autor:

Adelina Damian-Fekete

» » Conserve si muraturi

Zacuscă gustoasă

Autor: Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 12 septembrie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 12 septembrie 2013

Ingrediente
10 kg vinete, 5 kg gogosari, 3 kg ardei gras, 3 kg ceapa, 1500 ml ulei, 1 l bulion, Piper, dafin

Dificultate: Medie Timp: 4h 30 min

12 voturi

Mod de preparare

Vinetele se coc, se curăţă, se scurg, se toacă mărunt, se pun deoparte.

Gogoşarii şi ardeii se coc, se curăţă de pieliţă, se dau prin maşina de carne, se pun deoparte.

Secret: în jumătate din ulei se căleşte ceapa tocată mărunt(la foc mic), apoi se adaugă restul de ulei.

Se adauga gogoşarul, ardeiul gras şi vinetele coapte şi tocate

Amestecă des în zacuscă sa nu se prindă de cratiţă, adaugă bulionul, piperul, foile de dafin.

Fierbe zacusca cel puţin 1 oră dupa ce ai pus tot,potriveşte gustul, după care se pune in borcane cu capac, bine spălate şi sterilizate in cuptor.

Eu sterilizez în cuptor a doua zi, prima le pun în pături, ca pe bulion.

Dacă îţi place picantă, pune şi un ardei iute pe care îl scoţi apoi. de asemenea, daca o doreşti mai acrişoară, mai pune bulion. Eu am făcut o porţie mai acrişoară.
Daca ti-a placut reteta noastra "Zacuscă gustoasă" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Conserve si muraturi
Zacusca gustoasa de vinete cu gogosari copti, ca pe Tarnave

Zacusca gustoasa de vinete cu gogosari copti, ca pe Tarnave

De ani de zile eu coc vinetele si gogosarii inainte cu mult de a prepara zacusca. Imi place mult

15 voturi    5 comentarii
4h
Conserve si muraturi
DIN CATEGORIA FRUCTE CONGELATE - CAPSUNE

DIN CATEGORIA FRUCTE CONGELATE - CAPSUNE

Pastrarea prin congelare a fructelor este cea mai sigura,moderna si mai sanatoasa decat oricare alt

14 voturi    9 comentarii
1h 30 min
Conserve si muraturi

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 12 comentarii
  • Fara foto

  • COSTEO

    COSTEO (Chef de cuisine) , 07 octombrie 2013

    Yammy preferata mea!!!

  • Fara foto

    Adelina Damian , 19 septembrie 2013

    mmmmmmmm

  • Fara foto

    Adelina Damian-Fekete , 16 septembrie 2013

    Se pune sare si piper dupa gust!

    • Fara foto

      Florin Mihalache , 15 septembrie 2013

      mmmmmmmm

    • Fara foto

      Tausch Iuliana , 12 septembrie 2013

      Sare nu se adaugă?

    • Fara foto

      Florica Purice , 11 septembrie 2013

      preamult ulei la toata compozitia ie destul jumate de litru de ulei si poate jumate de litru sau mai putin sa se puna fierbinte deasupra in borcan 2 linguri nu mai mult asta ie parere mea fac zacusca de 35 de ani ie doar parerea mea fiecare cu gusturile lui ieu mai pun multa telina si frunze de leustean si foi de dafin

    • Fara foto

      Ifrim Felicia , 11 septembrie 2013

      Dupa ce curatam legumele ne vor ramane aprox.18-19 kg de legume ceea ce inseamna 250-260 gr de ulei pt fiecare kilogram de zacusca.Mie mi se pate aberant sa recomanzi asa o reteta daca o mai si respecti ... e problema ta.Totusi fiecare mananca ce-i place si gusturile nu se discuta.

    • Fara foto

      Ienei Viorica , 11 septembrie 2013

      foarte mult ....colesterol

    • Fara foto

      Bunescu-varodi Anisoara , 11 septembrie 2013

      mi se pare cam mult ulei

    • Fara foto

      luci , 11 septembrie 2013

      foarte mult ulei

    • mihai

      mihai (Chef de cuisine) , 31 august 2011

      Foarte buna si simpla zacusca facuta de tine. Si eu am facut vre-o 7 borcane dar cred ca le-am sterilizat degeaba,orcum in maximul 2 luni se va termina. Felicitari!*****

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 30 august 2011

      Foarte buna si aromata!*****

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

4h 30 min

12 voturi

Ingrediente

Raporteaza reteta

Retete
de Adelina Damian-Fekete
Cozonac uşor de făcut

Cozonac uşor de făcut

Se freaca zaharul cu ouale intregi si cu sarea pana se face ca o crema. Se amesteca treptat laptele

81 voturi    16 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Sirop de căpşuni de la Filo,de la Cluj

Sirop de căpşuni de la Filo,de la Cluj

Se pun laolata ( intr-un vailing/castron mare) si se lasa 2-3 zile. Se mai amesteca la trecerea prin

6 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Conserve si muraturi
Marinata de peste

Marinata de peste

Se aşază astfel:1 rând de morcovi+ ceapa taiată( eu pun şi o jumătate de ţelină cubuleţe) 1

3 voturi    0 comentarii
2h
Conserve si muraturi

COSTEO (Chef de cuisine)

Yammy preferata mea!!!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Conserve si muraturi

Marmelada de nectarine Marmelada de nectarine

Marmelada de nectarine este o delicatesa, dar nu toate gospodinele au incercat pana acum aceasta reteta. Sigur daca incerci sa o faci

2 voturi    0 comentarii
40 min
Conserve si muraturi
Dulceata de nuci verzi Dulceata de nuci verzi

Se curata nucile de coaja verde pana se ajunge la miezul alb. Pe masura ce se curata, se pun intr-un borcan cu apa cu sare de lamaie.

40 voturi    20 comentarii
1h
Conserve si muraturi
Castraveti in saramura