Zacusca din morcovi si mere

Timp pregatire
260 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 kg. morcovi
  • 1 kg. mere
  • 1 kg. vinete
  • 1 kg. ceapa
  • 1 kg. gogosari
  • 1 kg. ardei gras
  • 1 kg. telina
  • 1 l ulei
  • 800 gr. pasta de rosii
  • zahar
  • miere
  • sare

Mod de preparare

Se spala si se da pe razatoare telina si morcovii, apoi se pune totul la calit cu 250 ml de ulei. Se toaca ceapa si se caleste cu aceeasi cantitate de ulei, impreuna cu merele, care au fost curatate de coaja si simburi si taiate in cuburi mici. In alt vas, se calesc ardeii grasii si gogosarii bine spalati, curatati si tocati. Se coc vinetele, se curata si se combina obisnuit cu ulei. Cind toate aceste ingrediente s-au racit, separat, se pun intr-un vas mare, se adauga 800 gr. de pasta de rosii dezlegata cu un pahar de apa. Se omogenizeaza zacusca, se adauga 2 linguri de zahar, 2 linguri de miere, sare si restul de ulei pina la 1 litru. Se aseaza zacusca in cratite mari si se da la cuptor cu foc mic, pina cind grasimea se ridica la suprafata. Se pune fierbinte in borcane si se sterilizeaza in cuptorul aragazului, 30 de minute, cu foc mic.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese, un desert rapid si delicios, perfect pentru orice ocazie. Incearca reteta...

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Orez cu carne de porc

Orez cu carne de porc

Reteta de orez cu carne de porc. Cum prepari acasa cea mai buna reteta de orez cu carne de porc.

Orez cu carne de porc
Gutui coapte cu sirop de vin rosu

Gutui coapte cu sirop de vin rosu

Gutui coapte cu sirop de vin rosu. Gutuile se spala bine, se taie in sferturi sau pe jumatati, in functie de preferinte si se...

Gutui coapte cu sirop de vin rosu
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise