autor:

autor

» » Conserve si muraturi

Zacusca frantuzeasca

   Specific: 

Franta


    Reteta postata pe: 18 martie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Specific:  

Franta


Reteta postata pe: 18 martie 2005

Ingrediente
1 kg. rosii, 200 gr.ceapa, 2 mere mari, 1 ardei gras (sau kapia), 1 pahar otet (de 3 grade), zeama de la 2 lamii, 1 lingurita sare, 100 gr. zahar, 1 lingurita boabe enibahar, 1 foaie dafin maruntita

Dificultate: Redusa Timp: 4h 20 min

13 voturi

Mod de preparare

Merele si rosiile se dau prin razatoare, ceapa se toaca marunt si se adauga restul ingredientelor.
Se fierbe o ora si jumatate (pina scade). Se pune la borcan si se leaga a doua zi.
Daca ti-a placut reteta noastra "Zacusca frantuzeasca" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Conserve si muraturi
Sirop de capsuni

Sirop de capsuni

Capsunile se spala si li se indeparteaza coditele. Se amesteca cu zaharul, apoi se lasa la rece pana

0 voturi    0 comentarii
2h
Conserve si muraturi
Zacusca de fasole alba boabe

Zacusca de fasole alba boabe

Fasolea se alege, se spala si se pune la fiert pana cand scade si bobul este moale. Ceapa se curata

2 voturi    0 comentarii
2h
Conserve si muraturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • lumi

    lumi (Chef de cuisine) , 09 decembrie 2009

    eu adaug si vinete si dovlecei taiate cubulete

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 09 decembrie 2009

    E cam pretentioasa. Am facut si eu, dar trebuie sterilizata foarte bine. Merele se altereaza foarte repede.

Dificultate

Redusa

Timp

4h 20 min

13 voturi

Ingrediente

  • 1 kg. rosii
  • 200 gr.ceapa
  • 2 mere mari
  • 1 ardei gras (sau kapia)
  • 1 pahar otet (de 3 grade)
  • zeama de la 2 lamii
  • 1 lingurita sare
  • 100 gr. zahar
  • 1 lingurita boabe enibahar
  • 1 foaie dafin maruntita

Raporteaza reteta

Retete
de Madgirl Madgirl
Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Intr-o oala de 3l (de preferat teflonata) se pun carnatii taiati felii cat de subtiri posibil. Se

106 voturi    19 comentarii
40 min
Borsuri si Ciorbe
Cotlete St. Prex (vitel)

Cotlete St. Prex (vitel)

Cotletele se bat usor, se pipereaza si se stropesc cu zeama de lamaie dupa care se dau prin faina,

4 voturi    3 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

62 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive

lumi (Chef de cuisine)

eu adaug si vinete si dovlecei taiate cubulete

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Conserve si muraturi

Bulion aromat cu ardei Bulion aromat cu ardei

Rosiile se spala, se taie in sferturi, eliminandu-le codita si se pun intr-un tuci mare. Ardeii se taie pe jumatate, se curata de

0 voturi    0 comentarii
4h
Conserve si muraturi
Sirop din flori de salcam Sirop din flori de salcam

Se pune apa la fiert intr-o oala mare si atunci cand da in clocote, se pun in ea florile de salcam spalate. Se fierb 30-40 de minute,

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Conserve si muraturi
ZACUSCA DE GHEBE