autor:

Cely Snijec

» » Conserve si muraturi

Zacusca fina cu ghebe

Autor: Cely Snijec (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 05 octombrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Cely Snijec (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 05 octombrie 2009

Ingrediente
5 kg gogosari,, 3 kg ardei kapia,, 3 kg ghebe,, 2 kg ceapa,, 300 g pasta de tomate,, 300 g mustar,, 1/2 l ulei,, 3 linguri miere de albine,, 50 ml otet,, sare,, piper,, enibahar boabe,, foaie de dafin.

Dificultate: Redusa Timp: 3h 30 min

1 vot

Mod de preparare

Coci gogosarii si ardeii, presari cu sare si ii lasi acoperiti pana se racesc. Cojesti, lasi la scurs, dupa care dai pe robot. Ghebele fierte 15 minute, le dai pe robot. Ceapa intreaga o fierbi 5 minute, o dai pe robot. Incorporezi toate ingredientele. Din pasta de tomate, mustar, miere si ulei, faci o maioneza pe care o incorporezi in compozitie. Condimentezi si dai la cuptor pana scade. Spre final, adaugi otetul si lasi la cuptor pana se ridica uleiul la suprafata. Asezi zacusca fierbinte in borcane, capsezi, dai la cuptorul incins pentru 30 mnute, dupa care invelesti borcanele si lasi sa se raceasca. A doua zi, asezi borcanele in camara.
Daca ti-a placut reteta noastra "Zacusca fina cu ghebe" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Conserve si muraturi
Ghiveci grecesc

Ghiveci grecesc

Se taie gogonelele cubulete, gogosarii si ardeii taiati feliute, iar morcovul se da pe razatoarea

5 voturi    2 comentarii
1h
Conserve si muraturi
Zarzavat pentru iarna

Zarzavat pentru iarna

Cantitatea de legume se pune dupa ochi, nu dupa o masura exacta. Gogosarii, ardeii galbeni si ardeii

11 voturi    11 comentarii
3h
Conserve si muraturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • flori de piatra

    flori de piatra (Chef de cuisine) , 05 octombrie 2009

    Cred ca este foarte buna.

  • maria mihalache

    maria mihalache (Chef de cuisine) , 05 octombrie 2009

    Tare buna trebuie sa fie..........

Dificultate

Redusa

Timp

3h 30 min

1 vot

Ingrediente

  • 5 kg gogosari,
  • 3 kg ardei kapia,
  • 3 kg ghebe,
  • 2 kg ceapa,
  • 300 g pasta de tomate,
  • 300 g mustar,
  • 1/2 l ulei,
  • 3 linguri miere de albine,
  • 50 ml otet,
  • sare,
  • piper,
  • enibahar boabe,
  • foaie de dafin.

Raporteaza reteta

Retete
de Cely Snijec
Gaina umpluta

Gaina umpluta

Gaina se curata, se spala,se sterge, se maseza cu sare, piper, ierburi dupa placere(condimente),

66 voturi    6 comentarii
45 min
Fripturi
Somon delicios

Somon delicios

Se asaza somonul in tava pe un pat de sare,se stropeste cu lamaie si se acopera cu felii subtiri

27 voturi    16 comentarii
45 min
Mancaruri cu peste
Somon cu ciuperci

Somon cu ciuperci

Se trece somonul printr-un sos din ulei si zeama de lamaie, se asaza intr-un vas de yena pe un pat

11 voturi    7 comentarii
1h
Mancaruri cu peste

flori de piatra (Chef de cuisine)

Cred ca este foarte buna.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Conserve si muraturi

Dulceata de fructe de padure Dulceata de fructe de padure

Zmeura se trece rapid sub un jet de apa si se lasa la scurs. La fel se procedeaza si cu murele, daca sunt proaspete. Eu am avut la

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Conserve si muraturi
Dulceata de gogonele Dulceata de gogonele

Se spala gogonelele, se taie in jumatati, se taie cotoarele si cu ajutorul unei lingurite, se scot semintele. Se taie apoi cubulete

0 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Conserve si muraturi
Dulceata de caise