autor:

Cely Snijec

» » Conserve si muraturi

Zacusca fina cu ghebe

Autor: Cely Snijec (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 05 octombrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Cely Snijec (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 05 octombrie 2009

Ingrediente
5 kg gogosari,, 3 kg ardei kapia,, 3 kg ghebe,, 2 kg ceapa,, 300 g pasta de tomate,, 300 g mustar,, 1/2 l ulei,, 3 linguri miere de albine,, 50 ml otet,, sare,, piper,, enibahar boabe,, foaie de dafin.

Dificultate: Redusa Timp: 3h 30 min

1 vot

Mod de preparare

Coci gogosarii si ardeii, presari cu sare si ii lasi acoperiti pana se racesc. Cojesti, lasi la scurs, dupa care dai pe robot. Ghebele fierte 15 minute, le dai pe robot. Ceapa intreaga o fierbi 5 minute, o dai pe robot. Incorporezi toate ingredientele. Din pasta de tomate, mustar, miere si ulei, faci o maioneza pe care o incorporezi in compozitie. Condimentezi si dai la cuptor pana scade. Spre final, adaugi otetul si lasi la cuptor pana se ridica uleiul la suprafata. Asezi zacusca fierbinte in borcane, capsezi, dai la cuptorul incins pentru 30 mnute, dupa care invelesti borcanele si lasi sa se raceasca. A doua zi, asezi borcanele in camara.
Daca ti-a placut reteta noastra "Zacusca fina cu ghebe" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Conserve si muraturi
Rosii uscate in ulei

Rosii uscate in ulei

Deci: simplu ca buna ziua! Iei rosiile, le speli, le tai felii, dar ai grija sa pastrezi cam aceeasi

28 voturi    17 comentarii
4h
Conserve si muraturi
Gogosari traditionali

Gogosari traditionali

Cureti gogosarii si-i tai in sferturi. Faci un bait din apa, otet, mirodenii,sare, miere, ulei. Cand

52 voturi    7 comentarii
1h
Conserve si muraturi

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii

  • flori de piatra

    flori de piatra (Chef de cuisine) , 05 octombrie 2009

    Cred ca este foarte buna.

  • maria mihalache

    maria mihalache (Chef de cuisine) , 05 octombrie 2009

    Tare buna trebuie sa fie..........

Dificultate

Redusa

Timp

3h 30 min

1 vot

Ingrediente

  • 5 kg gogosari,
  • 3 kg ardei kapia,
  • 3 kg ghebe,
  • 2 kg ceapa,
  • 300 g pasta de tomate,
  • 300 g mustar,
  • 1/2 l ulei,
  • 3 linguri miere de albine,
  • 50 ml otet,
  • sare,
  • piper,
  • enibahar boabe,
  • foaie de dafin.

Raporteaza reteta

Retete
de Cely Snijec
Gaina umpluta

Gaina umpluta

Gaina se curata, se spala,se sterge, se maseza cu sare, piper, ierburi dupa placere(condimente),

71 voturi    6 comentarii
45 min
Fripturi
Somon delicios

Somon delicios

Se asaza somonul in tava pe un pat de sare,se stropeste cu lamaie si se acopera cu felii subtiri

28 voturi    16 comentarii
45 min
Mancaruri cu peste
Somon cu ciuperci

Somon cu ciuperci

Se trece somonul printr-un sos din ulei si zeama de lamaie, se asaza intr-un vas de yena pe un pat

11 voturi    7 comentarii
1h
Mancaruri cu peste

flori de piatra (Chef de cuisine)

Cred ca este foarte buna.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Conserve si muraturi

Zarzavat pentru iarna Zarzavat pentru iarna

Toate aceste legume, spalate, curatate si taiate, se cantaresc si la fiecare kilogram de legume curatate, se adauga 20 gr sare pentru

77 voturi    31 comentarii
2h
Conserve si muraturi
Bulion aromat cu ardei Bulion aromat cu ardei

Rosiile se spala, se taie in sferturi, eliminandu-le codita si se pun intr-un tuci mare. Ardeii se taie pe jumatate, se curata de

4 voturi    0 comentarii
4h
Conserve si muraturi
Zacusca