Zacusca din ghebe

Timp pregatire
270 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 3 kg goosari,
  • 3 kg ardei grasi,
  • 3kg ardei kapia,
  • 3 kg ceapa,
  • 5 kg ghebe,
  • 1 l ulei,
  • 1 kg pasta de tomate,
  • sare,
  • piper boabe,
  • enibahar boabe,
  • foi de dafin.

Mod de preparare

Legumele se coc, se presara cu sare,se lasa acoperite pana se racesc, apoi se cojesc. Dupa ce se scurg, se taie fideluta, sau se dau pe robot. Ceapa tocata marunt, se caleste in ulei cat sa-si schimbe culoarea. Adaug ciupercile date pe robot, fierte 10 - 15 minute apoi legumele. Condimentez si dau vasul la cuptor. Cand scade, adaug pasta de tomate, las la cuptor pana se ridica uleiul la suprafata. Umplu imediat borcanele cu zacusca, inchid ermetic, dau borcanele la cuptorul incins pentru 30 minute, dupa care le invelesc in paturi pana a doua zi. (Daca la umplerea borcanelor nu se ridica destul ulei la suprafata, incing separat ulei, pe care il torn peste zacusca din borcane).

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 17 %
239.99 lei
199.99 lei
Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

In tuci se incinge un pic de ulei in care calim scarita taiata si costita proaspata, taiata in bucatele mai mici.

Varza noua calita in tuci
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise