leaga cu celofan si se lasa in tava cuptorului fierbinte, dar fara foc, pina a doua zi.
Daca ti-a placut reteta noastra "Zacusca de vinete" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Conserve si muraturi
Zacusca de vinete si ciuperci

Zacusca de vinete si ciuperci

Se coc vinetele si ardeii capia pe tabla incinsa sau direct pe ochiul aragazului, apoi se curata

66 voturi    11 comentarii
4h
Conserve si muraturi
Zacusca de vinete cu ciuperci

Zacusca de vinete cu ciuperci

Vinetele se coc la flacara aragazului, se pun intr-un vas si se presara sare grunjoasa peste ele,

0 voturi    0 comentarii
3h
Conserve si muraturi

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Cornel Rezus , 25 mai 2013

    Multumesc pentru reteta!

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 07 septembrie 2010

    Cred ca este o bunatate !

  • Fara foto

    lenu (Maestru bucatar) , 09 august 2010

    am facut zacusca de vinrte si mia iesit buna ,trimite pe mai multe saiturisi la alte gospodine ca e o reteta buna

    • Fara foto

      moasa stefania , 18 august 2009

      Draga GUSTO, te rog sa informezi si alte gospodine despre ceea ce eu am experimentat si fac, de ani buni. Pentru cei care au un stomac mai sensibil, recomand ca reteta de zacusca sa se faca astfel: dragelor, fierbeti ceapa, dupa ce ati curatat-o de coaja, intreaga, in apa. Apoi o scurgeti bine (chiar o presati putin sa iasa cat mai multa apa din ea, fara sa va ingrijorati ca nu-i mai ramane gustul specific)si apoi o trceti prin masina de tocat. Nu se schimba gustul zacustii de nici un fel, ba chiar iese mai bun. Restul faceti ca in reteta de baza. Va recomand cu caldura aceasta. Sanatate !

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

6h 30 min

141 voturi

Ingrediente

Raporteaza reteta

Retete
de Madgirl Madgirl
Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Intr-o oala de 3l (de preferat teflonata) se pun carnatii taiati felii cat de subtiri posibil. Se

101 voturi    19 comentarii
40 min
Borsuri si Ciorbe
Cotlete St. Prex (vitel)

Cotlete St. Prex (vitel)

Cotletele se bat usor, se pipereaza si se stropesc cu zeama de lamaie dupa care se dau prin faina,

4 voturi    3 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

60 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive

constanta proca (Chef de cuisine)

Cred ca este o bunatate !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Conserve si muraturi

Marmelada de nectarine Marmelada de nectarine

Marmelada de nectarine este o delicatesa, dar nu toate gospodinele au incercat pana acum aceasta reteta. Sigur daca incerci sa o faci

2 voturi    0 comentarii
40 min
Conserve si muraturi
Dulceata de nuci verzi Dulceata de nuci verzi

Se curata nucile de coaja verde pana se ajunge la miezul alb. Pe masura ce se curata, se pun intr-un borcan cu apa cu sare de lamaie.

40 voturi    20 comentarii
1h
Conserve si muraturi
Gogosari dulci-acrisori