Vinetele se coc, se curăţă, se scurg, se toacă mărunt, se pun deoparte.
Gogoşarii şi ardeii se coc, se curăţă de pieliţă, se dau prin maşina de carne, se pun deoparte.
Secret: în jumătate din ulei se căleşte ceapa tocată mărunt(la foc mic), apoi se adaugă restul de ulei.
Se adauga gogoşarul, ardeiul gras şi vinetele coapte şi tocate
Amestecă des în zacuscă sa nu se prindă de cratiţă, adaugă bulionul, piperul, foile de dafin.
Fierbe zacusca cel puţin 1 oră dupa ce ai pus tot,potriveşte gustul, după care se pune in borcane cu capac, bine spălate şi sterilizate in cuptor.
Eu sterilizez în cuptor a doua zi, prima le pun în pături, ca pe bulion.
Dacă îţi place picantă, pune şi un ardei iute pe care îl scoţi apoi. de asemenea, daca o doreşti mai acrişoară, mai pune bulion. Eu am făcut o porţie mai acrişoară.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii