autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu peste

Zacusca din peste

Autor: Dana Cernat (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 02 iunie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Dana Cernat (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 02 iunie 2005

Ingrediente
Pentru 10 portii: 2 kg peste, 700 g ceapa, 500 g morcovi, 800 g castraveti murati, 100 g pasta de tomate, 150 g masline, 1 legatura patrunjel verde, 150 ml ulei, 100 ml vin, sare, piper, cimbru, foi de dafin, dupa gust.

Dificultate: Medie Timp: 1h

17 voturi

Mod de preparare

Pestele se decongeleaza, se curata, se decapiteaza, se eviscereaza, se spala , se portioneaza si se condimenteaza cu piper si sare. Ceapa si morcovii se curata, se spala si se taie rondele. Castravetii se curata de coaja si de seminte apoi se taie rondele si impreuna cu ceapa si morcovii se inabusa in jumatate din cantitatea de ulei cu adaos de apa. In timpul inabusirii se adauga maslinele, foile de dafin, cimbrul, piperul macinat, sare si cca 1,500 l apa fiarta, continuandu-se fierberea (inabusirea). Cand legumele sunt aproape fierte se adauga pasta de tomate si se mai fierb impreuna cca. 5 minute. Pestele portionat si condimentat se inabusa in restul de ulei cu adaos de supa de peste. Cand este fiert se aseaza in tava peste legumele inabusite, se adauga vinul (stropit pe toata suprafata) si patrunjelul, curatat, spalat si taiat marunt. Se introduce tava la cuptor, pentru gratinare, cca 10-15 minute. Se serveste in farfurie sau pe platou, portia de peste cu garnitura de legume si sosul respectiv.
Daca ti-a placut reteta noastra "Zacusca din peste" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
Peste la cuptor

Peste la cuptor

Curatam si spalam pestele. Il taiem si ii punem sare , lasam in frigider toata noaptea. Preincalzim

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu peste
Calamari  umpluti  cu sos de vin (Lulas recheadas)

Calamari umpluti cu sos de vin (Lulas recheadas)

Calamari se pot umple dupã imaginatia fiecãruia, cu ce are prin casã. Cãrnati portughezi: sub

4 voturi    5 comentarii
30 min
Mancaruri cu peste

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 15 %
389.99 lei
331.50 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h

17 voturi

Ingrediente

  • Pentru 10 portii: 2 kg peste
  • 700 g ceapa
  • 500 g morcovi
  • 800 g castraveti murati
  • 100 g pasta de tomate
  • 150 g masline
  • 1 legatura patrunjel verde
  • 150 ml ulei
  • 100 ml vin
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • foi de dafin
  • dupa gust.

Raporteaza reteta

Retete
de Dana Cernat
Supa de ciuperci

Supa de ciuperci

Intr-o cratita mare, sotati in unt ciupercile si ceapa pana se fragezesc, adaugati cubul Knorr.

22 voturi    16 comentarii
30 min
Supe de legume
Pui Hawaii

Pui Hawaii

Preincalziti cuptorul la 175 de grade C. Amestecati faina, sarea si piperul intr-o punga de plastic.

24 voturi    16 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu carne
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu peste

Tocanita de mazare noua si cod Tocanita de mazare noua si cod

Se curata ceapa si prazul si se toaca julien, apoi se pun la calit in ulei. Se curata morcovul, se toaca marunt si se adauga peste

0 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Plachie cu peste file Plachie cu peste file

Intr-un vas yena, aranjam straturi de legume, ardeii taiati cuburi sau fasii, rosii felii subtiri, ceapa solzi subtiri, le stropim cu

2 voturi    0 comentarii
1h 25 min
Mancaruri cu peste
Calmar si creveti picanti cu legume si orez