autor:

Adelina Damian-Fekete

» » Conserve si muraturi

Zacuscă gustoasă

Autor: Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 12 septembrie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 12 septembrie 2013

Ingrediente
10 kg vinete, 5 kg gogosari, 3 kg ardei gras, 3 kg ceapa, 1500 ml ulei, 1 l bulion, Piper, dafin

Dificultate: Medie Timp: 4h 30 min

12 voturi

Mod de preparare

Vinetele se coc, se curăţă, se scurg, se toacă mărunt, se pun deoparte.

Gogoşarii şi ardeii se coc, se curăţă de pieliţă, se dau prin maşina de carne, se pun deoparte.

Secret: în jumătate din ulei se căleşte ceapa tocată mărunt(la foc mic), apoi se adaugă restul de ulei.

Se adauga gogoşarul, ardeiul gras şi vinetele coapte şi tocate

Amestecă des în zacuscă sa nu se prindă de cratiţă, adaugă bulionul, piperul, foile de dafin.

Fierbe zacusca cel puţin 1 oră dupa ce ai pus tot,potriveşte gustul, după care se pune in borcane cu capac, bine spălate şi sterilizate in cuptor.

Eu sterilizez în cuptor a doua zi, prima le pun în pături, ca pe bulion.

Dacă îţi place picantă, pune şi un ardei iute pe care îl scoţi apoi. de asemenea, daca o doreşti mai acrişoară, mai pune bulion. Eu am făcut o porţie mai acrişoară.
Daca ti-a placut reteta noastra "Zacuscă gustoasă" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Conserve si muraturi
Zacusca gustoasa de vinete cu gogosari copti, ca pe Tarnave

Zacusca gustoasa de vinete cu gogosari copti, ca pe Tarnave

De ani de zile eu coc vinetele si gogosarii inainte cu mult de a prepara zacusca. Imi place mult

18 voturi    5 comentarii
4h
Conserve si muraturi
Ketchup foarte iute

Ketchup foarte iute

Spalam ardeii, gogosarii ii taiem in 6-8 bucati, depinde de marimea lor, le indepartam cotorul si

26 voturi    17 comentarii
2h
Conserve si muraturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 12 comentarii
  • Fara foto

  • COSTEO

    COSTEO (Chef de cuisine) , 07 octombrie 2013

    Yammy preferata mea!!!

  • Fara foto

    Adelina Damian , 19 septembrie 2013

    mmmmmmmm

  • Fara foto

    Adelina Damian-Fekete , 16 septembrie 2013

    Se pune sare si piper dupa gust!

    • Fara foto

      Florin Mihalache , 15 septembrie 2013

      mmmmmmmm

    • Fara foto

      Tausch Iuliana , 12 septembrie 2013

      Sare nu se adaugă?

    • Fara foto

      Florica Purice , 11 septembrie 2013

      preamult ulei la toata compozitia ie destul jumate de litru de ulei si poate jumate de litru sau mai putin sa se puna fierbinte deasupra in borcan 2 linguri nu mai mult asta ie parere mea fac zacusca de 35 de ani ie doar parerea mea fiecare cu gusturile lui ieu mai pun multa telina si frunze de leustean si foi de dafin

    • Fara foto

      Ifrim Felicia , 11 septembrie 2013

      Dupa ce curatam legumele ne vor ramane aprox.18-19 kg de legume ceea ce inseamna 250-260 gr de ulei pt fiecare kilogram de zacusca.Mie mi se pate aberant sa recomanzi asa o reteta daca o mai si respecti ... e problema ta.Totusi fiecare mananca ce-i place si gusturile nu se discuta.

    • Fara foto

      Ienei Viorica , 11 septembrie 2013

      foarte mult ....colesterol

    • Fara foto

      Bunescu-varodi Anisoara , 11 septembrie 2013

      mi se pare cam mult ulei

    • Fara foto

      luci , 11 septembrie 2013

      foarte mult ulei

    • mihai

      mihai (Chef de cuisine) , 31 august 2011

      Foarte buna si simpla zacusca facuta de tine. Si eu am facut vre-o 7 borcane dar cred ca le-am sterilizat degeaba,orcum in maximul 2 luni se va termina. Felicitari!*****

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 30 august 2011

      Foarte buna si aromata!*****

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

4h 30 min

12 voturi

Ingrediente

Raporteaza reteta

Retete
de Adelina Damian-Fekete
Cozonac uşor de făcut

Cozonac uşor de făcut

Se freaca zaharul cu ouale intregi si cu sarea pana se face ca o crema. Se amesteca treptat laptele

90 voturi    16 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Sirop de căpşuni de la Filo,de la Cluj

Sirop de căpşuni de la Filo,de la Cluj

Se pun laolata ( intr-un vailing/castron mare) si se lasa 2-3 zile. Se mai amesteca la trecerea prin

7 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Conserve si muraturi
Marinata de peste

Marinata de peste

Se aşază astfel:1 rând de morcovi+ ceapa taiată( eu pun şi o jumătate de ţelină cubuleţe) 1

3 voturi    0 comentarii
2h
Conserve si muraturi

COSTEO (Chef de cuisine)

Yammy preferata mea!!!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Conserve si muraturi

Ardei iuti la otet Ardei iuti la otet

Se pune apa in amestec cu otet pe foc, se adauga sare, piper boabe, seminte de mustar, usturoiul feliat, mierea de albine, telina taiata

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Bucate la borcan
Gem de caise Gem de caise

Se spală caisele, se îndepărtează sâmburii, apoi se taie cuburi mai mici. Se pun într-o cratiţă, se acoperă

0 voturi    0 comentarii
1h
Conserve si muraturi
Castraveti murati in vin