Zacusca mea de fasole

Timp pregatire
210 minute
Complexitate
medie
Zacusca mea de fasole

Ingrediente

  • 800 gr. fasole boabe
  • 1 kg. ceapa
  • 1 si 1/2 kg. ardei capia
  • 1 kg. gogosari
  • 1/2 kg.morcovi
  • 1 kg. rosii tocate(eu am folosit rosii la cutie)
  • 1/2 litru ulei
  • 4 foi dafin
  • piper boabe
  • sare

Mod de preparare

Fasolea se pune la inmuiat de seara.A doua zi se pune la fiert.Ardeii si gogosarii se coc si apoi se curata.Ceapa se toaca marunt iar morcovul se da pe razatoarea mica.Fasolea se da prin masina de tocat apoi ardeii si gogosarii.Intr-o oala mai mare se pune uleiul la incins.Dupa ce uleiul s-a incins se reduce focul pe minim.Se pune ceapa si se lasa sa se inmoaie putin apoi se adauga treptat morcovii,fasolea tocata,ardeii si gogosarii.Se pun foile de dafin si piperul boabe.Se amesteca mereu ca sa nu se prinda daca oala este cu fundul subtire.Se fierbe pana se lasa uleiul(cam 2 ore).Sarea se pune la sfarsit cand este aproape gata.Se pune zacusca fierbinte in borcane si apoi se pun intr-un loc ferit acoperite cu o patura.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Ghiveci de legume cu oua romanesti

Ghiveci de legume cu oua romanesti

Se taie ceapa pestisor si se caleste in 2 linguri ulei.

Ghiveci de legume cu oua romanesti
Ciorba de fasole cu rasol si costita afumata

Ciorba de fasole cu rasol si costita afumata

Ceapa verde o curatam, o taiem rondele, ceapa uscata o curatam si o tocam marunt.

Ciorba de fasole cu rasol si costita afumata
Negresa cu glazura de ciocolata.

Negresa cu glazura de ciocolata.

Negresa cu glazura de ciocolata.
Parteneri
Desert briose cu ciocolata si ness
Bucataras.RO

Desert briose cu ciocolata si ness

Daca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...

Desert briose cu ciocolata si ness
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Culinar.RO

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor