autor:

autor

» » Conserve si muraturi

Zacusca din vinete si gogosari

    Reteta postata pe: 18 martie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Reteta postata pe: 18 martie 2005

Ingrediente
3-4 kg. vinete, 2 kg. gogosari, ½ -1 kg. ceapa, 3 kg. rosii, citeva foi de dafin, 1/2 lingurita de piper macinat, 750 ml de ulei, sare

Dificultate: Ridicata Timp: 7h

213 voturi

Mod de preparare

Se coc vinetele, se lasa sa se scurga, se spala si se toaca obisnuit, ca pentru salata. Se coc gogosarii, se curata si se taie in cuburi mici. Se trec rosiile prin separatorul de seminte, se lasa sucul sa se decanteze si se foloseste numai pulpa. Se caleste ceapa tocata in ulei. Cind totul este pregatit, in cratita cu ceapa calita, se pune pireul de rosii, vinetele, gogosarii, amestecind usor ca zacusca sa nu se prinda de vas. Cind zacusca a scazut bine, legumele s-au "topit", se potriveste de sare, se pune preparatul in borcane si se tine in cuptorul incalzit in prealabil sau se fierbe pe baia de aburi 30 de minute.
Daca ti-a placut reteta noastra "Zacusca din vinete si gogosari" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Conserve si muraturi
Gogonele in saramura

Gogonele in saramura

Se spala gogonelele si se aranjeaza in borcane. Eu am pus printre ele si cativa castraveti pentru

1 vot    5 comentarii
30 min
Conserve si muraturi
Din categoria condimente verzi congelate – Menta

Din categoria condimente verzi congelate – Menta

Multe mancaruri nici nu le putem imagina fara gustoasele si sanatoasele condimente verzi... Bunica

3 voturi    2 comentarii
20 min
Conserve si muraturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Alessandra Ghidoarca , 27 septembrie 2013

    Da a esit forte gustos

  • Fara foto

    Gruianu Mihaela , 28 august 2013

    vreau sa incerc si eu.

  • Fara foto

    Mirea Vasilica , 22 august 2013

    sper sa iasa buna///.

    • Fara foto

      anca , 21 septembrie 2009

      Morcov nu se pune la zacusca de vinete?

    • Fara foto

      coroja mulea doina petruta , 09 septembrie 2009

      Foarte, foarte buna, super!

    • Fara foto

      vichi , 06 septembrie 2009

      Super buna.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Ridicata

Timp

7h

213 voturi

Ingrediente

  • 3-4 kg. vinete
  • 2 kg. gogosari
  • ½ -1 kg. ceapa
  • 3 kg. rosii
  • citeva foi de dafin
  • 1/2 lingurita de piper macinat
  • 750 ml de ulei
  • sare

Raporteaza reteta

Retete
de Madgirl Madgirl
Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Intr-o oala de 3l (de preferat teflonata) se pun carnatii taiati felii cat de subtiri posibil. Se

104 voturi    19 comentarii
40 min
Borsuri si Ciorbe
Cotlete St. Prex (vitel)

Cotlete St. Prex (vitel)

Cotletele se bat usor, se pipereaza si se stropesc cu zeama de lamaie dupa care se dau prin faina,

4 voturi    3 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

61 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive

Alessandra Ghidoarca

Da a esit forte gustos

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Conserve si muraturi

Dulceaţă de căpsuni reţetă Dulceaţă de căpsuni reţetă

E vremea căpșunilor, dragii mei!!! Ce poate fi mai delicios decât o felie de pâine cu unt și dulceață de căpșuni

7 voturi    1 comentariu
3h 30 min
Conserve si muraturi
Dulceaţă de căpsuni reţetă cu gel fix 3x1 Dulceaţă de căpsuni reţetă cu gel fix 3x1

Capsunii spalati, se curata de codite, cei mari se taie bucati, se pun intro oala incapatoare, se amesteca zaharul cu praful gel fix,

22 voturi    9 comentarii
1h 30 min
Conserve si muraturi
Pasta de gogosari