ZACUSCA MEA DE VINETE

Timp pregatire
480 minute
Complexitate
redusa
ZACUSCA MEA DE VINETE

Ingrediente

  • 10 kg vinete, 5 kg gogosari, 1 l ulei, 2 kg ceapa, 1 kg bulion, sare, piper boabe, 2 frunze dafin.
  • Este foarte mult de lucru, avand in vedere ca se coc si se curata vinetele si gogosarul, apoi si pt curatul si macinatul cepei trebuie timp si rabdare. Dar pt cine adora gustul acestui preparat, merita tot efortul.

Mod de preparare

Vinetele se coc, se curata, se lasa la scurs, se toaca marunt, se pun deoparte.

Gogosarii se coc, se curata de pielita, se dau prin masina de carne, se pun deoparte.

Ceapa, se curata, se da prin masina de carne, se pune la calit intro oala mare cu 1 litru de ulei la foc mic. Se fierbe in ulei pana se inmoaie (cam 2 ore), se adauga gogosarul si vinetele coapte si tocate. Amestecam des in zacusca sa nu se prinda de oala, adaugam bulionul, piperul, frunzele de dafin. Fierbem zacusca de acum incolo inca 1 ora, dupa care se pune in borcane cu capac, bine spalate si sterilizate in cuptor. Tinem borcanele in paturi, la dunst uscat pana se racesc. Pt siguranta, se pot dunstuli in cuptor. Eu procedez asa: pun borcanele intro tava de prajitura mai inalta, pun apa in tava si intruduc tava cu borcanele in cuptor la foc potrivit, pana fierbe apa din tava. De acum, reduc focul mic si las la cuptor 30 minute. Se inchide focul si se lasa zacusca in cuptor pana se raceste, dupa care se scot borcanele se sterg frumos si se pun la pastrat in camara.

Din aceste cantitati, au rezultat 25 de borcane cu zacusca.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

In tuci se incinge un pic de ulei in care calim scarita taiata si costita proaspata, taiata in bucatele mai mici.

Varza noua calita in tuci
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise