autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu peste

Zacusca din peste

Autor: Dana Cernat (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 02 iunie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Dana Cernat (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 02 iunie 2005

Ingrediente
Pentru 10 portii: 2 kg peste, 700 g ceapa, 500 g morcovi, 800 g castraveti murati, 100 g pasta de tomate, 150 g masline, 1 legatura patrunjel verde, 150 ml ulei, 100 ml vin, sare, piper, cimbru, foi de dafin, dupa gust.

Dificultate: Medie Timp: 1h

17 voturi

Mod de preparare

Pestele se decongeleaza, se curata, se decapiteaza, se eviscereaza, se spala , se portioneaza si se condimenteaza cu piper si sare. Ceapa si morcovii se curata, se spala si se taie rondele. Castravetii se curata de coaja si de seminte apoi se taie rondele si impreuna cu ceapa si morcovii se inabusa in jumatate din cantitatea de ulei cu adaos de apa. In timpul inabusirii se adauga maslinele, foile de dafin, cimbrul, piperul macinat, sare si cca 1,500 l apa fiarta, continuandu-se fierberea (inabusirea). Cand legumele sunt aproape fierte se adauga pasta de tomate si se mai fierb impreuna cca. 5 minute. Pestele portionat si condimentat se inabusa in restul de ulei cu adaos de supa de peste. Cand este fiert se aseaza in tava peste legumele inabusite, se adauga vinul (stropit pe toata suprafata) si patrunjelul, curatat, spalat si taiat marunt. Se introduce tava la cuptor, pentru gratinare, cca 10-15 minute. Se serveste in farfurie sau pe platou, portia de peste cu garnitura de legume si sosul respectiv.
Daca ti-a placut reteta noastra "Zacusca din peste" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
Platou din fructe de mare si peste

Platou din fructe de mare si peste

File-ul de peste se prajeste cate 2 minute pe fiecare parte si se scoate pe o farfurie. Crevetii

1 vot    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu peste
Somon/Pangasius in sos de scoth si smantana

Somon/Pangasius in sos de scoth si smantana

Se sterg bine cu hartie de bucatarie feliile de somon, se ung pe ambele parti cu mustar si se

10 voturi    7 comentarii
1h
Mancaruri cu peste

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h

17 voturi

Ingrediente

  • Pentru 10 portii: 2 kg peste
  • 700 g ceapa
  • 500 g morcovi
  • 800 g castraveti murati
  • 100 g pasta de tomate
  • 150 g masline
  • 1 legatura patrunjel verde
  • 150 ml ulei
  • 100 ml vin
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • foi de dafin
  • dupa gust.

Raporteaza reteta

Retete
de Dana Cernat
Supa de ciuperci

Supa de ciuperci

Intr-o cratita mare, sotati in unt ciupercile si ceapa pana se fragezesc, adaugati cubul Knorr.

22 voturi    16 comentarii
30 min
Supe de legume
Pui Hawaii

Pui Hawaii

Preincalziti cuptorul la 175 de grade C. Amestecati faina, sarea si piperul intr-o punga de plastic.

24 voturi    16 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu carne
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu peste

Tarta cu ton si legume Tarta cu ton si legume

Pregatim intai legumele pentru umplutura. Taiem ardeii cuburi si ceapa si le calim in cele 2 linguri de ulei pana se inmoaie putin. Patrunjelul

1 vot    0 comentarii
1h 15 min
Aperitive
Peste asiatic Peste asiatic

Intr-un castron se amesteca toate ingredientele pentru marinada,se adauga pestele, se amesteca bine sa fie cuprins pestele in totalitate

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu peste
Creveti a la Franky