Ingrediente
10 kg vinete, 5 kg gogosari, 1 l ulei, 2 kg ceapa, 1 kg bulion, sare, piper boabe, 2 frunze dafin., Este foarte mult de lucru, avand in vedere ca se coc si se curata vinetele si gogosarul, apoi si pt curatul si macinatul cepei trebuie timp si rabdare. Dar pt cine adora gustul acestui preparat, merita tot efortul.
Dificultate: Redusa | Timp: 8h
34 voturi
Mod de preparare
Gogosarii se coc, se curata de pielita, se dau prin masina de carne, se pun deoparte.
Ceapa, se curata, se da prin masina de carne, se pune la calit intro oala mare cu 1 litru de ulei la foc mic. Se fierbe in ulei pana se inmoaie (cam 2 ore), se adauga gogosarul si vinetele coapte si tocate. Amestecam des in zacusca sa nu se prinda de oala, adaugam bulionul, piperul, frunzele de dafin. Fierbem zacusca de acum incolo inca 1 ora, dupa care se pune in borcane cu capac, bine spalate si sterilizate in cuptor. Tinem borcanele in paturi, la dunst uscat pana se racesc. Pt siguranta, se pot dunstuli in cuptor. Eu procedez asa: pun borcanele intro tava de prajitura mai inalta, pun apa in tava si intruduc tava cu borcanele in cuptor la foc potrivit, pana fierbe apa din tava. De acum, reduc focul mic si las la cuptor 30 minute. Se inchide focul si se lasa zacusca in cuptor pana se raceste, dupa care se scot borcanele se sterg frumos si se pun la pastrat in camara.
Din aceste cantitati, au rezultat 25 de borcane cu zacusca.
mariana scarlat (Chef de cuisine) , 14 octombrie 2009
Foarte bună! Ai multă răbdare,Mariela.
vera (Chef de cuisine) , 13 octombrie 2009
ft buna zacusca ,ft frumos prezentata reteta!
maria mihalache (Chef de cuisine) , 11 octombrie 2009
Buna,buna.buna.............
valentina ionita (Chef de cuisine) , 10 octombrie 2009
Arata grozav...Imi place la nebunie...
burdulea maria elena , 09 octombrie 2009
Anul acesta a iesit tare gustoasa.S-a intamplat ca printre gogosari sa fie si piscaciosi si au dat preparatului un gust usor picant, nemaipomenit.
Cely Snijec (Chef de cuisine) , 08 octombrie 2009
buna tare
burdulea maria elena , 08 octombrie 2009
Iuliana, e multa munca si da, e cantitate mare pt o familie mare. Te poftesc la mine la zacusca cu mare drag.
dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 08 octombrie 2009
Super,tare imi place zacusca si nu am voie.Mmmmmmmm
iuliana tarnoveanu (Chef de cuisine) , 06 octombrie 2009
Foarte buna,este o cantitate mare ,pentru toamna -iarna.Felicitari!